Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un, ripinot no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas.

Kā pagatavot klasisko Jāņu sieru. Vienkārša recepte 8

Māja un dārzs
2014. gada 14. jūnijā 11:05 2014. gada 14. jūnijā 11:05
Klasisko Jāņu sieru var pirkt lielveikalā, taču vari to pagatavot arī mājās. Recepte ir pavisam vienkārša - vienam nelielam ritulim vajadzēs 1 kg biezpiena, 5 litrus trekna piena, 0,5 litrus ūdens, 3 olas, 100 g sviesta, sauju ķimeņu un rupjo sāli. Pats galvenais - Jāņu siers nevar nesanākt.

Sastāvdaļas:

1 kg biezpiena

5l piena

½ l ūdens

3 olas

100 g sviesta

sauja ķimeņu

rupjais sāls

Gatavošana:

1. Lej katlā ūdeni un pienu un karsē, līdz sāk vārīties. Nepārtraukti maisot, pievieno biezpienu. Kad masa sāk iet kunkuļos, lej klāt viegli sakultas olas un pieber ķimenes.

2. Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un, ripinot no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas. Liec atpakaļ katlā, pieber sāli un maisot karsē, līdz veidojas viendabīga masa, kas veļas bumbulī. Liec to marlē, izveido ripuli, marles stūrus savirpini virs siera ripuļa un iespied viducī.

3. Noslogo sieru starp diviem dēlīšiem vai lieliem šķīvjiem un turi zem sloga, līdz tas atdzisis un sastindzis. Kad iztīsi sieru no marles, ripuļa viducī būs iedobe – liec tajā sviestu, ko smērēt uz siera šķēles!

Žurnāls "100 labi padomi" / Foto: Evija Trifanova/ LETA

Citi šobrīd lasa

48 stundas pēc seksa – labākais laiks dzīvē. Zinātnieki skaidro, kāpēc 7
8 svarīgas lietas, ja vēlies tikt vaļā no apaļīga vēderiņa 2
"Lec tagad!" instruktora sliktā angļu valoda noved nāvē pusaudzi
Skatīt visus komentārus