foto: LETA
Populārais ārsts Pēteris Kļava atklāti par to, kā tēvam uzlabot attiecības ar dēlu
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas reanimatologs Pēteris Kļava.
Attiecības
2018. gada 10. septembris, 16:03

Populārais ārsts Pēteris Kļava atklāti par to, kā tēvam uzlabot attiecības ar dēlu

Jauns.lv

Atzīmējot ikgadējo Tēva dienu (to svin katru gadu septembra otrajā svētdienā) reanimatologs un garīgais praktiķis, tautā mīlētais Pēteris Kļava nāk klajā ar aicinājumu tētiem.

"Visi tie kompleksi un iekšējās problēmas, ko mēs, vīrieši risinām, mēs nododam tālāk saviem dēliem," teic Pēteris Kļava, uzsverot, cik būtiski ir vīrietim dzīves laikā tikt galā ar sava "es" aprobežotību, pretējā gadījumā "tavs dēls nesīs to visu tālāk".

Lai to mazinātu un izskaustu, Kļava aicina ģimenēs ieviest tradīciju - ka vectēvs, dēls un mazdēls viens otram uzraksta vēstuli, kurā katrs pastāsta par savu dzīvi, saviem sapņiem un mērķiem - un kas ir bijis tas, kas šos plānus traucējis realizēt. Vēstulei no tēva dēlam savukārt būtu jāsatur palīdzības lūgums: es nezinu, kā izdarīt to un to, lūdzu, nāc man palīgā! Jo mūsdienu bērni daudzējādā ziņā ir attīstītāki par saviem tēviem, pauž Kļava.

Tēva dienas 2018 gājiens Rīgā

Tēva dienas gājiens, kuru šodien, 9. septembrī, apmeklēja tūkstošiem ģimenes cilvēku no visas Latvijas, tai skaitā, sabiedrībā zināmi vecāki, norisinājās ...

gallery icon
147