Skaista jebkurā vecumā. Slavenas supermodeles atklāj, kā viņām tas izdodas. FOTO
2016. gada 9. septembris, 12:41

Skaista jebkurā vecumā. Slavenas supermodeles atklāj, kā viņām tas izdodas. FOTO

Jauns.lv

Sešu pasaulslavenu modeļu dzīvesveida noslēpumi, kas ļauj izskatīties lieliski jebkurā vecumā.

KEITA MOSA

Lai gan Keitas Mosas (42) karjera modeļu biznesā ir beigusies un viņas stafeti pārņēmusi jaunākā māsa Lotija (18), Keita joprojām ir viena no pieprasītākajām modelēm pasaulē. Viņa izskatās lieliski un, pēc žurnāla Forbes datiem, 2015. gadā bija divpadsmitā pelnošākā modele pasaulē. Saglabāt lielisko augumu palīdz regulāras jogas nodarbības un dažādu dārzeņu sulu lietošana uzturā. Keita ir pārliecināta, ka pateicoties tieši sulām, viņas āda izskatās lieliski un mati ir veselīgi. Ja sejas āda zaudējusi mirdzumu vai izskatās sagurusi pēc ieilgušas ballītes, Keita sāk dienu ar šādu rituālu: “Palielu bļodu piepildu ar ledus gabaliņiem un šķēlēs sagrieztiem gurķiem un iemērcu tajā seju. Tas liek acumirklī pamosties, atsvaidzina un atbrīvo no tūskas.” Būtiska ir arī ikdienas ādas kopšana – labs mitrinošs krēms un kosmētikas noņemšana pirms gulētiešanas. Dodoties brīvdienās, viņai vienmēr ir līdzi krēms ar saules aizsargfaktoru SPF 50. “Jāatzīst, man ļoti patīk sauļoties – kādreiz varēju gulēt saulē stundām ilgi un nekad nelietoju aizsargkrēmu, bet pēdējos gados to lietoju vienmēr.”

Neraugoties uz iespējām noalgot pasaulē labākos grima māksliniekus, Keita visu dara pati: “Mani kaitina šis bizness, kas izlutina,” viņa saka un piebilst, ka attiecības ar dekoratīvo kosmētiku nevajag sarežģīt. Ikdienā modele lieto tikai skropstu tušu un lūpu kāsu. “Lai iegūtu krāšņu tēlu, pietiek ar sarkanu lūpu krāsu. To uzklājot, es acumirklī jūtos valdzinoša,” viņa apgalvo. Uz jautājumu, kad jutusies visskaistākā, Keita atbildēja: “Savā kāzu dienā. Tā bija brīnišķīga diena, un kleita – neticami skaista.”

NAOMI KEMPBELA

Londonā dzimusī supermodele Naomi Kembela (46) ir organisma attīrīšanas piekritēja. Nedēļā 2–3 reizes viņa veic sulu kūres un papildus tam trīs reizes gadā slavenību aprindās populāro, taču pretrunīgi vērtēto Master Cleanse detoksikāciju, kas vairākas dienas pēc kārtas paredz uzturā lietot tikai pašgatavotu limonādi. Tā sastāv no ūdens, citrona sulas, kļavu sīrupa un kajēnas pipariem. Modele ir veģetāriete un ikdienas uzturā izvairās no cukura. “Es rūpējos par sevi un domāju, kādu pārtiku ēdu. Lai uzturētu sevi formā, apmeklēju jogu un pilašu nodarbības.”

Naomi sejas ādas kopšanas rutīna nav iedomājama bez seruma – tas ir viņas iecienītākais skaistumkopšanas produkts. Īpašu uzmanību modele pievērš ādas mitrināšanai un vienmēr lieto krēmu acu zonai un labu mitrinātāju ķermenim, īpaši dodoties ceļojumos uz siltajām zemēm, kad saules iedarbībai pakļautā āda prasa īpašas rūpes un kopšanu. “Man patīk sakoptas rokas un kājas, tāpēc iknedēļas manikīrs un pedikīrs ir obligāts.”

