foto: Shutterstock
Negribas mīlēties? 7 padomi, kā atgūt interesi par seksu (18+)
Stresa un noguruma dēļ mēs varam reizēm atteikties no seksa, taču tā nedrīkst kļūt par "tradīciju".
Attiecības
2018. gada 16. augusts, 20:49

Negribas mīlēties? 7 padomi, kā atgūt interesi par seksu (18+)

Jauns.lv

Laika trūkums, stress, nogurums – tas viss ietekmē seksuālo dzīvi. Skrienot kā vāveres ritenī, mēs mēdzam atstāt novārtā sevi un savu partneri. Uzzini, kā attiecībās atgūt pilnvērtīgu seksu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vakarā nav spēka, no rīta jāskrien, brīvdienās gribas vienkārši atpūsties. Ja arī partneris neizrāda īpašu ieinteresētību un iniciatīvu attiecībā uz seksu, ar laiku interese par tuvību samazinās. Savukārt tas ir signāls, ka attiecībās gluži viss nav kārtībā.

Psihologi uzskata, ka cilvēki, kuri darbā tiek izspiesti kā citroni un nepārtraukti atrodas stresa situācijās, nevēlas nodarboties ar seksu. Tāpēc vispirms nepieciešams atrast ģimenes dzīves problēmu psiholoģisko cēloni, tad arī atrisināsies seksuālās dzīves jautājumi.

Portāls woman.ru apkopojis 6 padomos, kā atgūt interesi par seksu.

1. Atzīsti sev, ka tev ir pilnīgas tiesības nevēlēties seksu viena vai otra iemesla dēļ (nogurums, bērns visu nakti nav gulējis, liela slodze darbā u.tml). Taču raugies, lai tā nekļūtu par "tradīciju".

Tev nav jāmēģina būt perfektai sievai, mammai, saimniecei un mīļākajai vienlaikus. Raugies, kurus no mājas un bērnu audzināšanas pienākumiem vari deleģēt vīrietim. Tikai nevajag gaidīt, kamēr partneris nolasīs tavas domas un pats piedāvāsies palīdzēt saimniecībā. Formulē savas vēlmes ļoti konkrēti un izvairies no uzrunas "vai tu varētu".

2. Padomā, vai tev ir vajadzīgs sekss tikai seksa pēc

Lai organisms izstrādātu sievišķos hormonus, mums nepietiek tikai ar intīmu tuvību vien. Tikpat lielā mērā sievietei ir nepieciešami ir glāsti un apskāvieni arī ikdienā. Negaidi visu iniciatīvu tikai no vīrieša. Maigums un glāsti, ko pati sniedz savam partnerim, tikpat lielā mērā atnāks tev atpakaļ. Un atceries, ka seksā svarīgākais nav kvantitāte, bet kvalitāte. Labāk retāk, bet jutekliski, nekā bieži, bet bez emocijām.

3. Nelolo veltas cerības

To kaisli, kas liesmoja attiecību sākumā, nav iespējams iekonservēt un vajadzības gadījumā izņemt no kārbiņas. Toties ar laiku jūsu attiecības var pāriet citā līmenī, kas nebūt nenozīmē mazāku seksuālo baudu kā kādreiz.

4. Atrodiet viens otram laiku

Intelektuāla saikne un emocionāla pievilkšanās var atjaunot arī seksuālo dzirksti.

5. Maini apstākļus!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Plāno savu brīvo laiku tā, lai vairāk biežāk esat kopā, taču ne tikai ierastajās četrās guļamistabas sienās. Brīvdienu izbraukums uz SPA spēj paveikt brīnumus un uzjundīt jaunu, seksuālu emociju gammu, ar ko pietiks ilgākam laikam.

6. Panāc seksā sinhronizāciju

Mēs lieliski zinām - sievietei, lai sasniegtu orgasmu, nepieciešams ilgāks laiks nekā vīrietim. Tāpēc nekautrējies savam partnerim pastāstīt, kas tevi uzbudina, kādas erogēnās zonas ir jūtīgākās un cik būtiska tev ir priekšpēle.

7. Ļaujies seksuālām fantāzijām, kurās nekautrējies iesaistīt partneri

Riskants, aiztaujošs sekss ir piedzīvojums, kas labvēlīgi ietekmē libido.

8. Ja jūti, ka seksuālajai dzīvei traucē pašapziņas problēmas, nebaidies uzsākt flirtu ar svešu vīrieti

Tikai – nepārkāp robežas. Sajūtot apkārtējo vīriešu uzmanību tava pašapziņas celsies, kas savukārt atsvaidzinās seksuālo dzīvi ar tavu partneri. Ja flirtā robežas tiek pārkāptas, tas ir signāls, ka problēmas ir ne tikai tavā seksuālajā dzīvē, bet attiecībās kopumā.