foto: Facebook
Dažas dienas pēc ievēlēšanas Saeimā deputāte Golubeva nosvin 25 gadu kopdzīves jubileju ar draudzeni
Jaunievēlētā Saeimas deputāte, izglītības politikas analītiķe Marija Golubeva (no labās) kopā ar savu mīļoto sievieti Diānu.
Attiecības
2018. gada 11. oktobris, 06:11

Dažas dienas pēc ievēlēšanas Saeimā deputāte Golubeva nosvin 25 gadu kopdzīves jubileju ar draudzeni

Jauns.lv

Neilgi pēc 13. Saeimas vēlēšanām portāls Gaystarnews.com nāca klajā ar paziņojumu, ka šis ir vēsturisks brīdis Latvijai - nu mūsu parlamentā būs divi politiķi ar netradicionālu seksuālu orientāciju – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība") un izglītības politikas analītiķe Marija Golubeva (“Attīstībai/Par!”). Jaunievēlētā deputāte Golubeva līdz šim publiski savu orientāciju nebija atklājusi, un minētajā portālā viņas komentāra arīdzan nebija. Sarunā ar portālu Jauns.lv Marija apstiprināja, ka jau daudzus gadus dzīvo kopā ar draudzeni un šajās dienās abas nosvinējušas 25. kopdzīves jubileju.

Savu ģimenes dzīvi nereklamēja, bet arī neslēpa

Marija Golubeva atzīst, ka publikācija šajā vietnē viņu izbrīnījusi.

“Pati biju nedaudz pārsteigta par "Gaystarnews" publikāciju. Savu ģimenes dzīvi nekad neslēpu, bet arī nereklamēju medijos. Tā ir taisnība, ka jau 25 gadus esmu kopā ar savu dzīvesbiedri Diānu. Šogad kopā ar “Attīstībai/Par!” kolēģiem piedalījāmies arī Baltijas praidā Rīgā. Uzskatu, ka Latvijai vajadzīgs Kopdzīves likums, kas ietvertu arī viendzimuma pārus,” pauda jaunievēlētā Saeimas deputāte.

foto: Facebook
Marija Golubeva, Ilze Viņķele un Golubevas dzīvesbiedre Diāna Ieleja vēlēšanu naktī klubā "Vest".

2018. gada 6. oktobrī notikušās 13. Saeimas vēlēšanas ieies Latvijas vēsturē ar vēl kādu vēsturisku rekordu – tajās ir augstākais deputātu kandidātu skaits, kuri neslēpj, ka viņu seksuālā orientācija ir atšķirīga no tradicionālās, proti, ir atklāti geji un lesbietes - tā par vēlēšanām mūsu valstī rakstīja portāls Gaystarnews.com.

Turklāt šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad divus politiķus, kuri atklāti atzīst savu piederību Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai, esam ievēlējuši arī Saeimā, minēts publikācijā.

"Baltic Pride 2018" dalībnieki dodas gājienā

Sestdienas pusdienlaikā dažu desmitu protestētāju pavadīti vairāki tūkstoši cilvēku devušies "Baltic Pride 2018" gājienā pa Rīgas ielām. Pasākumā piedalījās daudzu ...

gallery icon
128

Kandidējuši arī citi homoseksuāļi

“Attīstībai/Par!” sarakstā uz 13. Saeimu kandidēja arī juriste, SIA “Cemex” valdes locekle Evita Goša, kura jau vairāk nekā 10 gadus ir precējusies ar bijušo olimpieti Līgu Kļaviņu, un viņu ģimenē aug dēls.

Evita Goša ir arī viena no LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka” dibinātājām.

"Attīstībai Par!" vēlēšanu vakaru pavada bārā "Vest"

Partija "Attīstībai Par!" vēlēšanu rezultātu ievākšanai līdzi sekoja Rīgas bārā "Vest". Kā dīdžejs pasākumā bija pieaicināts digitālā mārketinga eksperts Artūrs ...

gallery icon
22

Turklāt vienai no partijām, kuras kandidēja uz Latvijas Republikas Saeimu (proti, politiskajai partijai “Progresīvie”), priekšsēdētājs ir atklāts gejs – Roberts Putnis.

Politiskās partijas 13. Saeimas vēlēšanu nakti pavada, gaidot rezultātus

gallery icon
110

“Divu atklātu LGBT politiķu [Rinkēviča un Golubevas] ievēlēšana Latvijas Republikas Saeimā ir liels solis progresa virzienā un būtisks sasniegums LGBT kopienai, kura līdz šim publiskajā sfērā bijusi diezgan neredzama,” 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus portālam Gaystarnews.com komentēja cilvēktiesību aktīvists Juris Lavrikovs.

Pēc viņa teiktā, šo vēlēšanu rezultāti ir būtisks signāls, ka stereotipi pamazām brūk.

Lavrikovs arī prognozē, ka šīs vēlēšanas iedrošinās arī citus LGBT kopienai piederīgos iznākt no skapja un atklāti runāt par savu privāto dzīvi.