Bērni Latvijā ir nelaimīgi tāpēc, ka viņu vecāki strīdas. VIDEO
Bērni ļoti pārdzīvo arī vecāku verbālo un emocionālo agresiju, kā arī mīlestības neizrādīšanu.
Bērni
2015. gada 2. novembris, 05:22

Bērni Latvijā ir nelaimīgi tāpēc, ka viņu vecāki strīdas. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas bērni galvenokārt ir nelaimīgi tāpēc, ka viņu vecāki strīdas - tā secināts pētījumā par bērnu laimes ienaidniekiem Latvijā. Bērniem sāp sirsniņa arī tad, kad tētis vai mamma dusmojas uz viņiem, vēstī LTV.

Diemžēl Latvija ir viena no šķiršanās rekordistēm, un vecāku strīdu dēļ dusmīgi un agresīvi kļūst viņu bērni. Mazākie to izrāda, esot nervozi un kaujoties, lielākie – kavējot skolu un pelnot nesekmīgas atzīmes. Bērni ļoti pārdzīvo arī vecāku verbālo un emocionālo agresiju, kā arī mīlestības neizrādīšanu.

„Ģimenēs pietrūkst fiziska mīļuma, vienkāršas samīļošanās, kopā būšanas. Turklāt zināms, ka bērns nevar izaugt laimīgs, ja paši vecāki ir nelaimīgi – tikai laimīgā ģimenē var izaugt laimīgi bērni,” teic ģimenes portāla Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Ir vecāki, kas paši iesaistās un saka: manam bērnam vajadzētu palīdzēt. Ko jūs ieteiktu? Daži vecāki arī paši apmeklē kursus,” par apzinīgiem vecākiem priecājas Skolu psihologu asociācijas vadītāja Iveta Grāvīte, piebilstot – daudzas māmiņas un tēti gan apņemas tikt galā paši vai arī savu bērnu nelaimīgumu neuzskata par problēmu, jo „tas pāries pats no sevis”.

Skolu psihologu pētījumā arī atklāts, ka tikpat nelaimīgus bērnus dara arī vecāku atkarības, kā arī tas, ka tēvam un mātei nav vienotas nostājas par bērnu audzināšanu – ko viens atļauj, otrs aizliedz, un otrādi. 

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock / Video: LTV