Laimīgu jauno Kazas gadu! Izlasi, ko zvaigznes tev sola 2015. gadā!
Cita pasaule
2015. gada 1. janvāris, 00:00

Laimīgu jauno Kazas gadu! Izlasi, ko zvaigznes tev sola 2015. gadā!

Jauns.lv

Lai 2015. gads izdotos īpaši veiksmīgs, darbi ietu no rokas un nebūtu jāpeld pa dzīves upi pret straumi, astroloģe Žanete Korde katrai zodiaka zīmei veltī kādu trāpīgu atziņu, lai tā būtu kā orientieris, bākuguns visam gadam. Gada iespēja ir dzīves veiksmīgā puse, bet pārbaudījums – pretvējš – tiek dots piepūlei, lai nenovirzītos no kursa.

Viss notiks tā, kā tam jānotiek, un ar katra paša līdzdalību. Lai izdodas!

Auns

12.03.–19.04.

 Ja tu pamēģinātu vienmēr nedomāt tikai par sevi, varbūt kādā dienā varētu kļūt laimīgs.

(Ričards Bahs)

Aun! Iemācies ieraudzīt abas puses un izsvērt savu rīcību, pirms to sāc realizēt. Šogad dzīve aicina laimi ieraudzīt arī otra laimē. Dalies, un netiksi apdalīts! Tikai tā iespējams būt kopā ar kādu, atrast vai satikt no jauna jau esošo.

Gada iespēja

Radošums būs šā gada lielā balva. Simboliski – dzīves dārzs gatavs atplaukt un ziedēt. Laiks atklāt savus unikālos talantus un nebaidīties tos nest uz dzīves skatuves. Dzīve aicinās uz karnevālu. Iestudējiet lomas, pielaikojiet maskas, izdzīvojiet! Piestāvēs rozā brilles un tauriņi. Dzīves krāsas būs košākas, gars brīvāks un dvēsele atraisītāka. Ģimenes cilvēki atkal vēlēsies teikt un dzirdēt trīs maģisko vārdus. Brīvie Auni – Amora bulta šogad tēmē jūsu virzienā! Iespējama kāre pēc loterijām, azartspēlēm un dažādām spekulatīvām padarīšanām, tomēr ieteikums – šādā noskaņojumā labāk mesties pasākumu organizēšanā, svētku svinēšanā, rotaļās ar bērniem. Nebaidies ieraudzīt šo pasauli un dzīvi kā spēli! Neatsakieties no iespējas būt uzmanības centrā, iedvesmojot ar savu radošo garu apkārtējos. Būs gana daudz ambīciju karjeras jomā. Labs laiks ieguldīt savus resursus (naudas, laika, enerģijas) kultūrā, bērnos.

Kā ar visu šajā pasaulē – katram kokam divi gali, izklaidējoties, iespējams aizmirst vērtības, piemēram, pienākumus un to, ka arī citi ir unikāli un vēlas spēlēt savas lomas.

Gada pārbaudījums

Attīstības mērķi un stratēģija liks apstāties, pieprasot jaunu formulējumu, koncepciju un strukturētu modeli. Vai mans ceļš ir īstais? Iespējams, iepriekšējā ideoloģija un pārliecība cietīs krahu, iespējams, sevi liks manīt izglītības trūkums. Šogad dzīves nopietnā puse saistīsies ar studijām, ārzemju ceļojumiem un pievēršanos filozofiskām pārdomām. Šajās dzīves jomās viss nāks lēni, pārdomāti un pamatīgi.

Saspringtākie mēneši – janvāris, novembris.

Mierīgākais mēnesis – decembris.

Vērsis

20.04.–20.05.

 Sāciet darīt nepieciešamo, pēc tam iespējamo, un pēkšņi jūs darāt neiespējamo.

(Nezināms autors)

Vērsim gribēsies domāt, ka dzīve pati visu saliks pa plauktiņiem, taču bez paša līdzdalības, rūpēm un rutīnas ikdienas darbā diezin vai tā sakārtosies. Būs liela kāre peldēt pa straumi, dienas režīms, sabalansēts uzturs un veselīgs dzīvesveids šķitīs izgudrojums aprobežotiem prātiem, taču tas būs ļoti nepieciešams. Cilvēki no jums šogad prasīs reālu, praktisku palīdzību, ar līdzjūtību vien nepietiks.

Gada iespēja

Māja – vieta, kur mīt dvēsele, patvērums, miera osta, vieta, kur atgriezties, saknes, senči, ģimene. Māja ir vieta, kurp šogad Vērši tiek aicināti – iedziļināties, atcerēties, apzināties. Atrodiet savu īsto mājvietu visās nozīmēs, veidojiet, atjaunojiet, paplašiniet. Apciemojiet vecākos radiniekus, turiet siltu ģimenes pavardu. Dzimtas mantojums un tradīcijas – īstais laiks tās atjaunot un celt godā. Varbūt vienkārši uzlabojiet savus dzīves apstākļus esošajā mājvietā, pamainot kādu interjera detaļu. Reizēm pietiek ar mazām lietām. Veiksme un izaugsme šogad gaidāma dzimtenē, ģimenē, mājās.

Gada pārbaudījums

Vai spējat samaksāt savus kredītus, varbūt dzīvojat pāri saviem līdzekļiem? Vērsim ieteicams legalizēt savus ienākumu avotus, ja līdz šim tas nav izdarīts. Iespējams, savus personīgos resursus nāksies pievienot kopīgajā katlā, nauda ir šā gada slidenais akmens. Partnerattiecībās ļaujiet otram justies brīvam, pārstājiet uzraudzīt un kontrolēt.

Saspringtākie mēneši – janvāris, maijs, oktobris.

Mierīgākie mēneši – februāris, jūlijs.

Dvīņi

21.05.–21.06.

Pievēršanās jebkādai mākslai, vienalga, cik augstā vai zemā līmenī, ļauj jūsu dvēselei augt uz debesīm. Dziediet dušā. Dejojiet radio pavadījumā. Stāstiet stāstus. Uzrakstiet draugam dzejoli, kaut vai vāju dzejoli. Tomēr dariet to, cik vien labi spējat. Jūs gūsiet milzu gandarījumu. Jūs būsiet kaut ko radījuši. (Kurts Vonnegūts)

Ak, Dvīni! Ikvienā no mums ir Radītājs, atļaujies šogad solista lomu, un koris būs gatavs piebalsot!

Gada iespēja

Izlasīt grāmatas, kam iepriekš neatlika laika. Sinoptiķi sola bargu ziemu, varbūt kaut kur stūrī sen aizmirsts stāv nepabeigts džemperis vai zeķu pāris. Šogad ir īstais laiks rokdarbiem. Gads aicina pieteikties kursos, apgūt ko jaunu, īstais laiks iemācīties vadīt auto vai apgūt kādu svešvalodu. Sadarbojieties ar radiniekiem, kaimiņiem, kolēģiem – tiecieties, sarunājieties, lūdziet palīdzību un atbalstiet cits citu. Labs ceļavējš nelieliem ceļojumiem, komandējumiem, šogad ir lieliska iespēja iepazīties un paplašināt paziņu loku. Iespējams arī daudz iemācīties no cilvēkiem, kurus satiekat ikdienā. Izvēloties jaunu automašīnu, ieteikums nekrist kārdinājumā, jo ļoti gribēsies atļauties ko lielāku un dārgāku, nekā nepieciešams.

Gada pārbaudījums

Jebkurās partnerattiecībās harmoniska ir līdzatbildība – dodot un saņemot. Dzīve var veikt revīziju, pārskatot atbildības sadalījumu laulībā vai ar biznesa partneriem. Vai ar tiem, kas ir jūsu otrā pusīte vai darījumu partneri, var rēķināties? Vai uz jums pašu var paļauties? Šogad vēlams pārskatīt šo jomu, varbūt sakārtot arī attiecību juridisko pusi, uzņemoties ilgtermiņa saistības.

Saspringtākie mēneši – janvāris, novembris.

Mierīgākie mēneši – augusts, decembris.

Vēzis

22.06.–22.07.

Kad atrodaties virsotnē, jums jābūt gataviem atkal nokāpt ielejā.

(Jozefs Kiršners)

Nevienas amats nav tā vērts, ja aizmirstam emocionālu atbalstu saviem tuvākajiem cilvēkiem. Karjeru ne vienmēr var strikti izplānot. Vislabākie priekšnieki mēdz būt tie, kas spēj saprast savu vislabāko darbinieku emocionālās vajadzības un tieši tā celt darba ražīgumu.

Gada iespēja

Tā pa īstam sevi novērtēt. Tam ir tiešs sakars arī ar naudas maciņa biezumu. Šogad vajadzētu papildināt savus resursus visās nozīmēs – celt pašapziņu un vairot ienākumus. Mūsdienās vairākums ņem kredītus, bet var arī otrādi – uzkrāt. Galvenais ir saprast kādam nolūkam, kādas ir tavas vērtības paša dzīvē. Skaists laiks baudīt dzīvi pavisam vienkārši, atļaujot sev ēst to, kas garšo, nopērkot sen kārotās smaržas, valkājot apģērbu, kura materiāls ir tīkams ādai, klausoties mīļāko mūziku vai aizejot uz kādu mākslas izstādi. Liedzot sev šos vienkāršos dzīves priekus, vēlmes mēdz kļūt arvien uzstājīgākas.

Gada pārbaudījums

Darbavietā gaidāmi kvalitātes kontroles pasākumi. Izvērtējiet sevi, vai atbilstat ieņemamajam amatam. Varbūt pietrūkst mērķtiecības, klibo disciplīna, pietrūkst kādas profesionālās kvalitātes. Šogad vairāk laika un piepūles būs jāvelta sistemātiskam un analītiskam darbam, jāpievēršas sīkākām detaļām un jāpieņem kritika. Iespējams, priekšniecība uzticēs papildu pienākumus, kas paredz arī atbildību. Tāpat īstais laiks pārbaudīt veselību, optimizēt dzīvesveidu, ievērot dienas režīmu.

Saspringtākie mēneši – jūlijs, augusts.

Mierīgākie mēneši – oktobris, decembris.

Lauva

23.07.–22.08.

Ieraudzīt pasauli smilšu graudā un debesis lauku puķē, turēt bezgalību savā plaukstā un mūžību katrā stundā.

(Viljams Bleiks)

Patiesība ir tepat blakus, un lielas lietas ir sīkumos. Varbūt no kāda kolēģa var iemācīties vairāk, nekā vairākus gadus studējot prestižās augstskolās. Varbūt šoreiz, lai celtu savu garīgo līmeni, nevis apmeklējiet jogas nodarbības, bet palīdziet vecai kaimiņienei ar pārtikas iepirkumiem. Sprīdītis reiz devās pasaulē laimi meklēt un saprata to pašu, kas jāsaprot Lauvām, – arī Latvijā ir iespēja realizēt lielas lietas.

Gada iespēja

Jauni virzieni, projektu idejas, drosmīgas perspektīvas komplektā ar dūšu to visu realizēt. Lai ko darītu, jums šogad visur būs taisnība! Spēks un pārliecība būs jūsu pusē, oponentiem būs jāpastāv malā. Tomēr var gadīties par daudz uzņemties uz saviem pleciem, kā arī pazaudēt partnerus. Vēl kāds brīdinājums – cilvēks, kurš sāk justies varens, mēdz kļūt lielāks arī miesā, tāpēc iespējamas liekā svara problēmas.

Gada pārbaudījums

Bērni šogad prasīs daudz uzmanības, disciplinētības un pacietības. Radošiem cilvēkiem šis būs pārbaudījumu gads, vajadzēs ievērot termiņus un dažādus ierobežojumus, kas neveicinās iedvesmu. Turpretī citiem radošiem gariem, kas iepriekš auglīgi strādājuši, šis gads var izvērsties par oficiālas atzinības laiku. Dzīves romantiskā puse solās būt visai strikti saplānota, pēc grafika. Veiksmes spēles – loterijas un citas avantūras – gan nesola lielus laimestus.

Saspringtākie mēneši – janvāris, maijs, oktobris.

Mierīgākie mēneši – februāris, septembris.

Jaunava

22.08.–22.09.

Nevis nauda nosaka tavas vēlmes un vajadzības, bet gan tavas vēlmes un vajadzības nosaka naudas un īpašuma nozīmi tavā dzīvē.

(Jozefs Kiršners)

Neizniekojiet savu dzīvības enerģiju, tiecoties iegūt nevajadzīgas lietas. Novērtējiet būtisko un savus jau esošos resursus. Visums ir bagāts, taču ne viss jāiegūst savā īpašumā, atšķiriet vēlmes no vajadzībām. Tāpat arī attiecībās – greizsirdība ir vēlme otru iegūt un paturēt, mīlestības puķe aug brīvībā.

Gada iespēja

Šogad intuīcija būs jūsu stiprā puse, sapņi ļaus atklāt daudz tāda, kas iepriekš bijis aiz trejdeviņām atslēgām. Gaidāmas bezgala skaistas atklāsmes par pasaules vienotību, veselumu. Attīstīsies spēja pieņemt to, kas iepriekš šķita nepieņemams, piedot. Šogad jāmācās paļāvība – ticība būs labākais balsts. Ja pārlieku neaizrausieties ar dzīves plānošanu un atlaidīsiet rūpju rievu sejā, atklāsiet sevī apslēptas spējas, talantus un potenciālu, kam iepriekš ikdienas rutīnā nebija vietas.

Gada pārbaudījums

Ir reāla varbūtība daudz ko sākt no nulles. Šogad liekami pamati jaunai dzīvesvietai. Tā kā daudzu patriotisma jūtas un atbildība par mūsu Latviju zaudējušas savu spēku, būs Jaunavas, kas dosies prom no Latvijas, bet būs arī tādas, kas atgriezīsies. Kā klājas jūsu vecākiem dzimtenē? Draugiem, bērniem? Šie jautājumi nākamgad prasīs atbildes. Un ne tikai svešzemē, arī tepat, Latvijā.

Saspringtākie mēneši – janvāris, maijs, oktobris.

Mierīgākie mēneši – jūlijs, augusts.

Svari

23.09.–23.10.

Ja tu ķeries pie kāršu spēles pirmo reizi, vari būt gandrīz drošs, ka uzvarēsi. Tā ir iesācēja veiksme. – Kāpēc tā notiek ? – Tāpēc, ka pastāv spēks, kas vēlas, lai tu īstenotu savu Likteni. Tas rosina tavu apetīti ar panākumu garšu.

(Paulu Koelju)

Laiks pārstāt izpatikt citiem, kļūt no starpnieka par personību, kura aizstāv savas intereses, atmetot šaubas, neizlēmību, nožēlu par savām izvēlēm. Lielisks sākums it visam, ko sāksiet!

Gada iespēja

Svari! Nost ar formālismu un ierobežojošām struktūrām. Ja ne labāk, tad citādāk – eksperimentējiet! Meklējiet domubiedrus, veidojiet brālības, apvienojieties klubos, organizējiet talkas, kopā var vairāk un labāk. Cerība ir jūsu iespēja šogad. Kāds gudrais teicis, ka cerībai ir divas meitas – dusmas un drosme, pirmā vairs nevar pa vecam, otrā gatava darīt citādāk – šogad jūsu iespēja būt revolucionāram. Gads draudzībai, darbam kolektīvā kopējā labuma un idejas vārdā.

Gada pārbaudījums

Šis gads liks būt atbildīgam par visu, kas jūsu rakstīts, runāts un domāts. Iespējamas birokrātiskas problēmas. Informācijai jāatbilst patiesībai, sīkas kļūdas, puspatiesības nepaliks nepamanītas, dzīve ieviesīs korekcijas. Ja nezināt – nerunājiet, bet nebaidieties runāt, ja esat pārliecināts. Nevērpiet intrigas un neizkropļojiet informāciju!

Saspringtākais mēnesis – janvāris.

Mierīgākie mēneši – jūlijs, augusts

Skorpions

24.10.–21.11.

Ja uzgleznots viss līdz pēdējiem sīkumiem, neatliek vietas iztēlei.

(Ērihs Marija Remarks)

Detaļas un sīkumi reizēm paņem tik daudz dzīves laika, ka tā neatliek, lai “aiz kokiem ieraudzītu mežu”. Dabā nekas nav perfekts, cilvēks un viņa darbi tāpat. Būt perfektam un pārlieku kritiskam, nespēja piedot sev un citiem nebūtiskus sīkumus ir lielāka nepilnība un pazemina darbaspējas. Skorpioni tiek aicināti meklēt skaisto it visā, jo tam, kam pievēršam uzmanību, ir tendence vairoties, augt un attīstīties.

