foto: AP/Scanpix
FOTO: dvīņu māsas, kas piedzima savienotas, pēc smagas operācijas veiksmīgi atdalītas
Bērni
2018. gada 18. novembris, 16:53

FOTO: dvīņu māsas, kas piedzima savienotas, pēc smagas operācijas veiksmīgi atdalītas

Jauns.lv

Butānā dzimušās dvīņu māsas Nima un Dava, kuras piedzima savienotas, pagājušajā nedēļā Austrālijā veiksmīgi pārcieta sarežģītu rezultātu, kā rezultātā meitenes ir atdalītas viena no otras, vēsta CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mediķi atklājuši, ka arī pēc sarežģītās operācijas abas 15 mēnešus vecās māsas vēlas būt tuvu viena otrai. Lai arī ārsti abas meitenes cenšas neguldīt vienu otrai blakus, pēc kāda laika abas tomēr savēlušās atpakaļ blakus.

"Kad viņas ir vienā gultā, abas vienkārši laimīgi spēlējas. Uz to skatīties patiesībā ir ļoti skaisti," atklājusi viena no dvīņu māsu medmāsām. "Viņām patīk tuvumā sajust arī mammu. Viņas vienmēr lūkojas pēc mammas un viņa nekad nav tālu prom."

foto: AP/Scanpix

Dvīņu māsas pēc piedzimšanas bija savienotas vēdera daļā. Ķirurgs Džo Krameri CNN atklājis, ka abas meitenes pamazām atgūstas no operācijas - viņas ir sākušas ēst, kustēties un iepriekš savienotā vēdera daļa, kas šobrīd ir atjaunota, dzīst pavisam labi.

Sarežģītā operācija norisinājās 9.novembrī. Tā ilga sešas stundas un tajā piedalījās kopumā 25 ķirurgi, medmāsas un anesteziologi.

Dvīņu māsas Nima un Dava, kas piedzimušas savienotas

gallery icon
18