Drēbju skapja revīzija rudenī. Stiliste iesaka, ko izmest un ko atstāt
Par katru lietu pajautā sev - "vai tā mani ceļ un dod pašapziņu"? Skapja lielā revīzija liks godīgi paskatīties pašam uz sevi un palīdzēs lauzt savus vecos, iesīkstējušos ieradumus un aizspriedumus.
2016. gada 21. septembris, 13:15

Drēbju skapja revīzija rudenī. Stiliste iesaka, ko izmest un ko atstāt

Jauns.lv

Gatavojoties vēsajai sezonai, prasās ieviest kārtību un tīrību mazliet nopietnākos apmēros nekā parasti. Lai varētu ienākt kaut kas jauns, vispirms jāaizvāc vecais, liekais, nevajadzīgais. Arī no drēbju skapja. Bet ko tieši mest ārā? Stāsta Agnese Bukovecka, vīriešu stiliste.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai arī Agnese Bukovecka ir stiliste vīriešiem, šoreiz padoms būs universāls - noderīgs gan sievietēm, gan vīriešiem.

Tātad – drēbju skapja revīzija. Ar ko sākt? Ar katra apģērba gabala pārcilāšanu un jautājumu sev: „Vai šī lieta mani ceļ?” Šāda nodarbe var likt mums lieku reizi aizdomāties par saviem mērķiem. Kur es virzos? Ko es gribu sasniegt?

Skapja saturam ir jābūt tādam, kas ceļ pašvērtējumu, dzīvesprieku un vismaz kāda tā daļa jau ir pat soli priekšā tavai realitātei, tas ir, tam, kā tu dzīvo un domā šodien. Tas, ko velkam mugurā, ar ko greznojamies, kad gribam patikt, vistiešākā veidā liek noticēt tam, cik labi izdodas realizēt savus sapņus.

Cilvēkam sapņu ir daudz un dažādi. Citam tie vairāk skar attiecību tēmu, citam finansiālo situāciju, citam ērtības, vēl kādam veselību. Piemēram, ja gribi, lai dzīvē ienāk stabilas, mīlošas attiecības, tad, paņemot rokās savu iemīļoto, pelēko džemperi, kuram jau tik daudz gadu, ka pat vairs nav iespējams atcerēties - cik, pajautā sev: "Vai šis džemperis man palīdz atrast otru pusīti? Vai tas ceļ manu pašapziņu?" Bet varbūt tu gribētu būt veiksmīgs uzņēmējs, kura sapnis - iegūt savā īpašumā auto, kas maksā piecas reizes dārgāk nekā jūsu šā brīža spēkrats? Tad, skatoties uz saviem nonēsātajiem ikdienas apaviem, apdomā, vai tie virza tevi tuvāk izvirzītajam mērķim.

Gribētos, lai tieši šoreiz sava skapja revīzijai ikviens pieķertos aukstasinīgi, bez šaubīšanās, ar godīgu un drošu skatienu. Bez žēlastības sūti „trimdā” visu to, kas tevi neceļ, neizceļ. Izrevidē ne tikai virsdrēbes, aksesuārus, bet arī zeķu un apakšveļas kolekcijas. Domāju, ka šoreiz no tava skapja pazudīs lietas, kas citkārt būtu noliktas atpakaļ. Ierasts jautājums „Vai es šito vēl nēsāšu? Vai šo vēl var nēsāt?” Tagad daža laba lieta vairs neizturēs revīzijas pārbaudi!

Skapja lielā revīzija liks godīgi paskatīties pašam uz sevi un palīdzēs lauzt savus vecos, iesīkstējušos ieradumus un aizspriedumus, rezultātā atbrīvosies milzīgs „iesaldētās” enerģijas daudzums, ko varēsi ar pilnu sparu guldīt vajadzīgajā gultnē, lai sasniegtu tieši to, ko vēlies.

Tātad: „VAI ŠĪ LIETA MANI CEĻ?”

 

Autore: vīriešu stiliste Agnese Bukovecka


Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock