Kāda saulesbriļļu forma vislabāk piestāv tavai sejas formai? FOTO
Izvēlies saulesbrilles, vadoties pēc savas sejas formas!
2014. gada 2. jūlijs, 13:25

Kāda saulesbriļļu forma vislabāk piestāv tavai sejas formai? FOTO

Jauns.lv

Kamēr daļai sieviešu piestāv teju visi uzlaikotie optisko briļļu un saulesbriļļu modeļi, citām piemērotas brilles nākas meklēt kā ar uguni.

Lai izvēlētos vispiemērotākās saulesbrilles, tev jāzina sava sejas forma. Kā to noteikt? Saņem matus atpakaļu un nostājies pie spoguļa. Vēro savas sejas proporcijas – cik plati ir tavi vaigu kauli, vai seja zoda rajonā ievērojami sašaurinās un tamlīdzīgi. Parasti izšķir piecas sejas formas: apaļu, ovālu, kvadrātveida, taisnstūra un trijstūra.

Apaļa seja.

Šādai sejai nav izteiktu leņķu – sevišķi neizceļas ne vaigu kauli, ne zods. Lai seja izskatītos nedaudz garenāka un slaidāka, jāizvēlas brilles ar smalkiem vai pat caurspīdīgiem rāmjiem. Atceries, ka saulesbriļļu rāmjiem vajadzētu kontrastēt ar tavu sejas formu. Tas nozīmē, ka apaļu seju līdzsvaros saulesbriļļu rāmji ar asiem stūriem.

Ovāla seja.

Ovāla seja ir visharmoniskākā no visām. Tā ir visai simetriska, bet zods ir nedaudz šaurāks par pieri. Šādas sejas formas īpašniecēm ir visvieglāk izvēlēties optiskās brilles un saulesbrilles, jo piestāv gandrīz visi modeļi. Vari izvēlēties jebkuru no šosezon aktuālajām tendencēm – apaļiem rāmjiem un tā saucamajām „kaķacīm”. Šovasar modē arī rāmji dzīvespriecīgos toņos un krāsainas lēcas.

Kvadrātveida seja.

Šāda sejas forma ir vienlīdz gara un plata. Tās īpašniecēm ir izteiksmīga žokļa līnija un augsta piere. Lai mīkstinātu stūrainos sejas pantus un padarītu to vizuāli garenāku, izvēlies platus rāmjus. Tev vislabāk piestāvēs nedaudz ieapaļi rāmji!

Taisnstūrveida seja.

Tā ir plata sejas forma, kurai raksturīgs tas, ka vaigu kauli un žoklis ir vienā platumā. Parasti sievietēm ar šādu sejas formu ir arī diezgan garš deguns. To līdzsvarot vislabāk palīdzēs apaļīgi briļļu rāmji. To augšdaļai un apakšdaļai jābūt vienlīdzīgā platumā. Tu vari atļauties lielas saulesbrilles, aiz kurām pazudīs daudzas citas sejas formas.

Trijstūrveida seja.

Raksturīga augsta piere, uz āru izliekti vaigu kauli un spics zods. Eksperti iesaka nevairītos no spilgtām krāsām un interesantām detaļām, kas pievērš uzmanību rāmju augšējai daļai, savukārt apakšai jābūt neuzkrītošai. Viens no piemērotākajiem modeļiem ir kaķacis, kuru augšējie stūri vērstu uz augšu un sāniem.

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press, Shutterstock