Astrologs brīdina par skandāliem un nepatikšanām irstošajās ģimenēs tieši Ziemassvētku vakarā
Šogad Ziemassvētku vakars iekrīt pilmēness laikā. Astroloģiski tas labvēlīgs ir noturīgām un stiprām ģimenē, bet irstošās ģimenēs skandāli un nepatikšanas ir neizbēgami, brīdina zvaigžņu stāvokļu pētnieks Kristaps Baņķis.
Cita pasaule
2015. gada 22. decembris, 06:11

Astrologs brīdina par skandāliem un nepatikšanām irstošajās ģimenēs tieši Ziemassvētku vakarā

Jauns.lv

Šogad Ziemassvētkus svinēsim pilnmēness zīmē un tas nozīmē, ka tas ietekmēs gan pašu svētvakaru, gan pašas svētku dienas. Daudziem ies patiesi karsti, brīdina astrologs Kristaps Baņķis. Nevajadzētu aizrauties ar iepirkšanos un jāizsargājas no traumām!

„Sākot no 23. decembra ir jūtams tiešais pilnmēness tuvums ar kulmināciju 25. decembrī pulksten 13.12. Tas nozīmē, ka Ziemassvētku laikā daudziem ies patiesi karsti. Harmoniskās ģimenēs iespējami visu laiku labākie svētki, savukārt irstošās ģimenēs skandāli vai apvainošanās ir tik neizbēgami, ka daudzkārt jāpiedomā pirms atvērt muti vai darīt kādas muļķības. Arī tādēļ, ka svētkos notikušajam būs ilgstoša atbalss... Šajos svētkos ieteicams apmeklēt kultūras, dievnamu pasākumus un mazāk uzturēties ļaužu piepildītajos lielveikalos. Pilnmēness stiprinātā enerģētika ir tik spēcīga, ka būtu nelietderīgi to tērēt patērētāju kultam. Pastiprināti arī traumatisma un nelaimju draudi, kas vienmēr stāv blakus pilnmēnesim. Tā teikt, sargi sevi pats, tad Dievs tevi sargās,” Kasjauns.lv skaidroja Baņkis.

Tuvojoties Jaunā gada pirmajai dienai, pilnmēness ietekme mazināsies un sāksies harmoniskāks laiks: „31. decembrī sakritis harmonisks planētu stāvoklis, turklāt saimnieciskajā un latviskajā Jaunavas zīmē! Paveicies”.

Astrologs iepriecina tos, kas 1. janvārī grib sākt „jaunu dzīvi”, jo 1. janvārī planētu stāvoklis ir labvēlīgs: „Lieliska diena. Tomēr der atcerēties, ka jau 5. janvārī gaidāms Dižčika laika sākums un īstie 2016. gada atklāšanas svētki astroloģiski vien gaidāmi 8. februārī. Līdz tam dzīvojam pārejas periodā uz jauno gadu, kad jaunais vēl nav sācies, bet vecais gads vēl nesteidzas pamest mūsu prātus, darbus un ikdienu”.

Īstie ziemas saulgrieži jāsvin 22. decembrī

Īstos Ziemas saulgriežus pēc dabas cikla jāsvin pāris dienas ātrāk, nevis 24. decembra vakarā. Astronomiskā ziema sāksies precīzi 22. decembrī pulksten 6.48. Šie svētki jāizmanto kā Laika Lūkas savas un tautas karmas uzlabošanai, aicina astrologs.

„Senlatviešiem gadskārtu svinēšanas bija kā „Laika Lūkas” - iespēja zīmīgā laikā caur dabas cikliskumu ietekmēt savu dzīvi visa gada garumā. Lai labākie laiki neietu zudumā, latvieši cītīgi sekoja Mēness ciklam. Mūsdienās, kad izpratne par dabas cikliskumu un planētu stāvokli ir pilnīgāka, par astrologa pienākumu uzskatu latvju gadskārtās paredzētos rituālus ietērpt tam vislabvēlīgākajā laikā,” stāsta Baņķis.

Astrologs uzsver, ka vismaģiskākais ir tieši pats brīdis, kad Saule pāriet Mežāža zīmē – 22. decembrī pulksten 1.48.

21. decembrī – ziemas saulgriežu vakarā – Mēness atradīsies vistuvāk Zemei jeb Perigejā, kas pastiprinās emocijas, nostaļģiju, sentimentu, depresiju. „Ziemassvētku „pamestības sajūta” var iezagties dvēselē daudziem vēl pirms oficiālajiem svētkiem. Un gaidāmais Pilnmēness to tikai pastiprinās, tādēļ laikus apziniet vientuļākos un uzdāviniet viņiem savu laiku ar sarunu,” mudina astrologs.

21. decembra vakars esot ļoti piemērots tradicionālajai bluķa vilkšanai. Astrologs arī šogad piedalīšoties Bluķa vakarā un līdzēs vilkt bluķi Vecrīgas ielās, tāpat kā iepriekšējos. „Daudzus gadus gadskārtu svinētāji piegrēko ar laikiem, kad veikt latviskos rituālus. Šogad būs trāpīts desmitniekā. Tā ir lieliska iespēja atvērtajā Laika Lūkā uzlabot ne tikai savu, bet arī visas tautas karmu! Vēl vairāk priecātos, ja to saprastu arī tautas priekšstāvji,” norāda astrologs. Arī Mēness diena paredzot apdāvināšanos un ģimenisku vienotību, ko pastiprina aktīvā Vērša zīme. Ieteicami dažādi rituāli – tajā skaitā Čeku dedzināšana. Pat svētku eglītes ciršana, lai ilgāk stāvētu, šogad sakrīt ar Mēness ciklā labvēlīgu laiku.

Tieši 21. un 22.decembris ir labākais laiks harmoniskām un ģimeniskām svinībām, norāda astrologs. Īstā Ziemassvētku diena – 22. decembris – šogad ir ļoti labvēlīga dāvanām, pirkumiem, norunām. Ieteicams laiks ir līdz čika laika sākumam - otrdien pulksten 16.26. Savukārt 22. decembrī no pulksten 14.11 līdz 16.26 būs īstais laiks Mīlestības solījumiem.

Kristaps Baņķis atgādina, ka diena pirms ziemas saulgriežiem, tātad 21. decembris, ir ideāls laiks lielākai organisma atslodzei, garīgo un materiālo parādu atdošanai, istabas sakārtošanai, vairs nepieciešamo mantu izmešanai, atdošanai vai sadedzināšanai. Vakarā pirms ziemas saulgriežiem der nomazgāt visus gada netīrumus pirts rituālā. „Svarīgi ir atteikties no visa, kam jāaiziet, ko negribētos ienest jaunā gadā un būtu vērts atlaist – gan mantu, gan cilvēku,” uzsver Baņķis.


Kasjauns.lv/Foto: No "Izdevniecības Rīgas viļņi" arhīva

/

Publicitātes foto /