Ceļvedis smaržu lietošanā un izvēlē - noderīgi padomi ikvienam
Ja esi radošs cilvēks, tad labāk iegādāties oriģinālas smaržas, kas papildinās tavu radošumu, nevis dažāda veida klasiskas smaržas, kas vairāk piestāv biznesa pārstāvjiem.
2016. gada 21. septembris, 16:45

Ceļvedis smaržu lietošanā un izvēlē - noderīgi padomi ikvienam

Jauns.lv

Brīdī, kad mēs jūtam, ka cilvēks ir izvēlējies nepiemērotas smaržas, tas liek mums no viņa novērsties. Ir ļoti svarīgi izvēlēties piemērotas smaržas tieši savai personībai, kā arī tās pareizi lietot. Ir vairāki noteikumi smaržu lietošanai, kas palīdzēs smaržas izmantot pareizi, lai tās nevis atbaidītu, bet gan piesaistītu parējos. Ja vēlies uzzināt pāris knifiņus, kas palīdzēs precīzi izvēlēties un lietot smaržas – esi nonācis īstajā vietā!

Smaržas = personība

Šīs divas lietas nekādā gadījumā nevajadzētu nodalīt. Iegādājoties smaržas, nepieciešams saprast kāda ir tava personība. Piemēram, ja esi romantiska tipa cilvēks, tad nekādā gadījumā nevajadzētu iegādāties pārāk agresīvas smaržas. Tās neatbilst tavai personībai, tāpēc neradīs harmonisku tēlu. Tas attiecas ne tikai uz sievietēm, bet arī uz vīriešiem. Ir ļoti svarīgi izvēlēties savai personībai atbilstošas smaržas. Ja esi radošs cilvēks, tad labāk iegādāties oriģinālas smaržas, kas papildinās tavu radošumu, nevis dažāda veida klasiskas smaržas, kas vairāk piestāv biznesa pārstāvjiem.

Pievērs uzmanību tonim

Bieži vien, kad cilvēki izvēlas smaržas, viņi paļaujas uz pirmo iespaidu. Lai gan daudzi zina, ka visām smaržām ir trīs pamatnotis, ne visi to ievēro un liek lietā, kad nepieciešams iegādāties jaunas smaržas. Sākuma nots radīs iespaidu par smaržām, tomēr tā ātri vien izgaro, tāpēc nevajadzētu paļauties tikai uz to. Nākamā ir sirds jeb vidus nots, kas parādīsies tikai apmēram pēc 15min, kad izgaisīs sākuma nots. Beigu nots ir tas, kas paliek izgarošanas beigās. Ir dažādu veidu smaržas, tomēr visbiežāk tās tiek iedalītas trīs sekojošās grupās – klasiskas, delikātas un jutekliskas. Atkarībā no savas personības, vari izvēlēties tai piemērotākās smaržas. Ja neesi pārliecināts, kādas smaržas vēlies iegādāties, vari izvēlēties klasiskas smaržas, jo tā nekad nepieviļ. Piemēram, vienas no tādām ir “Chanel No.5” smaržas, ko izmanto sievietes visā pasaulē. Šajās smaržās ir iekļauts rozes, jasmīna, kā arī sandalkoka un muskusa aromāts, kas padara tās par klasiskām smaržām, kas piemērotas teju ikvienai sievietei.

Savukārt sievišķīgām sievietēm derēs smaržas, kuru aromātu veido neļķes, gardēnijas, jasmīns, kā arī rozes. Jutekliskām dāmām piestāvēs smaržas, kas radīs pārliecību par sevi. Tās ir smaržas, kuru aromāta buķete sastāv no maijpuķītēm, mandarīniem, kā arī vaniļas. Šādas smaržas neatstās vienaldzīgu nevienu. Tieši tāpēc jutekliskas smaržas sievietes visbiežāk izvēlas izmantot, tieši dodoties uz randiņiem, lai atstātu pārliecinošu pirmo iespaidu.

Daži svarīgi padomi

Smaržas nepieciešams pieskaņot ne tikai savai personībai, bet arī dzīves stilam. Šī iemesla dēļ nevajadzētu iegādāties smaržas, kas patīk citiem cilvēkiem, bet gan tieši tev. Ņem vērā arī to, ka, ja esi sieviete, tad grūtniecības laikā vai menstruāciju laikā mūsu oža izmainās, tāpēc šajā periodā vajadzētu izvairīties no smaržu izvēles.

Smaržu pareiza lietošana

Savukārt, kad smaržas iegādātas, tad noteikti nepieciešams arī iemācīties tās pareizi izmantot. Pirmkārt, smaržas vislabāk uzpūst tad, kad āda ir tīra, jo tad tās uzsūksies labāk. Noteikti pievērs uzmanību arī tam, ka nav nepieciešams uzlikt uz ādas gandrīz visu pudelītes daudzumu. Zelta likums – jo mazāk, jo labāk. Pievērs uzmanību arī gadalaikam. Karstās vasaras dienā smaržas uz ādas saglabājas ilgāk, savukārt ziemas periodā tās izgaro daudz ātrāk, tāpēc vari tās uzklāt uz ādas vairāk vai arī biežāk. Noteikti nepieciešams pievērst uzmanību arī tam, kādas vēl papildus smaržas tu uzklāt uz ķermeņa, piemēram, ādas krēmu vai kādu citu krēmu, kura sastāvā ir kāds aromāts. Tu noteikti nevēlies radīt smaržu kokteili, tāpēc, ja izvēlies ādas krēmu, labāk izvēlēties neitrālu krēmu, kas neradīs papildus aromātu. Ļoti svarīga ir arī pareiza smaržu glabāšana. Nekādā gadījumā smaržas nevajadzētu glabāt karstās telpās – labāk tās glabāt vēsumā, tādā veidā tās ilgāk kalpos. Svarīgs ir arī smaržu derīguma termiņš. Bieži vien smaržas ir derīgas apmēram 3 gadus pēc to atvēršanas. Ievērojot visus augstāk minētos padomus, tu noteikti spēsi izvēlēties piemērotākās smaržas tieši savai personībai un dzīves stilam!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 220.lv/ Foto: Shutterstock