Bīstamais skaistums: pumpu spaidīšana var beigties ar nāvi
Nekādā ziņā nedrīkst izspiest pūtītes uz sejas, jo īpaši, ja tās atrodas tā sauktajā "bīstamajā trijstūrī".
2016. gada 10. oktobris, 08:02

Bīstamais skaistums: pumpu spaidīšana var beigties ar nāvi

Jauns.lv

Vairākums ļaužu zina, ka pūtīšu spaidīšana var ievazāt infekciju, taču, neraugoties uz to, ļaujamies kārdinājumam un pārprasta skaistuma vārdā tomēr riskējam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visticamāk, katrs no mums laiku pa laikam mēdz izspiest kādu pūtīti (vai arī vismaz kādreiz mūžā to noteikti ir darījis), taču dermatologi silti iesaka atmest šo paradumu uz visiem laikiem. Un iemesls nav tikai tas, ka pumpu spaidīšana ir nehigiēniska un sekas var būt rētas, bet galvenokārt tas, ka šāds paradums var beigties ar nāvi, brīdina independent.co.uk. Jo īpaši tas attiecas uz gadījumiem, kad pūtītes atrodas tā sauktajā “bīstamajā trijstūrī”.

“Bīstamais trijstūris” skan kā no šausmu filmas, tomēr šo brīdinājumu vajadzētu uztvert nopietni. Tā ir sejas daļa, kas aptver acis, degunu, lūpu kaktiņus un virslūpu. Ja šajā sejas daļā rodas infekcija, komplikācijas var būt ļoti, ļoti nopietnas.

Asinsvadi no šīs zonas stiepjas līdz pakausim un iet tieši caur smadzenēm, bet tas nozīmē, ka šeit radusies infekcija var nokļūt tieši nervu centrā. Ir pat bijuši reti gadījumi, ka šādas infekcijas dēļ cilvēki var zaudēt redzi, tikt paralizēti, un iespējami pat letāli gadījumi.

Tāpēc, ja pārprasta skaistuma vai acumirklīga gandarījuma vārdā nagi tā vien niezēs izspiest pūtīti, nekādā ziņā nedariet to “bīstamajā trijstūrī”. Taču, ja esat ļāvušies kārdinājumam un pēc tam pamanāt infekciju – nekavējoties vērsieties pie ārsta.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock