foto: Shutterstock
Elīnas (39) pieredze vietējos seksa portālos: "Šķebina tas aukstais dzīvnieciskums: zaplaču za seks"
Seksu seksa portālos meklē faktiski tikai precēti vīrieši. Vērts aizdomāties "aukstajām" sievām, kurām šķiet, ka viņu dārgais "jau nu nemūžam tik zemu nekritīs". Nesaņemot mīlēšanos mājās, viņi ir spiesti krist.
Attiecības
2018. gada 19. jūlijs, 06:40

Elīnas (39) pieredze vietējos seksa portālos: "Šķebina tas aukstais dzīvnieciskums: zaplaču za seks"

Jauns.lv

39 gadus vecajai Elīnai ir visnotaļ laimīga laulības dzīve. Abi ar vīru mīl viens otru, taču pēc 20 gadiem laulībā nelolo ilūzijas par tauriņiem vēderā līdz mūža galam. Viņiem ir veselīga humora pilnas, cieņpilnas un mīlošas attiecības, turklāt kopīga saimniecība un divi bērni. Arī gultā pārim viss ir lieliski, jo ar augstu libido ir apveltīti abi. Vienīgā problēma: rutīna. Turklāt Elīnas vīrs lielu daļu savas darba dzīves pavada Beļģijā, un vīram nebija nekas iebilstams, ja sieva "šad tad" (!) pamīlējas savam priekam ar kādu citu.

Elīna veica eksperimentu un to uzticēja portālam Jauns.lv. Eksperiments nozīmēja - kā viņa uzsver - vienkārši apskatīties, ko un kādus cilvēkus var atrast Latvijā populārākajos iepazīšanās-seksa portālos. Kā iepazīšanās un mīlas atrašanas vietnes sevi pozicionē daudzi portāli, taču ir arī vairāki tādi, kur jau uzstādījumā viss skaidrs: meklējamies partneri seksam.

Tādu valstī ir vairāki, populārākie - Gribu.lv un Seksam.lv; daudzi cilvēki šiem pašiem mērķiem izmanto arī leģendāro pionieri Oho.lv. Šī brīža uzvaras gājienā devusies "Tinder" aplikācija, taču to neapskatīsim, jo tinderis nav gluži anonīma iepazīšanās vietne, tajā ir tavi "Facebook" dati.

Un tātad - kā gāja Elīnai

Domāts – darīts. Kāpēc gan lai es arī sevi tādā veidā neizklaidētu eksperimenta nolūkos? Turklāt mani vienmēr urdījis jautājums, ko cilvēki meklē šādos portālos un cik reālas iespējas tur it iepazīties. Vai tiešām tikai sekss?

No daudzajiem portāliem izvēlos www.seksam.lv. Lai saglabātu zināmu godīgumu, izgriežu daļu no sejas kādai savai bildei, kurā redzamas lūpas un acis. Izdomāju arī dzīvesstāstu. Esmu precēta sieva, kas darbojas modes biznesā un atbraukusi līdzi savam vīram uz Briseli. Strādāju nenoteiktu darba laiku, tāpēc bieži vien mājās man ir garlaicīgi un šādā portālā meklēju nerātnus sarunu draugus, kas mani izklaidētu. Mīļāko nemeklēju, satikties nevēlos.

Uzmanības apliecinājumi ilgi nav jāgaida, jauna gaļa portālā ir kā buļļiem sarkana lupata. Drīz vien manā pastkastīte sabirst kaudze ar komplimentiem par acīm un lūpām. Pārsvarā sarunas tiek uzsāktas ar smaidiņiem un „Čau, kā iet, ko dari?” Mani sarunu biedri ir jauni puiši, sākot no gadiem 20 līdz 35, cik nu var ticēt profilos norādītajai informācijai.

Ļoti daudzi vēlas uzreiz turpināt sarunu skype, lūdz norādīt īsto vārdu draugiem.lv vai atsūtīt foto uz e-pastu. Izskan piedāvājumi abpusēji parotaļāties skype kamera priekšā vai man vienai pavērot paraugdemonstrējumus pašapmierināšanā. Reti kurš atklāj savu vārdu pirmais, vai piedāvā atsūtīt savu bildi. Profila bildes bieži nav vispār vai ir tik abstraktas, ka pie labākās gribas cilvēks nav atpazīstams.

Balts dibens nikneimā "Šokolāde" un biseksuālas meitenes

Saņemu jautru aicinājumu no „ Šokolādes”, kurš mani nosauc par feino zaķi un jautā vai jaunāki puiši, ap gadiem 20 neinteresē. „Šokolāde” ir nopietni parūpējies par pašreklāmu, profila bildē man pretī veras milzīgs loceklis ietērpts pieticīgās apakšbiksītēs. Kāds cits ievietojis savu nosauļoto ķermeni bez galvas, bet ar baltu dibenu kā pilnmēness, laikam ar peldbiksēm sauļojies.

