Safīrs pret briljantu. 5 iemesli, kāpēc izvēlēties lētāku alternatīvu
Ja tavu puisi no saderināšanās gredzena pasniegšanas attur briljantu augstā cena, iesaki viņam izmantot lētāku, bet ne sliktāku alternatīvu - safīru.
2014. gada 6. novembris, 11:21

Safīrs pret briljantu. 5 iemesli, kāpēc izvēlēties lētāku alternatīvu

Jauns.lv

Nesen izskanējusi ziņa, ka pie mums pieejamas rotaslietas ar Latvijā audzētiem safīriem. Kasjauns.lv skaidro, kā top safīri un ar ko tie atšķiras no briljantiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Safīrus iegūst dabiskā vai mākslīgā veidā un ārēji tie ir līdzīgi briljantiem. Safīru audzēšanas process ir tāds pats kā dabīgajiem akmeņiem, tikai tiek paātrināts kontrolētos laboratorijas apstākļos. Nesen balto safīru audzēšana uzsākta arī pie mums un pateicoties īpašai apstrādei, vietējo balto safīru slīpējumus grūti  atšķirt no briljantiem. Lai panāktu augstu virsmas kvalitāti safīra slīpēšanā tiek izmantots meistaru roku darbs. Novietojot blakus safīru un briljantu, tikai speciālists tos spēs atšķirt. Tāpēc dāmām, kurām patīk spožas rotaslietas, ir iespēja izvēlēties ievērojami lētāku alternatīvu.

5 iemesli, kādēļ safīrs ir lieliska alternatīva briljantiem

1. Safīrs ir otrais cietākais akmens pēc dimanta (9 pēc Mosa skalas), to praktiski nav iespējams saskrāpēt.

2. Safīrs saglabā savu spožumu (nebālē) un ir izturīgs pret temperatūras svārstībām.

3. Latvijas safīram ir ļoti augsts gaismas laušanas koeficients (RI- 1.76), un atstarotā gaisma ir dzidri balta.

4. LR Valsts proves birojā veiktā ekspertīze  secinājusi, ka Latvijā audzētie safīri ir ar: “…augstākās tīrības pakāpi, ļoti labu pulējumu un mirdzumu”.  

5. Ja saderināšanas gredzens ar safīru maksās nedaudz pāri 100 eiro, tad līdzīga briljanta gredzena cena būs 10 reizes augstāka.

Pirmās rotas ar Latvijā audzētajiem safīriem izveidojusi rotu darbnīca pearls4us.com Kolekcija veidota akskētiskā minimālisma stilā, uzmanības centrā izvirzot dārgakmeni. Tiek uzskatīts, ka safīrs ir gudrības, intuīcijas un dvēseles vieduma simbols. Tas spēj atbrīvot no nelāgām domām, var nodrošināt finansiālu stabilitāti. Safīrs ir uzticīgs valdonīgajām – tādām, kas pašas zina, ko vēlas, toties nemīl neizglītotās, laiskās un bezatbildīgās.


Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock

Tēmas