Par apģērba izvēli ikdienā Naomi saka: “Mans izskats nav paredzams. To ietekmē ne tikai garastāvoklis un laikapstākļi, bet arī vieta, kur atrodos. Man patīk dažādība – šodien labi jūtos vintidža stila drēbēs, bet jau rīt būšu ģērbusies pēc jaunākās modes.”

LINDA EVANDŽELISTA

Kanādiešu skaistule Linda Evandželista šopavasar nosvinēja piecdesmit pirmo dzimšanas dienu. Viņa vienmēr bijusi veselīga dzīvesveida piekritēja un ar saviem izteikumiem medijos mudinājusi veikt veselīgākas izvēles ikvienu. “Es nesportoju tāpēc, ka esmu modele, bet gan tāpēc, ka tas jādara visiem. Piecas reizes nedēļā tiekos nodarbībās ar personīgo treneri un daudz sportoju mājās, izmantojot trenažierus. Iegūt tīkamākas ķermeņa aprises un labāku sirdsdarbību, pateicoties kustībām un pareizam uzturam, var ikviens. Tikai jādara vairāk un jāstrādā ar to, kas mums ir.” Modele uzsver, ka viņas labā izskata noslēpums ir mērenība. “Es vienmēr esmu uz diētas un vienmēr krāpjos, jo man vienlīdz labi garšo gan veselīgs, gan neveselīgs ēdiens.” Viņas diena sākas ar glāzi citronu ūdens un Yerba Mate Chai tēju. Trīs reizes gadā Linda veic īpašu organisma attīrīšanas kursu, lai izvairītos no slimībām un vīrusu infekcijām.

Modeles matu krāsa vienmēr bijusi tuvu dabiskajam tonim, un uzacu korekcija tiek veikta reti, jo tas viņu padarot svešādu. Manikīru Linda veic pati. “Kad nestrādāju, rūpējos par sevi dubultā, lai vienmēr būtu formā. Apmeklēju skaistumkopšanas speciālistus un, protams, sportoju,” viņa stāsta. Linda Evandželista ir viena no retajām slavenībām, kura atzinusies, ka veikusi botoksa injekcijas. “Es par to nekaunos, jo nepārspīlēju. Sejas liftingu neesmu veikusi, bet, ja to darīšu, neslēpšu. Esmu tam jau pavisam tuvu. Ticu, ka sieviete var būt skaista jebkurā vecumā, un, neraugoties uz to, ka kļūstu vecāka, es joprojām gribu izskatīties labi. Nevis izskatīties jaunāka, bet izskatīties labi.”

SINDIJA KRAUFORDE

“Man skaistums nozīmē pašpārliecinātību un aizrautību ar dzīvi,” apgalvo amerikāņu modele Sindija Krauforde (50), kas reiz smejoties teikusi, ka pat viņa no rītiem neizskatās kā supermodele. Gadu gaitā viņas ķermenis ir mainījies, un, vērojot šīs pārmaiņas, Sindija nepārdzīvo. “Esmu normāla sieviete – ir dienas, kad jūtos skaista, un ir arī dienas, kad nekas neder. Esmu samierinājusies un pieņēmusi savu ķermeni, jo nevēlos pārdzīvot par salātiem ar treknu mērci vai atteikties no alkoholiska dzēriena viesībās. Dzīve ir jābauda. Man patīk ēst un patīk gatavot, turklāt, ja esmu ļoti tieva, neizskatos labi. “Protams, lai uzturētu sevi formā, supermodeles dzīvesveids ir aktīvs – papildus ikdienas fitnesa nodarbībām personīgā trenera uzraudzībā viņa reizi nedēļā dodas pārgājienos un kopā ar vīru un bērniem izbraukumos ar velosipēdu. “Man patīk būt sportiskai un enerģiskai. Jo vecāka kļūstu, jo vairāk novērtēju savu ķermeni par to, ko tas spēj, līdzās tam, kā tas izskatās.”

