Rīgas bārddziņi atzīst - vīrieši Latvijā sākuši vairāk kopties
Vīrieši Latvijā kļuvuši atvērtāki sevis kopšanai, saka divos Rīgas bārddziņu salonos.
2016. gada 10. septembris, 14:41

Rīgas bārddziņi atzīst - vīrieši Latvijā sākuši vairāk kopties

Jauns.lv

Pēdējo dažu gadu laikā vīrieši Latvijā ir kļuvuši atvērtāki sevis kopšanai, nekā tas bijis vēl pirms pāris gadiem, stāsta vīriešu frizētavu un salonu "Rīgas bārddzinis" un "Lumberjack Barbershop" pārstāvj

"Rīgas bārddziņa" pārstāvis Rūdolfs Spots uzsver, ka Latvijas vīrieši vairs nav tik kūtri kā pirms diviem vai trīs gadiem. Lai arī viņi ir atvērtāki sevis kopšanai, tomēr saglabā mēreni konservatīvu izvēli bārdas griezumos.

Spots arī atklāj, ka dati liecina par to, ka vīrieši bārdas kopšanu sāk uztvert kā ikdienišķu nepieciešamību un normālu lietu, kā vēl pirms dažiem gadiem nebija.

Salonā "Lumberjack Barbershop" prognozē, ka dažu gadu laikā kopta bārda kļūs par klasiku. "Dažu gadu laikā kopta bārda un bārdas kontūra ieies klasikā, kā tas bija ar ūsām, ko kungi nēsāja pirms 40 gadiem un nēsā vēl šodien."

"Lumberjack Barbershop" pārstāvji arī atzīmē, ka liela daļa šī salona klientu ir vīrieši ap 30 gadiem, arī kungi cienījamā vecumā. Vidēji klienti bārdu nāk kopt divas reizes mēnesī. Tāpat, palielinoties pastāvīgo klientu lokam, arvien vairāk salonā viesojas topošie vīri, kāzu viesi vai vīrieši pirms iziešanas sabiedrībā.

LETA/Foto: Itar-tass/Scanpix/LETA