foto: AFP/Scanpix
Pārsteidzoši padomi no dāmas, kas apmeklē balles visā Eiropā
Īpašākās esot Vīnes balles – tur netrūkst ne elegances, ne graciozitātes, ne smalkas greznības.
Cita pasaule
2018. gada 15. novembris, 13:57

Pārsteidzoši padomi no dāmas, kas apmeklē balles visā Eiropā

Jauns.lv

Finanšu konsultante Anita Bižāne (39) var lepoties ar vērienīgu pieredzi un zināšanām itin specifiskā jomā – viņas dzīvesveids un sirdslieta ir apmeklēt smalkākās balles visā Eiropā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Juris Rozenbergs
Pēc studiju beigšanas Anita Bižāne metusies apmeklēt Eiropā vērienīgākās balles un gūt aizvien jaunas zināšanas un iespaidus.

Anita ir arī viena no tām, kas gādā, lai drīzumā gaidāmā Latvijas valsts simtgades Labdarības balle Latviešu biedrības namā notiktu pēc visaugstākajiem standartiem. „Man dejot ir paticis kopš bērnības. Dejoju bērnu tautas deju kolektīvā, bet pirmie soļi balles dejās tika apgūti sporta deju nodarbībās pamatskolā. Studējot Daugavpils Universitātē ekonomiku, 2000. gadā nokļuvu praksē Austrijā, kur notika mana pirmā iepazīšanās ar Vīnes ballēm Hofburgas pilī. Neraugoties uz grandiozo mērogu un manu satraukumu, apmeklējums bija tā vērts, jo tas bija pagrieziena punkts – sapratu, ka balles ir ienākušas manā dzīvē uz ilgu laiku,” atminas Anita.

Greznās Vīnes balles

Pēc studiju beigšanas Anita metusies apmeklēt Eiropā vērienīgākās balles un gūt aizvien jaunas zināšanas un iespaidus. „Ir būts neskaitāmās ballēs Rīgā, Vīnē un citur Eiropā. Šo gadu laikā gūtas dzirkstošas, pacilājošas, uzlādējošas un atmiņā paliekošas sirsnīgas emocijas, kā arī paplašināts draugu un paziņu loks, nodibināti veiksmīgi biznesa kontakti,” par savu līdzšinējo pieredzi un ieguvumiem stāsta Anita.

Vīnes Operas balle 2016

Austrijas galvaspilsētā norisinājās ikgadējā Vīnes Operas balle, kurā šogad, kā ierasts, pulcējās dažādu valstu sabiedrības krējums.

gallery icon
37

Īpašākās esot Vīnes balles – tur netrūkst ne elegances, ne graciozitātes, ne smalkas greznības. Anita stāsta, ka šīs balles izceļas ar īpašu šarmu, turp viņa varētu atgriezties vēl un vēl. „Vīnē gada laikā notiek vairāk nekā 450 balles, to dalībnieku skaits svārstās no 100 līdz 5000 viesu. Sezona sākas novembrī, kulminācija ir janvāra beigās un februāra sākumā. Sezonas nozīmīgākais pasākums, kurā piedalās pat Austrijas prezidents, ir Vīnes Operas balle, ko apmeklē vairāk nekā 5000 viesu. 2016. gadā tā notika jau 60. reizi. Ieejas maksa nākamā gada pasākumā, piemēram, ir noteikta ap 350 eiro, bet viena loža izmaksā aptuveni 20 000 eiro. Kā otru nozīmīgāko balli Vīnē es ierindotu Vīnes filharmonijas balli, tad seko trīs Hofburgas pilī notiekošās – Austrijas Tehniskās universitātes balle, Austrijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras balle un Elmayer deju skolas balle, kur pulcējas profesionālākie dejotāji,” stāsta Anita.

Nākamā lapa: Lepojas ar gaidāmo simtgades balli Rīgā