foto: Andris Barbans
Tēva dienas gājiens un festivāls jau šo svētdien – 9. septembrī. Pasākuma programma
Bērni
2018. gada 7. septembris, 13:42

Tēva dienas gājiens un festivāls jau šo svētdien – 9. septembrī. Pasākuma programma

Jauns.lv

Jau šo svētdien, 9. septembrī, Rīgā notiks Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotais Tēva dienas gājiens un festivāls, kurā būs īpaši daudz aktivitāšu ne tikai ģimenēm ar maziem bērniem, bet arī pusaudžiem, jauniešiem un pat vecvecākiem. Festivāla ietvaros notiks arī “Latvijas Goda ģimenes gads 2018” apbalvošanas ceremonija, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāji.

Īpaši tētiem veltītu festivālu organizācija rīko jau sesto gadu, un, kā ierasts, svētki sāksies ar svinīgu gājienu no Brīvības pieminekļa (pulcēšanās pirms plkst. 12.00). Gājiena priekšgalā muzicēs Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris, un tas noslēgsies Vērmanes dārzā. Ģimenēm veltītais pasākums norisināsies līdz pat plkst. 17.00. Ieeja un visas aktivitātes festivālā bez maksas.

Tēva dienas gājiens un festivāls notiek par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā. Šogad ģimenes ielūdz valsts iniciatīva “Latvijas Goda ģimenes gads” un ikgadējais svētku lieldraugs “Rimi”. Svētku mērķis ir Latvijas ģimenēs stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tētiem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tētu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā.

Tēva dienas festivāla programma

SVĒTKU GĀJIENS
11.00 Pulcēšanās gājienam pie Brīvības pieminekļa, cienāšanās ar “Rimi” gardumiem!
11.45 Svētku kopbilde no putna lidojuma
12.00 Svētku gājiens virzienā uz Vērmanes dārzu

UZ SKATUVES
12.20 Zemessardzes orķestris
12.30 Atklāšanas uzrunas
12.35 Helēna Jubalte
12.40 Kaukuļu ģimene
13.00 Akcijas “Mana Goda ģimene” apbalvošana
13.15 Īļu ģimene
13.30 Markus Riva
13.45 Grupa “Sudden Lights”
14.30 Helēna Jubalte
14.40 Marta
15.00 Režisora Jāņa Znotiņa izrāde “Karnevāls un kartupeļu salāti”
15.50 Grupa “ZeBrä”
16.40 “Depo” orientēšanās sacensību apbalvošana

VĒRMANES DĀRZA TERITORIJĀ 12.00–17.00
* Lielā loterija
Iesaistoties noteiktās aktivitātēs, iespēja piedalīties “Lielajā loterijā”, kur visas lozes pilnas. Tajā varēs laimēt vērtīgas balvas no atbalstītājiem, piemēram, konstruktorus “Lego”, dāvanu kartes, “Rimi” sarūpētās dāvanas u.c. Loterija darbojas līdz plkst. 17.00 vai kamēr ir balvu fonds.

* Dāvanu darbnīcas
Tētiem domātu dāvanu darbnīcas organizē “Mammamuntetiem.lv”. Šeit esi aicināts arī uz skaistumkopšanas salonu (tēti var sapucēt arī bārdu!), šūpoties 3D šūpolēs un nobildēties kustīgā fotostendā!

* “Rimi” spēļu parks
“Rimi” spēļu parks aicina uz jautrām, sportiskām, izklaidējošām un citādi aizraujošām aktivitātēm gan lielus, gan mazus. Šeit ikviens varēs spēlēt spēles, makšķerēt, šaut mērķī un pārvarēt šķēršļu joslu, pārbaudīt savu līdzsvaru un stāju. Laiku, ko pavadi kopā ar ģimeni, noteikti vajag arī iemūžināt, tāpēc būs iespējams kopīgi fotografēties ar tēti un citiem mīļajiem. Ikviens varēs izpausties radoši arī dabas darbnīcā. Cienājies arī “Rimi” augļu stendos bez maksas!

