Viktorija Bekhema modes skatē pārsteidz ar skeletu parādi. FOTO
Viktorija Bekhema savā skatē atkal slavē anorektisku kārnumu.
2016. gada 12. septembris, 15:02

Viktorija Bekhema modes skatē pārsteidz ar skeletu parādi. FOTO

Jauns.lv

Pēc tam, kad no dzīves šķīrās slimīgi kārnas ar anoreksiju slimas modeles, it kā tika pieņemts, ka pārlieku tievajām meitenēm būs liegta dalība modes skatēs. Taču dizainere Viktorija Bekhema (42), prezentējot savu jaunāko tērpu kolekciju Ņujorkas modes nedēļā, jau atkal izraudzījusies modeles, kas izģindušas kā skeleti.

Par spīti savulaik saceltajai ažiotāžai par slimīgi tievajām modelēm, modes industrijā nekas nav būtiski mainījies. Modes nami savu tērpu prezentācijas skatēm aizvien izvēlas kārnas un slimīgi tievas modeles. Šajā industrijā aizvien valda likums: kļūsi veiksmīga, atzīta un pārāka tikai tad, ja būsi tieva. Tikai kauli un āda!

Svētdien dizainere Viktorija Bekhema prezentēja savu 2017. gada pavasara/vasaras kolekciju Ņujorkas modes nedēļā. Skati klātienē apmeklēja arī Viktorijas vīrs, bijušais futbolists Deivids Bekhems un vecākais dēls Bruklins (17).

Sabiedrību šokēja, cik slimīgi tievas modeles Bekhema kārtējo reizi izvēlējusies savai modes skatei. 1.80 m garajām meitenēm – Nīderlandē dzimušajai tīņu vecuma modelei Džesijai Bloemendālai un franču modelei Kamillai Hurelai – vidukļa apkārtmērs sasniedz vien 60 centimetru.

 

Tā vien šķiet, ka arī kolekcijā esošie apģērbi radīti tā, lai vēl vairāk akcentētu to nēsātājas tievumu. Pateicoties izgriezumiem un korsetes veida risinājumam vairums tērpu izcēla meiteņu ribas, vēderu un izstīdzējuši tievās rokas. Arī izvēlētie materiāli – velvets ar izteiktu faktūru un zīds – uzskatāmi akcentēja plakanu augumu, nevis sievišķīgas formas.

Modeļu gaišās uzacis, neizteiksmīgie taisnie mati un iekritusies seja tikai vairoja ilūziju par slimīgu izskatu. Plāni mati un tumši loki ap acīm ir vienas no pirmajām pazīmēm, kas liecina par to, ka izģindusi meitene cieš no anoreksijas. Tā vien šķita, ka Bekhemas modelēm uzklātais grims šādu izskatu tieši slavēja!

Jau pērn Ņujorkas modes nedēļā Viktorija Bekhema izpelnījās bargu kritiku par to, ka ļāvusi uz mēles kāpt modelēm, kas pielīdzināmas skeletiem. Lai gan dizainere pati vienmēr bijusi kārna, 2010. gadā viņa svēti apsolīja, ka savās skatēs nekad nedos darbu slimīgi tievām modelēm. Taču viņa doto solījumu pērn lauza, un šogad izdarīja to atkārtoti.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press