Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.

Pelmeņi - daudz garšīgāki, ja gatavo mājās. Recepte 24

Sievietēm
2015. gada 6. decembrī 06:16
Pelmeņi ir ļoti viegli pagatavojams ēdiens. Ja ir vēlme nomainīt lielveikala pelmeņus ar nesalīdzināmi gardākiem, pagatavo tos mājās pati!

Vajadzēs:

400 g milti

2 olas

1 sīpols

300 g liellopu maltā gaļa

pipari, sāls

200 ml ūdens

Pagatavošana:

1. Iesijā bļodā miltus, pievieno olas, garšvielas, pielej ūdeni.

2. Jāsamīca stingra mīkla.

3. Sīpolu sīki sakapā un iemaisi maltajā gaļā, pievieno garšvielas.

4. Mīklu jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānā kārtiņā. 

5. Ar glāzi izspied aplīšus, ņem aplīti rokā, ielies vidū piciņu gaļas, aplīša malas salipini kopā.

6. Verdošā ūdenī pelmeņus vāri aptuveni 10 min.

7. Pasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem, šampinjoniem, papriku u.c.


Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock
Skatīt visus komentārus

Noteikti izlasi

  • Vai latvieši ir tumsoņas? Tīmeklī populārs kļūst stāsts par sikhu tūrista baiso pieredzi Rīgā 107
  • Traģēdijā Lietuvā šorīt miruši divi cilvēki no Latvijas ​​​​​​​ 17
  • Bezvēsts pazudušu vīrieti Sulavesi atrod 7 metrus liela pitona vēderā