foto: instagram.com/danielsdeksnis
Jaunie un stilīgie. 19 gadu vecais Daniels Deksnis: "Latvijā cilvēki pietiekami nenovērtē to, ko dara modes blogeri"
"Visa maģija slēpjas ārpus tavas komforta zonas," saka Daniels. Viņa klientu vidū jau tagad ir Adidas, Converse, Diesel, Gucci, pašmāju Deeply Personal un daudzi citi.
Intervijas
2018. gada 2. jūlijs, 06:02

Jaunie un stilīgie. 19 gadu vecais Daniels Deksnis: "Latvijā cilvēki pietiekami nenovērtē to, ko dara modes blogeri"

Liene Stūraine

Pastaiga

Stilīgais deviņpadsmitgadnieks Daniels Deksnis ir Instagram blogeris, fotogrāfs, piedalījies vairāku fotosesiju tapšanā kā stilista asistents un aģentūras Image Art Agency modelis, asistējis arī Bruno Birmaņa kreklu fotosesijā un šosezon defilēja zīmola NóLó skatē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Cik vien sevi atceros, vienmēr esmu bijis tuvās attiecībās ar fotogrāfiju. Kopš bērnības dzīvojos pa mākslas skolām, divus gadus mācījos apģērba dizainu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, kur arī tā pa īstam sapratu, ka savu nākotni gribu saistīt ar modi un fotogrāfiju. Šai skolai vienmēr būs īpaša vieta manā sirdī, jo, lai arī no tās ātri aizgāju, šie divi gadi man daudz iemācīja – ne tikai par mākslu, bet arī sevi pašu.”

foto: Elizabete Džeina Rubene

Savu Instagram kontu viņš izveidoja trīspadsmit gadu vecumā, un sākumā, protams, tas neesot bijis nekas nopietns. “Dalījos ar bildēm ar saviem draugiem un nedomāju, ka reiz ar šīs platformas starpniecību strādāšu. Tagad Instagram ir kā mana vizītkarte klientiem no visas pasaules. Lielākā daļa manu sekotāju ir no Latvijas, ASV, Apvienotās Karalistes un Vācijas, bet klientu vidū ir Adidas, Converse, Diesel, Gucci, pašmāju Deeply Personal un daudzi citi.”

Daniels uzskata, ka Latvijā cilvēki pietiekami nenovērtē to, ko dara modes blogeri, neapzinās, ka šis nosaukums ietver vairākas profesijas – stilists, fotogrāfs, sava PR veidošana.

😼

A post shared by @ danielsdeksnis on

“Šis dzīves stils nozīmē arī regulāras tikšanās ar klientiem, pasākumu apmeklēšanu, fotosesijas. Ikdiena ir raiba, un tas man pašam ļoti patīk. Vienmēr esmu bijis sabiedrības dvēsele, man patīk atrasties kustībā, mani iedvesmo cilvēki.” Brīvajā laikā Daniels fotografē arī ar filmiņu kameru un saka, ka attīstīšanas procesā ir kaut kāda burvība, rezultāts nekad nav prognozējams. Pašlaik viņš strādā pie savas mājaslapas izveides un apģērbu zīmola.

👋🏼🛥🏝

A post shared by @ danielsdeksnis on

Nākamgad Daniels plāno uz laiku pārcelties uz Kopenhāgenu un mācīties kādā dizaina skolā, protams, neatmetot savu Instagram blogu. “Cerams, iegūšu vērtīgus kontaktus. Gribu arī kādu laiku veltīt ceļošanai. Uzskatu, ka tā iegūstamas visvērtīgākās zināšanas.” Karjeru Latvijā viņš, visticamāk, neveidošot. “Taču tas nenozīmē, ka braukšu prom uz neatgriešanos, Latvijai vienmēr paliks vieta manā sirdī.”

🍪🗡 hands in a cookie jar cut his fingers off

A post shared by @ danielsdeksnis on

Daniela Dekšņa 5 dzīves likumi

1. Novērtē katru rītu! Agra rīta saule, tēja, brokastis, kurām seko sporta zāle, ir mans perfektais dienas sākums.

2. Visa maģija slēpjas ārpus tavas komforta zonas.

3. Līdzsvars ir atslēga. Tev var piederēt viss, bet ne viss uzreiz.

4. Dzīvo šajā mirklī!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

5. Izvēlies īstos cilvēkus sev apkārt. Uzticies savai intuīcijai!