Perfekti gludas kājas katru dienu. 10 padomi kāju skūšanai
Vasara ir īso svārku un šortu laiks, tāpēc kājām jāizskatās nevainojami.
2014. gada 26. maijs, 15:21

Perfekti gludas kājas katru dienu. 10 padomi kāju skūšanai

Jauns.lv

Vasarā mūsu iemīļotākais apģērbs ir svārki, kleitas un šorti. Tas nozīmē, ka kājām ik dienas jāizskatās skaistām un gludām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liela daļa sieviešu no liekā apmatojuma atbrīvojas ar skuvekļa palīdzību. Portāls BeautyHigh.com apkopojis 10 noderīgus knifiņus, lai tavas kājas vienmēr izskatītos nevainojami.

1.    Pirms kāju skūšanas lieto skrubi!

Tas ir obligāts priekšnosacījums. Skrubja abrazīvās daļiņas noņems atmirušās ādas šūnas, kas sakrāsies starp skuvekļa asmeņiem, neļaujot tam piekļūt pietiekami tuvu ādai. Tas var novest arī pie iegriezumiem. Šim mērķim lieto maigu skurbi vai tādu eksfoliantu, kas paredzēts ikdienas lietošanai.

2.    Neaizmirsti par skūšanās putām!

Tas ir ļoti svarīgi, lai matiņi tiktu noskūti līdz ar ādu, bet āda nebūtu traumēta. Lieto skūšanās putas vai nedaudz matu kondicioniera, taču noteikti ne ziepes. Tās izsausina ādu, turpretī kondicionieris vai putas sniedz mitrināšanu.

3.    Esi saudzīga!

Pēc skūšanās nemeties uzreiz berzēt ādu ar dvieli, jo tā vēl būs ļoti jutīga. Tāda apiešanās novedīs pie apsārtumiem un maziem pušumiem.

4.    Atrodi sev piemērotāko līdzekli!

Skūšanās putas ne ar ko neatšķiras no citiem kosmētikas produktiem – arī tās jāizvēlas sev atbilstošākās, lai gūtu vislabāko rezultātu. Ja tava āda ir sausa un jutīga, izvairies no produktiem, kuru sastāvā ir spirts vai smaržvielas.

5.    Kāju skūšanu atstāj pēdējo!

Kad esi dušā, kāju skūšanu atstāj pēdējo. Karstums un tvaiks no siltā ūdens mīkstinās matiņus un atvērs poras, kas skūšanos padarīs vieglāku un patīkamāku.

6.    Neaizmirsti par augšstilbiem!

Lielākā daļa sieviešu aizmirst šo zonu, skujot kājas. Taču tā nevajag darīt! Augšstilbi ir tikpat nozīmīgi kā apakšstilbi, un tiem būtu jāpievērš vienlīdz daudz uzmanības, it īpaši, ja matiņi ir tumši.

7.    Skuj kājas ar īsākām, aprautām kustībām

Daudzas sievietes uzskata, ka vislabāk sākt no potītes un, neatraujot skuvekli no ādas, turpināt līdz ceļgalam. Taču tā nav taisnība. Vislabāko rezultātu iegūsi, ja darīsi to ar īsākām kustībām un nespiežot skuvekli pret ādu. Ja tev vairākkārt jāpārbrauc ar žileti vienai un tai pašai vietai, visticamāk, tā ir pārāk trula.

8.    Atrodi pareizo skuvekli!

Tas ir pirmais solis, lai pārvarētu nepatiku pret skūšanos. Skuveklim jābūt asam, vēlams, ar noapaļotu galviņu un ērtu rokturi. Tam jābūt vairākiem asmeņiem, lai vienu un to pašu vietu nenāktos skūt vairākas reizes.

9.    Galvenais – mitrināšana!

Tavām kājām, tāpat kā sejas ādai, nepieciešama mitrināšana. Ja pamani, ka biežās skūšanas dēļ āda uz kājām kļuvusi sausāka, palutini tās ar mitrinošu losjonu. Regulāra mitrināšana neļaus veidoties apsārtumiem, kas vasaras sezonā ir jo īpaši netīkami.

10.    Tavām kājām nepieciešama aizsardzība pret sauli!

Vasarā, kad staigā svārkos vai šortos, tavas kājas ir vairāk pakļautas saules iedarbībai. It īpaši tāpēc, ka to vairs neaizsargā apmatojums. Tāpēc neaizmirsti pirms iziešanas no mājām uzklāt uz kājām saules aizsarglīdzekli ar SPF. Tikai lūkojies, lai tas nav pārāk taukains, bet tajā pašā laikā sniedz pienācīgu mitrināšanu.

Kasjauns.lv/ Foto: All Over Press