Attiecības
2016. gada 28. janvāris, 16:48

Zinātnieki noskaidrojuši, kāpēc vīrieši uzreiz pēc seksa saldi aizmieg

Jauns.lv

Vai esat kādreiz aizdomājušies, kāpēc vīrieši uzreiz pēc seksa aizmieg? Interesanti, kā to skaidro pētnieki.

Pēc ārsta Kristofera Vintera (Christopher Winter) teiktā, pēc seksuālām attiecībām vīrieša organismā sāk darboties hormons prolaktīns, kurš nobremzē stimulējošā hormona dopamīna veidošanos. Savukārt sievietes organismā prolaktīns ne tuvu neveidojas tādā daudzumā, ziņo vietne womenshealthmag.com.

Intīmo kontaktu laikā tiek ražots arī hormons oksitocīns, kas izmet no galvas visas problēmas un rūpes, tāpēc vīrietim ir tik viegli uzreiz atslābināties un aizmigt. Ja nodarbojaties ar seksu tumsā, tas ir signāls arī iekšējam pulkstenim, ka laiks gulēt. Bet, kad tas notiek, organisms sāk ražot vairāk cita hormona – melatonīna.

Prolaktīns, oksitocīns un melatonīns ir ļoti spēcīgas “miegazāles”, tā ka nav jābrīnās, ka tavs mīļotais pēc seksa aizmieg tik saldi kā mazs bērns.

Lai pēc seksa nekļūtu skumji, kad vīrietis pēc tuvības uzreiz sāk krākt, Vinters iesaka pamainīt mīlēšanās pozas – un nedarīt to vienmēr tikai horizontāli. Jo, guļot uz muguras, organismam vēl vairāk šķiet, ka laiks doties pie miera.

Vēl viens veids, kā izvairīties no aizmigšanas pēc seksa, - mīlējieties gaismā.

Un pēdējais ārsta padoms – pēc dzimumakta piecelties no gultas. Jo smadzenes gultu asociē ar miegu. Ja turpināsiet mierīgi gulēt gultā, vīrietim patiešām būs grūti pretoties pēkšņajam miedziņam.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock