Padoms, kā ātri pagatavot ceptas marinētas siļķītes
Ja nu gadās, ka tirgū uzskrien svaigajām siļķēm, ķer ciet! Siļķe ir vērtīga zivs, un tās pagatavošana – pavisam vienkārša! Māca Daiga Klipa, slavenās pavārskolas Cordon Bleu (Lielbritānija) absolvente.
1. Iztīri, galvu nost, apcep pannā. Sagriez labi daudz sīpolu.
2. Uzvāri marinādi: katliņā apgrauzdē pa 1 tējk. koriandra un sinepju sēklu, dažus pipara graudus, kādu smaržīgo piparu, lauru lapu. Pielej 1 l ūdeni, uzvāri, pieliec 1 ēdk. rupjo sāli, 2 ēdk. cukuru un 3 ēdk. galda etiķa. Pagaršo, iespējams vajag skābāku vai saldāku, vai sāļāku, jo marinādei jābūt ar spēcīgu, bet patīkamu garšu.
3. Sakārto siļķi traukā kopā ar sīpoliem, pārlej karsto marinādi, un – gatavs! Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Šo marinādi vari izmantot arī apceptām reņģītēm.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock