foto: AP/Scanpix
Bijušais detektīvs izsaka savu versiju, kur šobrīd atrodas pirms 11 gadiem pazudusī Madelēna Makena
2007. gadā Portugālē pazudusī Madelēna Makena.
Bērni
2018. gada 3. oktobris, 15:09

Bijušais detektīvs izsaka savu versiju, kur šobrīd atrodas pirms 11 gadiem pazudusī Madelēna Makena

Jauns.lv

Bijušais detektīvs, kurš strādājis pie pazudušās britu meitenītes Madelēnas Makenas lietas, atklājis savu teoriju par to, kas varētu būt noticis ar pirms 11 gadiem pazudušo meitenīti. 

Detektīvu Deividu Edgaru pazudušās Madelēnas vecāki nolīguši trīs gadus pirms britu policija izvērta operāciju “Grange” (Ministru prezidenta atbalstīta Londonas policijas izmeklēšanas operācija Madelēnas Makenas meklēšanas lietā, piesaistot 28 detektīvus un miljoniem lielu budžetu) 2011. gadā. 

foto: AP/Scanpix
2007. gadā Portugālē pazudusī Madelēna Makena.

Bijušais detektīvs presē izteicies, ka, viņaprāt, 2007. gadā Portugālē pazudusī meitene joprojām ir dzīva, dzīvo tajā pašā valstī, kurā tikusi nolaupīta un nenojauš, kas patiesībā ir. “Viņa burtiski varētu būt jebkur pasaulē, bet man ir aizdomas, ka viņa ir Portugālē,” sacījis Deivids. 

Madelaine Makkena un viņas vecāki

gallery icon
10

Iespēju, ka Madelēna varētu būt izvesta no Portugāles, nevienam nepamanot, ir maz ticama, uzsvēris detektīvs: “Es pavisam noteikti apsveru iespēju, ka meitene ir dzīva un nemaz nenojauš, ka  tiek meklēta visā pasaulē jau vairākus gadus. Pieļauju, ka viņa tiek turēta bērnu seksuālā verdzībā”. 

Meitenītes vecāki jau vairākkārt lūguši piešķirt papildus finansējumu izmeklēšanas procesa turpināšanai un tas viņiem nav liegts. Arī detektīvs Deivids uzsvēris, ka lieta ir satraucoša, bet nebūt ne neatrisināma. “Esmu pārliecināts, ir cilvēki, kas zina, kur ir Madelēna un zina, ka viņu meklē – tie ir viņas sagūstītāji”. 

Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon
81

Jauns.lv jau rakstīja, ka Madelēna pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā vakariņoja.

Madelēnas pazušana ir piesaistījusi lielu uzmanību Lielbritānijā, un viņas fotogrāfijas bieži tika publicētas laikrakstos. Portugāles policija 2007.gada 7.septembrī paziņoja, ka aizdomās par meitenes pazušanu tiek turēti viņas vecāki.

Meitenes tēvs Gerijs nosauca paziņojumu par absurdu un kategoriski noliedza, ka viņš ar sievu būtu vainīgi meitas pazušanā. Makeni netika aizturēti un viņiem neizvirzīja oficiālas apsūdzības.

Šo gadu laikā presē izskanējušas neskaitāmas versijas par to, kas ar meitenīti noticis un kur viņa ir, taču atrast pazudušo bērnu aizvien nav izdevies.

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon
18