"Tā ir kā skaistumkopšana!" Latvijā tetovējas biznesa lēdijas, politiķi, slaveni sportisti. VIDEO
Tetovēšanas kultūra strauji attīstās - mūsdienās gan vīrieši, gan sievietes mēdz šādā veidā izdaiļot savu ķermeni. Tetovētāji to sauc par sava veida skaistumkopšanu.
2016. gada 30. augusts, 21:45

"Tā ir kā skaistumkopšana!" Latvijā tetovējas biznesa lēdijas, politiķi, slaveni sportisti. VIDEO

Jauns.lv

Teicienu "Neskati vīru no cepures" varētu papildināt ar domu "Bet uzzini, vai viņam ir kāds tetovējums". Tetovēšanas kultūra pēdējā desmitgadē attīstījusies ļoti strauji, un mūsdienās gan vīrieši, gan arī sievietes izlemj savu ķermeni izdaiļot uz mūžu. Lai dokumentētu šo parādību Latvijā, tapusi pirmā grāmata par tetovēšanas kultūru.

Līdzīgi kā mākslas vēsturē, arī tetovēšanas kultūrā pastāv dažādi žanri – reālisms, simbolisms un citi. Paskatoties uz svešinieku, mums bieži vien pat prātā neienāks, kas slēpjas zem viņa apģērba. Jo ne visi savus tetovējumus izrāda. Iemesli, kāpēc kāds kaut ko tetovē, var būt visdažādākie.  

„Tetovējumam obligāti nav jābūt kādai nozīmei. Cilvēks var vienkārši sevi izdekorēt, tas ir skaidrs,” stāsta viens no grāmatas „Tinte Tatoo Story” autoriem Mārtiņš Lāčplēsis. Šī ir Latvijā pirmā grāmata par tetovēšanas kultūru, kurā apkopoti 400 stāsti, kurus radījuši 35 Latvijas labākie tetovētāji.

Cik dažādi mēdz būt tetovējumi un kā atšķiras dažādu tetovēšanas speciālistu gaume un rokraksts, skaties TV sižetā!

Kasjauns.lv, LTV Kultūras ziņas/ Video: LTV/ Foto: Shutterstock