Gada iespēja

Jūs ievēros. Iespējams, kāds paaugstinājums darbavietā, šoreiz drīzāk avansā, kā veiksmes gadījums vai uzticēšanās, ka attaisnosiet cerības. Vai esat gatavs būt pazīstams un populārs? Kāds ietekmīgs labvēlis jums var palīdzēt. Nedaudz riskanti varētu būt, ja ļausieties nepamatotam optimismam attiecībā uz pienākumiem un atbildību darbavietā.

Gada pārbaudījums

Šogad būs jāuzņemas kādas saistības, varētu būt nepieciešama ilgtermiņa personisko finanšu plānošana. Tāpēc arī ikdienas tēriņus ieteicams pārdomāt rūpīgāk. Ieteicams ne gluži taupības režīms, bet saprātīga attieksme pret naudu šogad – noteikti.

Saspringtākie mēneši – jūlijs, augusts.

Mierīgākie mēneši – oktobris, decembris.

Strēlnieks

21.11.–22.12.

Ikviena ķēde ir tikai tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms.

(Autors nezināms.)

Būt ķēdes posmam, ne kulonam, vienam no visiem, lai būtu pilns aplis. Visspožākais briljants pazūd, ja ķēdīte pārtrūkusi. Vienotības, līdzvērtības ideja šogad samin godkāri un autoritāti.

Gada iespēja

Aizmirst par zemi zem kājām un lūkoties apvārsnī – šogad jūsu potenciāls ir visā, kam tālejoša virzība. Ceļojiet, studējiet, iepazīstiet citas kultūras, paplašiniet savu redzesloku, attīstiet savas idejas, formulējiet viedokli un neturiet to pie sevis – demonstrējiet, iedvesmojiet, reklamējiet. Šogad veiksies sadarbībā ar ārzemniekiem, tūrismā, reklāmā, publikācijās, izdevējdarbībā.

Gada pārbaudījums

Problēmas var būt ar laika plānošanu, īstajā laikā var pietrūkt drosmes, kad bailes pāries, vairs var nepietikt spēka. Palīdzēs fiziskas aktivitātes, kaut vai rīta rosme. Iespējams, jutīsiet nedrošību sākt kaut ko jaunu, nepatiku pret konkurenci. Būs vajadzība pēc situācijas izvērtēšanas un pakāpeniskas pieejas, arī reizēs, kad nepieciešams strauji reaģēt. Mērķtiecība un gribasspēks būs rakstura īpašības, kas šogad apzināti jāattīsta.

Saspringtākie mēneši – janvāris, novembris.

Mierīgākie mēneši – augusts, decembris.

Mežāzis

22.12.–19.01.

Pats cīnies, palīdz, domā, spried un sver,

Pats esi kungs, pats laimei – durvis ver!

(Rainis)

Laiks, kad tiekat aicināts uzņemties atbildību. Ja neesat vadošā amatā, šogad jums to var piedāvāt. Mežāzi! Pieņemiet izaicinājumu! Attiecībās ar bērniem centieties nepalaist garām brīdi, kad jūsu aizņemtības dēļ viņi sāks pārkāpt jūsu ģimenē pieņemto kārtību. Vissvarīgākais šogad ir stiprināt apziņu, ka viss ir pašu rokās un tikai jūs pats esat atbildīgs par savu dzīvi.

Gada iespēja

Ērti un ierasti – tas nav šā gada sauklis. Piedāvājumā ir risks. Dzīvē tas var realizēties gan kā kaislīgas attiecības, gan finansiāls izaicinājums. Iespējams partnera materiālais atbalsts, varbūt riskēsiet izmantot kredītu, šogad tas var izdoties. Varat kārtot mantojuma lietas, sadarboties ar sabiedriskajiem fondiem, apdrošināšanas aģentūrām, arī Valsts ieņēmumu dienestu. Jāraugās vienīgi, lai tas nebūtu par katru cenu, ar jebkuriem līdzekļiem un nepāraugtu apsēstībā. Varbūt jums ir padomā kāds projekts, kā pārstrādāt otrreizējās izejvielas, vai darbs kādā krīzes centrā. Riskējiet izkāpt no savas komforta zonas un mainīt dzīvi, sadarbojoties ar citiem.

