Baisa statistika. 14% pusaudžu pēdējo mēnešu laikā cietuši no ņirgāšanās skolā
Ņirgāšanās par vienaudžiem skolā diemžēl jau ir kļuvusi praktiski par normu.
Bērni
2016. gada 5. marts, 09:45

Baisa statistika. 14% pusaudžu pēdējo mēnešu laikā cietuši no ņirgāšanās skolā

Jauns.lv

Vidēji 14% pusaudžu pēdējo mēnešu laikā ir cietuši no ņirgāšanās skolā, aģentūra BNS uzzināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC uzsver, ka ņirgāšanās skolēnu vidū ir būtiska problēma Latvijā – dati liecina, ka vidēji 14% 11-15 gadus veco skolēnu pēdējo mēnešu laikā ir cietuši no ņirgāšanās un tik pat augsts ir to skolēnu īpatsvars, kuri ir ņirgājušies par citiem.

Ņemot vērā sociālo tīklu un citu interneta resursu popularitātes pieaugumu, aktualizējas arī ņirgāšanās interneta vidē – gandrīz 7% skolēnu iepriekš šajā vecuma grupā atzīmē, ka regulāri cieš no ņirgāšanās internetā.

Sadarbojoties ar nozares speciālistiem, SPKC ir sagatavojis divas mācību filmas - "Katrīna" un "Roberts" - par ņirgāšanos skolā un internetā.

Mācību filmu mērķis ir motivēt skolēnus izprast ņirgāšanās negatīvās sekas un neiesaistīties ņirgāšanās upura pazemošanā, rosināt nenoklusēt problēmu un meklēt palīdzību, kā arī sniegt praktiskus padomus kā sevi pasargāt no ņirgāšanās skolā un interneta vidē. Tajās netieši uzrunāti arī pedagogi un vecāki, rosinot atpazīt ņirgāšanos, pievērst tai pastiprinātu uzmanību un aktīvi iesaistīties ņirgāšanās situāciju risināšanā.

SPKC aicina pedagogus izmantot mācību filmas kā palīgu darbā ar skolēniem ņirgāšanās problēmas mazināšanai.

Mācību filmas pieejamas SPKC "youtube.com" kontā.

BNS/Foto: Vida Press