Par lielāko ieguvumu ādas kopšanā Sindija uzskata izvairīšanos no tiešiem saules stariem un saules aizsargkrēma lietošanu. “Tas atmaksājas,” viņa saka un piebilst: “Tāpat kā regulāra ūdens dzeršana, kārtīgs un sistemātisks miegs un laba kopjošā kosmētika. Taču vissvarīgāk ir justies laimīgi un darīt darbu, kas patīk.”

KRISTIJA TURLINGTONE

Amerikāniete Kristija Turlingtone (47) pārsteidza pasauli, atsakoties no plaukstošas modeles karjeras par labu studijām universitātē. Viņa joprojām piedalās dažādās reklāmas kampaņās kā modele, taču laiku galvenokārt pavada, aktīvi līdzdarbojoties dažādās humānās palīdzības organizācijās. Kristijas aizraušanās ir joga. Par šo tēmu iznākušas vairākas viņas sarakstītas grāmatas: “Jogu iesaku ikvienam, kas vēlas labi izskatīties un labi justies jebkurā vecumā.” Kristija rūpīgi seko savai ēdienkartei un lieto uztura bagātinātājus ādas veselībai un skaistumam. Kopš divdesmit gadu vecuma viņa reizi gadā attīra organismu ar sulu kūri. “Man ir sausa āda, tāpēc raugos, lai tā vienmēr ir labi mitrināta. Palīdz dažādas eļļas – tas ir superprodukts, ko lietoju katru vakaru.” Kristija ir kategoriska pret skaistuma injekcijām un apgalvo, ka nebaidās novecot. “Cilvēka sejai ir jāatbilst viņa vecumam,” viņa saka. Jautāta par ikdienas dekoratīvās kosmētikas minimumu, Kristija atbild: “Lai izlīdzinātu ādas toni zem acīm un uz zoda, lietoju konsīleri. Skropstu tušu klāju divās kārtās un uzkrāsoju lūpas – tas ir ātrākais veids, kā saposties īsā laikā.”

KLAUDIJA ŠĪFERE

“Daudzas četrdesmit gadus vecas sievietes izskatās labāk un veselīgāk nekā divdesmitgadīgas meitenes,” teikusi vācu supermodele Klaudija Šīfere (45) un pierādījusi to ar savu piemēru. Viņa audzina trīs bērnus, joprojām strādā par modeli un ir luksusa kašmira zīmola Tse radošā direktore.

Klaudija neietur diētas, jo uzskata, ka tās atstāj negatīvu ietekmi uz vielmaiņu. Viņa ēd trīs reizes dienā un cenšas nenašķoties starp ēdienreizēm. “Par veselību ir jārūpējas, nevis skaitot kalorijas, bet gan cukura daudzumu un ķimikālijas pārtikas produktos. Es ēdu veselīgi un kārtīgi, jo man ir svarīgs ne tikai viduklis, bet arī enerģija. Ja vēlos apēst šokolādi vai cepumu, es to daru, jo apziņa, ka nedrīkst, liek kārot aizliegto vēl vairāk.”

Tāpat kā citas deviņdesmito gadu supermodeles, arī Klaudija iecienījusi jogu. Papildus tai viņa regulāri veic pilašu vingrojumus personīgā trenera uzraudzībā un dodas garās pastaigās ar suņiem.

“Kad man palika četrpadsmit gadi, mamma iedeva sejas krēma iepakojumu un paskaidroja, ka turpmāk jārūpējas par ādas mitrināšanu,” viņa atceras. Klaudija piebilst, ka ārēja ādas mitrināšana ar labu sejas krēmu ir svarīga, bet tikpat būtiski ir ādu mitrināt no iekšpuses, izdzerot vismaz litru ūdens un vairākas tases zaļās tējas dienā. Dabiskam izskatam ikdienā supermodele lieto Estee Lauder konsīleri un Chanel bronzeri.

Sagatavojusi Laila Pastare, žurnāls “OK!” / Foto: Vida Press