Gada pārbaudījums

Jāvelta pietiekami daudz laika atpūtai un vienatnei. Palutiniet sevi biežāk nekā citkārt. Prognozējams arī kāds nomāktības periods. Tas būs pārejoši, vistumšākās debesis esot pirms rītausmas. Retu reizi atļauts arī pažēloties, ja vien tas nepāraug hroniskā formā.

Saspringtākie mēneši – marts, aprīlis.

Mierīgākais mēnesis – jūlijs.

Ūdensvīrs

20.01.–18.02.

Ir dienas, kad lietas var sajaukt kā kārtis, visjuceklīgākajā nekārtībā, bet paskaties – tās grupējas agrāk neredzētās kombinācijās, par kurām tev nebija ne jausmas. Ir tādas dienas, kad var redzēt – šķietami nesakarīgu lietu sakarību.”

(Imants Ziedonis)

Zināšanas bez sistēmas ir kā faili bez programmas. Ir labi būt erudītam, bet – vai jums ir savs viedoklis un pārliecība? Vai zināšanu bagāžai ir kāda jēga, ja tām nav augstāka mērķa? Šogad tiekat aicināts meklēt sakarības, sintezēt viedokļus un savus dzīves uzskatus paust citiem. Skolotāja gads! Ūdensvīr! Iedvesmojiet ar savu pārliecību!

Gada iespēja

Sadarbības gads, kad abas puses būs ieguvējas. Izmantojiet šo laiku, lai vienotos, slēgtu laulību, veidotu darba attiecības vai parakstītu biznesa līgumus. Taisnīgi, objektīvi, godīgi un līdzsvaroti solās būt visi sadarbības veida varianti. Būs iespēja izlīgt ar tiem, ar kuriem iepriekš bijušas domstarpības.

Gada pārbaudījums

Pārbaudījums draudzībai, šogad iespējams draugu paliks mazāk. Īstie saglabāsies. Reizēm būs jāsamierinās ar sajūtu, ka esat palicis viens, bez domubiedru mīlestības un atbalsta. Šķitīs, ka cerības sabrukušas, bet tas uz laiku, kamēr atbirs ilūzijas un sakārtosies īstā komanda. Sabiedriskās aktivitātes būs mazāk aktuālas.

Saspringtākais mēnesis – aprīlis.

Mierīgākie mēneši – februāris, decembris.

Zivis

19.02.–20.03.

Savs ir tas, kas ir priekš cita.

Ņems, kas atdos, veiks, kas zaudēs,

Pastāvēs, kas pārvērtīsies.

(Rainis)

Pieķerties vērtībām, kas ir gan īpašumi, gan attiecības, gan personiskie viedokļi, nozīmē tās zaudēt. Ja pats to nespēj, liktenis mēdz atņemt, nejautājot. Zaudējot  mirst tas, kas savu laiku nokalpojis un kļuvis par nastu, lai atdotu vietu jaunam sākumam. Riskē mainīties!

Gada iespēja

Šogad par bezdarbu nevajadzētu uztraukties. Gads piemērots, lai sakārtotu ikdienas darba vidi, paaugstinātu darba kvalitāti, augtu profesionālajā jomā, rūpīgāk apgūtu savas aroda nianses. Labs laiks, lai sašķirotu, sagrupētu, sistematizētu. Īstais laiks, lai parūpētos arī par savu veselību, sākot pareizu dzīvesveidu. Kāds beidzot atskārtīs, ka sen vēlas, lai, atgriežoties mājās, viņu sagaidītu mīļa radība, luncinot asti.

Gada pārbaudījums

Karjerā strauji panākumi nav gaidāmi. Taču atbildības un darba apjoma palielināšanās iespējama. Amats un statuss prasīs piespiešanos un nopietnību. Ieteikums prātīgi pārdomāt un racionāli izplānot turpmāko attīstību.

Saspringtākie mēneši – janvāris, novembris.

Mierīgākais mēnesis – decembris.

Astroloģe Žanete Korde, žurnāls „Patiesā Dzīve”/ Foto: Shutterstock, All Over Press