Pelmeņi - daudz garšīgāki, ja gatavo mājās. Recepte
Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.
2015. gada 6. decembris, 06:16

Pelmeņi - daudz garšīgāki, ja gatavo mājās. Recepte

Jauns.lv

Pelmeņi ir ļoti viegli pagatavojams ēdiens. Ja ir vēlme nomainīt lielveikala pelmeņus ar nesalīdzināmi gardākiem, pagatavo tos mājās pati!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vajadzēs:

400 g milti

2 olas

1 sīpols

300 g liellopu maltā gaļa

pipari, sāls

200 ml ūdens

Pagatavošana:

1. Iesijā bļodā miltus, pievieno olas, garšvielas, pielej ūdeni.

2. Jāsamīca stingra mīkla.

3. Sīpolu sīki sakapā un iemaisi maltajā gaļā, pievieno garšvielas.

4. Mīklu jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānā kārtiņā. 

5. Ar glāzi izspied aplīšus, ņem aplīti rokā, ielies vidū piciņu gaļas, aplīša malas salipini kopā.

6. Verdošā ūdenī pelmeņus vāri aptuveni 10 min.

7. Pasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem, šampinjoniem, papriku u.c.


Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock