Grims, kas piemērots acu krāsai. Praktiski padomi
Zaļām acīm piestāv zilganie toņi.
2014. gada 31. jūlijs, 16:13

Grims, kas piemērots acu krāsai. Praktiski padomi

Jauns.lv

Kā veidot vieglu dienas grimu, lai piešķirtu acīm mirdzumu un izceltu to dabisko krāsu? Četri grima piemēri zilām, brūnām, zaļām un pelēkām acīm.

Konsultē Baiba Grīna, grima māksliniece un stiliste

ZAĻĀM ACĪM

Arī zaļas acis var būt gan vēsas, gan siltas. Vēsajām labi izskatās zilganzaļas, jūras krāsas un tumši zilas ēnas. Silti zaļajām acīm izteiksmīgumu piešķir silti brūnie toņi ar sarkanu pigmentu, zeltītie toņi, haki un sūnu zaļais. Tos var jaukt kopā – acs iekšējā kaktiņā klāt sūnu zaļo, ārējā kaktiņā – haki zaļo, virs plakstiņa locījuma līnijas – zaļgani brūnu ēnu. Zaļajām acīm vērts eksperimentēt ar pretkrāsām – violetām un rozā ēnām. Ir stereotips, ka rozā ēnas neizskatās labi, jo rada saraudātu acu iespaidu, taču ņemot talkā acu laineri, izveidot dzīvespriecīgu vasaras grimu. Turklāt tas ir vienkārši izdarāms. Ar rozā ēnām noklāj visu plakstiņu un nelielu laukumu virs acs locījuma līnijas, tad ar laineri uz augšējā plakstiņa gar skropstām novelc līniju. Smalkāku vai platāku – kā vēlies. Nobeigumā uzkrāso skropstas. Rozā ēnu vietā vari izmantot arī violetas.

ZILĀM ACĪM

Zilas acis ir tik izteiksmīgas, ka piesaista uzmanību pašas par sevi, taču, ja vēlies, lai tās izceltos vēl vairāk, izmēģini oranža toņa acu ēnas. Krāsu aplī zilā un oranžā ir pretkrāsas un veido spilgtu kontrastu, tāpēc zilās acis uz oranžā fona iedzirkstīsies vēl vairāk. Acu plakstiņa kustīgo daļu un laukumu virs locījuma līnijas noklāj ar tumši oranžīgām ēnām, savukārt ārējo kaktiņu (nedaudz arī apakšējo plakstiņu) ieēnoj ar tumši brūnu. Šādā saspēlē lieliski iederēsies vaigu sārtums persiku tonī – īpaši tad, ja āda ir saulē iedegusi – un lūpu spīdums maigā rožu tonī.Zilu acu krāsu izceļ arī citas ēnas siltos toņos, kas ir tuvas oranžajam un dzeltenajam, piemēram, bēšīgais un smilšu krāsas ēnas, kā arī siltie metāliskie toņi – bronza, varš un īpaši zelts. Zeltītas ēnas vai laineris piešķirs vēsi zilajām acīm siltu mirdzumu.

Svarīgi! Vēl vairāk krāsu kontrastu starp ēnām un acīm izcels acu ēnas ar perlamutra daļiņām.

BRŪNĀM ACĪM

Sievietēm ar brūnām acīm ir diezgan plaša izvēle – viņām piestāv teju visas krāsas. Tiesa, jāņem vērā, vai acis ir silti brūnas ar dzintara toni vai tumši brūnas, teju melnas. Melni brūnajām piestāv intensīvi piesātināti toņi, piemēram, tumši zils, plūmju, baklažāna violetais, tumši pelēkais. Arī ļoti košas krāsas, piemēram, tirkīzzils laineris tumšajām acīm piešķirs eleganci. Savukārt silti brūnas acis iemirdzēsies uz tumši zaļu ēnu fona. Piestāv arī brūnie un pelēkie toņi, taču, lai iegūtu izteiksmīgāku grimu, veido krāsu kombinācijas, piemēram, bronzīgas ēnas kombinē ar tumši zilām ēnām vai laineri. Arī silti brūnajām acīm piestāv violetais, turklāt tas īpaši aktuāls ir šīs vasaras grimā. Ar melnu zīmuli ievelc smalku līniju gar pašām skropstām un izplūdini ar otiņu. Ņem maigi lillā ēnas un klāj tās uz visa plakstiņa, bet ārējo kaktiņu un apakšējo plakstiņu ieēno ar nedaudz tumšāku violeto toni. Lai acu skatienam piešķirtu mirdzumu, iekšējo kaktiņu noklāj ar šampanieša krāsas perlamutra ēnām. Pie koša un dekoratīva grima piestāvēs dabiski rozā vaigu sārtums, lūpām – kanēļa vai gerāniju tonis.

Svarīgi! Ņem vērā – ja ēnas liec uz visa plakstiņa, ir jābūt arī kādam tumšākam akcentam, citādi acis izskatīsies bālas. Tāpēc ar melnu vai ļoti tumšu acu zīmuli iezīmē skropstu līniju un ar otiņu to saplūdini kopā ar ēnām. Lieto tumšu skropstu tušu.

PELĒKĀM ACĪM

Tā kā pelēks ir neitrāla krāsa, pelēcīgām acīm, lai tās izceltu, der spilgti rozā, tirkīza zils vai tumši violets. Vienkāršākam grimam izvēlies ceriņkrāsu, vecrozā vai gaiši rozā savienojumā ar tumši pelēkām, bēšīgām vai šampanieša krāsas ēnām. Pelēkas acis neizcelsies, ja uz plakstiņiem klāsi zemes toņus – sūnu zaļo, haki, brūno un vienkārši pelēko.

Pelēkā acu krāsa sasaucas uz krāsu, kas tai nostatīta blakus. Ja uzklāsi smaragda zaļas ēnas, acīs iemirdzēsies zaļgans atspīdums, zilas ēnas vai zils zīmulis piešķirs acs varavīksnenei zilganu toni. Pelēkām acīm labi piestāv dažādu krāsu laineri. Vispirms ar melnu zīmuli iezīmē acs kontūru, velkot smalku līniju gar pašām skropstu saknītēm – gan uz augšējā, gan apakšējā plakstiņa. Ar koši zilu laineri uz augšējā plakstiņa velc pabiezu kontūrlīniju, tās garumu pielāgojot acu un arī sejas formai. Uz apakšējā plakstiņa un iekšējā kaktiņā klāj gaiši pelēku ēnu. Pelēkām acīm piestāv arī koši rozā lūpas.

Svarīgi! Ja izvēlies zilu vai violetu dekoratīvo acu grimu, pievērs uzmanību, lai zem acīm nebūtu tumšu loku, jo zilas vai violetas ēnas lokus zem acīm izceļ vēl vairāk. Lai tos nomaskētu, lieto konsīleri.

ATCERIES!

Tavu dabisko acu krāsu neizcels tāda paša toņa ēnas!

TEKSTS: žurnāls OK/Foto: Shutterstock