foto: Pexels.com
Attiecību krustcelēs: mana otrā pusīte vienmēr visu zina labāk - nespēju samierināties!
Attiecības
2018. gada 15. novembris, 13:37

Attiecību krustcelēs: mana otrā pusīte vienmēr visu zina labāk - nespēju samierināties!

Jauns.lv

Mana otrā pusīte vienmēr visu zina labāk... Nespēju ar to samierināties! Ko darīt, lai mūsu attiecības uzlabotos un kā rīkoties, lai situāciju uzlabotu? Atbild "Capital Clinic Riga" psihiatre Laura Štāne.

Ja tev blakus ir cilvēks, kurš visu vienmēr zina labāk, negaidi, ka viņš kādu iemeslu dēļ mainīs savas domas. Tā nenotiks. Šādi cilvēki jau ir bijuši tādi, pirms kļuva par kāda/as otru pusi, un, visticamāk, ar tādu (ne vienmēr paša atzītu) pārliecību tiks nodzīvots viss mūžs. Ja tomēr esat abi kopā, iespējams, viņam dzīvē ir kaut kas izdevies (piemēram, būt kopā ar tevi), vismaz daļēji pateicoties pārliecībai par sevi.

Var gandrīz droši apgalvot, ka arī tu piederi pie tiem ļaudīm, kas vienmēr zina, kā visam ir jābūt, un tieši tāpēc ir īpaši grūti pieciest kaut ko līdzīgu sev blakus. Vieglāk un jautrāk iet tiem pāriem, kuri vismaz daļēji apzinās šādas savas iezīmes un neļauj tam pārlieku saindēt savstarpējo saziņu.

Ja tomēr kādam tas kļūst par smagu un nospiedošu, ir vērts atrast vai intensīvāk pievērsties kādai aktivitātei vai darbam, kur katrs pats ir sev noteicējs un sava laika plānotājs. Līdz ar to pieaugs pašvērtējums, vieglāk varēs reaģēt uz dzīves partnera valdonīgajām rakstura izpausmēm.

Ja tomēr tas nekādi neizdodas, iespējams, nevajag dzīvot kopā.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.