Jūs mani neapmānīsiet, stāstot par savu dzīvi sociālajos tīklos
Iespējams, ir cilvēki, kuriem dzīve patiešām ir romantiska, saulaina un bez neviena mākonīša...
Attiecības
2015. gada 3. decembris, 15:56

Jūs mani neapmānīsiet, stāstot par savu dzīvi sociālajos tīklos

Jauns.lv

Ja daudz laika pavadi “Facebook” vai citos sociālajos tīklos, visticamāk, arī tev ir nācies vērot nebeidzamu smaidošu fotogrāfiju un pozitīvu ierakstu straumi. Apskatot tās, tā vien šķiet, ka šo ļaužu dzīve ir laimes pārpilna un viņiem viss ir vienkārši ideāli.

Kasjauns.lv piedāvā saviem lasītājiem blogeres Kīnenas Makgratas viedokli, kas, iespējams, parāda reālo dzīvi, kas atrodas aiz šiem rožainajiem ierakstiem.

Ja tev tik ļoti gribas izlikt savu privāto dzīvi publiskai apskatei – lai nu tā būtu, tava darīšana, taču es vairs uz to neuzķeršos. Pārāk bieži esmu redzējusi tavas ideālās bildes ar fantastisku, kristāltīru okeānu fonā, bet es taču zinu – jūs nevarat atļauties 5 reizes divu gadu laikā atpūsties kūrortā. Turklāt šorīt no rīta redzēju tevi, sēžam “korķī”. Būsim godīgi – pārsvarā tu esi mājās, tieši tāpat kā mēs visi.

Es neticu tai lepnajai mātei, kura pozē, stāvot blakus apbrīnojamai “Lego” skulptūrai, kuru uztaisījis viņas ģeniālais bērns. Atceries, kā pirms nedēļas tava meita bija izmētājusi “Lego” pa viesistabas grīdu, un tu vairākas reizes uzkāpi tam virsū? Šķiet, pēc tam tu draudēji, ka izmetīsi to visu miskastē.

Un tie ziedi, ko tavs vīrs tev uzdāvināja vienkārši tāpat, bez iemesla? Vai tu nebiji tā, kas man stāstīja, ka tavā dzimšanas dienā pirms nedēļas tavs vīrs bija nervozs un sabijies? Savādi, ka nedēļa bez fiziskas tuvības var rosināt vīrieti uz domu par ziedu dāvināšanu “vienkārši tāpat”...

Tajā pašā laikā mani, protams, saviļņo tavu fantastiski izrotāto kūku bildes. Vienīgais, man gribētos redzēt, kādā stāvoklī pēc šiem pavārmākslas brīnumdarbiem ir tava virtuve. Vai vismaz pārgurušu selfiju ar tumšiem lokiem zem acīm – jo, spriežot pēc apjomīgā darba, tu patiesi esi rosījusies virtuvē vismaz līdz pulksten diviem naktī. Ja godīgi, esmu pārliecināta, ka tā ir vienkārši bilde no interneta. Un tās publicēšanas mērķis bija nokaunināt parastās mammas, kuras izlīdzas ar lielveikalā vai tirgū pirktiem saldumiem.

Un vēl es nesaprotu ierakstus “cik ļoti man ir paveicies – man ir tik brīnišķīgs vīrs”. Iespējams, tas ir mīļi. Bet tikai reizi gadā un tikai kāzu jubilejā. Taču, ja esat precējušies vairāk nekā 5 gadus un ja tev joprojām par savu vīru nav sakāms neviens kritisks vārds – tad man steidzami vajag to pašu, ko tu lieto. Patiesībā es uzskatu, ka mīlestība pret kādu cilvēku absolūti nav pretrunā ar periodisku vēlmi mest viņam pa galvu ar kādu smagu priekšmetu.

Iespējams, ka ir cilvēki, kuriem dzīve patiešām ir rožaina, saulaina un bez neviena mākonīša. Un viņiem nekad nekrīt zemē kūkas, un viņi nekad nesapņo par to, ka varētu bērnus nejauši aizmirst lielveikalā.

Taču man negribētos draudzēties ar tādiem cilvēkiem.

Es gribu zināt, ka arī citiem ir problēmas un, Dieva dēļ, ielieciet dažas neveiksmīgas savu bērnu bildes.

Es parādīšu jums manējos, ja parādīsiet savus.

* Kīnena Makgrata (Keenan McGrath) ir bloga http://dearqueenan.com/ autore. Kīnena dzīvo Ziemeļkarolīnā (ASV), viņai ir vīrs, ir divi bērni un suns.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock