Cilvēki vislaimīgākie ir tad, ja atraduši mīļoto, secināts aptaujā
Par spīti pasaulē augošajai atsvešinātībai, lielākā daļa ļaužu laimi tomēr meklē mājās un attiecībās.
Attiecības
2015. gada 5. decembris, 10:31

Cilvēki vislaimīgākie ir tad, ja atraduši mīļoto, secināts aptaujā

Jauns.lv

Gandrīz divas trešdaļas precētu pāru un cilvēku nopietnās attiecībās apgalvo, ka mīļotais cilvēks ir galvenais laimes avots viņu dzīvē, noskaidrots aptaujā, kas veikta 24 pasaules valstīs vairāk nekā 20 000 respondentu vidū.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aptuveni 45 procenti vientuļo ļaužu atklājuši, ka partnera atrašana sniegtu viņiem vislielāko laimi.

Visvairāk cilvēki, kas attiecībās raduši laimi, mīt Dienvidāfrikā. 82 procenti aptaujāto dienvidafrikāņu uzskata, ka nekas nespētu viņus darīt laimīgākus kā viņu otrās pusītes.

Turpretī gandrīz puse Japānas un Dienvidkorejas pāru nav piekrituši tam, ka mīļotais cilvēks būtu viņu galvenais laimes avots. Tiesa, viņi atzīst, ka partneri sniedz vismaz daļu laimes viņu dzīvē.

Aptuveni 38 procenti pāru visā pasaulē atzīst, ka labākā lieta viņu attiecībās ir sekss, noskaidrots aptaujā. Taču japāņi, dienvidkorejieši un briti augstāk vērtē citus attiecību aspektus. Tikai 15 procenti japāņu seksuālo dzīvi uzskatīja par galveno laimes avotu.

Japānas, Dienvidkorejas un Lielbritānijas iedzīvotāji saglabājuši veselīgu neatkarību. Tikai aptuveni trešdaļa šo valstu iedzīvotāju uzskata, ka nopietnu attiecību atrašana ir nozīmīgākais solis laimes meklējumos.

Visvairāk otro pusīti vēlas atrast vientuļie indonēzieši - gandrīz 70 procenti indonēziešu apgalvoja, ka partnera atrašana padarītu viņus ļoti laimīgus. Tāpat uzskata 57 procenti turku un 56 procenti meksikāņu.

Vairāk nekā ceturtdaļa aptaujāto nopietnās attiecībās esošo cilvēku atzinuši, ka jauna partnera atrašana darītu viņus laimīgus.

Kasjauns.lv, LETA / Foto: Shutterstock