Gadās pa kādam solīdam kungam labākajos gados, kuri salikuši pieklājīgas, labi redzamas bildes un nopietni aicina iepazīties, satikties un parunāties kādā kafejnīcā pie tējas tases. Sarakstīšanās ar viņiem izvēršas patiešām interesanta – par dzīvi, par attiecībām, par brīvo laiku, bez jēliem mājieniem. Saņemu dažas koķetas vēstules arī no biseksuālām dāmām.

Īsi un lakoniski: "Zaplaču za seks!"

Kāds lietotājs, kurš sevi dēvē par „Mazo”, nemaz tik mazs laikam gan vairs nav, jau pirmajā ziņojumā ķeras vērsim pie ragiem: „Zaplaču za seks.” Nav noslēpums, ka šādas lapas ir paradīze attiecīgās profesijas dāmām un drīz vien jau esmu informēta, ka par orālo seksiņu varu nopelnīt veselus 20 eiro. Kāds cits sarunu biedrs izrādās ļoti lakonisks: „Seks? man 21??” Aizrakstu atpakaļ: „Ko Tu vari piedāvāt, ak, Noslēpumainais?” Bet jaunietis ar daiļrunību neaizraujas: ”Masssaz, kunilings, oral, vaginal, ja patik anal ta ari anal.”

Nolemju dot viņam vēl vienu iespēju un kaislīgi rakstu: ”Mmmm, izklausās burvīgi, bet kāda Tava prasmju pieredze, vai daudzas sievietes esi novedis līdz reibinošiem padebešiem....” Jauneklis ir lietišķs: ”Bijis seks ar 3 meitenem.” Man rodas aizdomas, ka puikiņš vāc pieredzi ar vecākām dāmām un raksta visām pēc kārtas, nekāda izzinošā saruna, kas man vajadzīga, arī neveidojas, tad nu neizturu un uzrakstu: ”Kur Tu te tāds gadījies?” Uz ko saņemu vaļsirdīgu un nepārprotami patiesu atbildi: ”Vecakiem seksa sakars.” Viņš atstāja dzīvniecisku iespaidu, tāds aukstums... lai gan runa par miesas siltumiem...

Absolūts vairums: precēti vīrieši, kuriem mājās seksa nav

Ejam tālāk! Sāku iztaujāt savus sarunu biedrus par attiecībām. Daudziem ir draudzenes, sievas un bērni. Jautāju, vai mīļotās sievietes zina par viņu nerātnajām sarunām šajā portālā. Ja neskaita pārus, kas kopā meklē partneri rotaļām trijatā, man tā arī neizdodas atrast nevienu, kura otrā puse ir informēta par šādām izklaidēm, liela daļa ir pārliecināti, ka tracis vai pat šķiršanās garantēta, ja mīļotā sieviete uzzinās par šādām lietām.

Jautāju par iemesliem, kāpēc vīrieši ir radījuši sev tādu paralēlo pasaulīti.

”Esmu precēts, bet meklēju izklaides un sarunas, jo pietrūkst reizēm domu biedra un tauriņu sajūtas vēderā. Šeit nemeklēju sievu, jo harēms Latvijā ar likumu aizliegts, tāpēc jāizmanto situācija savādāk!”

”Man ļoti patīk parunāt ar nerātnām sievietēm...kā Tu...” un vīrietis sāk man stāstīt par saviem seksuālajiem piedzīvojumiem kopā ar draudzeni, lieloties, kur tik viņiem nav bijis sekss un taujā par manām seksuālajām fantāzijām.

”Nu, man ir draudzene, dzīvojam kopā, gaida bērniņu, attiecībās iestājies atsalums, nezinu vai tā ir īstā mīlestība...”

Pajautāju, kāpēc vīrieši atļaujas tā rīkoties, un liela daļa uzskata, ka tas nav nekas ļauns, ja iemesli ir tikai virtuāla paflirtēšana. Izskan arī skarbāks vērtējums – Latvijas sievietes, mammas, draudzenes, sievas savus vīriešus izaudzina par memļakiem, kas var atļauties darīt visu un sieviete vienalga viņam skries pakaļ un ticēs visam, ko vīrietis viņai stāstīs. Šajā sarunu biedrā saklausu neslēptu nicinājumu pret sieviešu dzimumu kā tādu, un tas man liek aizdomāties.

Neskatoties uz to, ka daudzi mani sarunu biedri ir vīrieši nopietnākās vai mazāk nopietnās attiecībās, viņi neslēpj izbrīnu, uzzinot, ka es esmu precēta: ”Ko ta te dara iemaldījusies precēta sieviete? Ko šeit meklē, ja esi precēta? Patīk krāpt vīriņu? Vai vīriņš zina, ka tu te esi, viņu tas uzbudina? Ja jau te esi, vai nu meklē mīļāko vai arī Tev nav ko darīt!”