Etiķetes eksperts skaidro, kāpēc princi Džordžu vienmēr ģērbj šortos
Etiķetes eksperti atklāj, ka mazu zēnu ģērbšana šortiņos ir nerakstīts likums, kas norāda uz piederību augstākai klasei. Tas arī izskaidro, kāpēc princis Džordžs sabiedrībā vienmēr redzēts šortiņos.
2016. gada 7. oktobris, 06:29

Etiķetes eksperts skaidro, kāpēc princi Džordžu vienmēr ģērbj šortos

Jauns.lv

Prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas dēls princis Džordžs vienmēr sabiedrībā redzēts tikai un vienīgi šortos. Etiķetes eksperts skaidro, kas tam ir par iemeslu!

Trīs gadus vecais princis Džordžs tikpat kā nekad nav redzēts sabiedrībā garajās biksēs, mamma Ketrīna dēlu ģērbj tikai šortiņos. Etiķetes eksperts Viljams Hensons atklāj, ka šorti maziem zēniem ir kā nerakstīts likums, kas simbolizē piederību augstākai klasei, kamēr garās bikses ir „piepilsētas puikas” apģērbs.

„Ne tikai Kembridžas hercogienei ir jāuztraucas, kādā tērpā viņa izies sabiedrībā, Ketrīnai jādomā arī par savu bērnu apģērbu un jāatrod balanss starp karaliskajām tradīcijām un daudz proletārākiem paradumiem, pie kā pieskaitāma arī „piepilsētas” stilu raksturojošā iezīme ģērbt mazus zēnus garajās biksēs,” norāda eksperts Hensons.

„Es gan nedomāju, ka mazu zēnu ģērbšana šortos Ketrīnai ir jaunums. Uzskatu, ka viņas pašas mamma un mammas draugi to jau sen labi zināja. Tā dara daudzas vidusšķiras māmiņas – ģērbj savus zēnus atbilstoši etiķetei.”

Lai gan sabiedrībā daudzi nespēja vien beigt jūsmot par karaliskās ģimenes pirmo aizjūras vizīti visiem četriem kopā, daži centās norādīt, ka bērni saģērbti kā „pēckara gados”. Vairāki atzīmēja, ka princis Džordžs un princese Šarlote izskatījušies kā no „piecdesmitajiem gadiem” vai pat „19. gadsimta”!

„Kāpēc karaliskie bērni vienmēr tiek ģērbti tik vecmodīgi? Varbūt mājās viņi staigā tikai džinsos un sporta apavos?” – žēlojās viens „Twitter” lietotājs.

„Izskatījās, ka karaliskie bērni būtu saģērbti piecdesmitajos gados...,” komentēja otrs.

„Kāpēc, pie velna, karaliskās atvases vienmēr saģērbtas, tā it kā būtu izkāpušas no kāda 19. gadsimta gotiska stāsta?” – neizpratnē bija trešais.

Tas, ka šorti maziem zēniem simbolizē piederību klasei, visu izskaidro. Ja atceramies princeses Diānas dēlus bērnībā – arī princis Viljams un princis Harijs vienmēr bija ģērbti šortiņos.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press