* Ģimeņu godināšana
Valsts iniciatīvas “Latvijas Goda ģimenes gads” kvartālā jo īpaši gaidītas ciemos kuplas ģimenes uz ģimenes momentfoto. Ikviens varēs izrotāt kroni no dabas materiāliem savas ģimenes kronēšanai un izgatavot ģimenes draudzības saiti. Kuplās ģimenes godināsim, dāvinot ozolu stādus, ko iedēstīt saimes pagalmā.  

* Atpūtas zona pašiem mazākajiem

* Orientēšanās sacensības ar “Depo”
Aizraujošas orientēšanās sacensības, kurās aicināta piedalīties ikviena ģimene! Balvas no veikala noliktavas “Depo” – mājai, dārzam un remontam.

* “Silvanola” Dabas sporta zāle
Īsta sporta zāle, kas veidota no dabas materiāliem! Nodrošina Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums “Silvanols”.

* Vīriešu veselībai
Iedvesmojošas un izglītojošas sarunas par vīriešu veselību un labsajūtu. Sarunas vadīs Vents Sīlis (“Vīriešu aplis”), Guntis Apkalns (“Barbermind.eu”), Helmuts Bēķis (“Movember Latvija”), Uldis Dauģis (zināšanu telpa “Zikurāts”) u.c.

* Ar cīņas sparu
•    Izmēģini spēkus lāzerkaujās ar “GUNSnLASERS”! Būs iespēja pārbaudīt savu precizitāti, šaujot pa skārda bundžām ar “airsoft” ieroci! Ideāli piemērota aktivitāte tētiem, lai gūtu azartu un pozitīvas emocijas.

•    Latvijas Republikas Zemessardze, kas nodrošinās iespēju apskatīt un aptaustīt īstus ieročus, dāvās piedzīvojumu šaut mērķī ar lāzerpistolēm, kā arī parādīs, kāda ir karavīra ikdiena, ļaujot pielaikot ekipējumu un izskriet stafeti.

•    Brīvdabas boulings ar izklaides centru “Bowlero”. Ikviens aicināts ripināt bumbas, gāzt ķegļus un izbaudīt spēles prieku!  

•    Izaicini tēti uz galda hokeja maču! Bērni un vecāki aicināti uz galda hokeja paviljonu, kur būs iespēja uzspēlēt ar Latvijas izlases dalībniekiem, kas nesen atgriezušies no pasaules čempionāta, iespēja izmēģināt savu prasmi pirms kārtējās Amatieru līgas sezonas un... iespēja parādīt sevi vienā no pasaulē ātrākajiem sporta veidiem. Galda hokejs prasa ātras rokas un ātru domāšanu, šeit nevar atļauties apstāties un prātot, ko nu lai iesāk.

•    Īstu vīru stafetes kopā ar #DODIEKSA un Latvijas spēcīgāko vīru Daini Zāģeri. Konkursi spēcīgākajiem, veiklākajiem un žiperīgākajiem aktīvistiem.
- Informācija par treniņiem visai ģimenei.
- Ģimeņu stafete.
- Konkursi, balvas.

•    “iRobot” spēles ar robotiem! “Kurš kuru” – kurš pirmais, vadot robotu ar tālvadības pulti, pārdurs pretinieka balonu! “Robotu bumba” – ar pulti vadot robotu, ripini milzu bumbu un paveic trasi pirmais!

* “Trebū mājas” dārzs
Mājīga atpūtas zona, kur bērni varēs izveidot vējdzirnavas un paši izgatavot savu nozīmīti – dāvanu tētim –, spēlēties un izbaudīt svētku atmosfēru.  

* Citas aktivitātes
•    Bildējies pie “Latvijas pasta” fotosienas un nosūti tētim pastkarti.
•    CSDD drošības jostu testi un “reibuma brilles”.
•    “Dr. Klauns” izaicinājumi.
•    “Laboratorium.lv” ķīmijas eksperimenti.
•    Perkusiju radošās darbnīcas ar Nilu Īli.

Vairāk informācijas: www.tevadiena.lv