foto: REUTERS
Pasaule brīnās par filmu cienīgu stāstu: jaunais mūziķis uzvar tiesā draudzeni, kura izjauca viņa karjeru
Ilustratīvs foto.
Attiecības
2018. gada 16. jūnijs, 17:32

Pasaule brīnās par filmu cienīgu stāstu: jaunais mūziķis uzvar tiesā draudzeni, kura izjauca viņa karjeru

Jauns.lv

Kanādā pēc vairākiem gadiem atklātībā nākuši greizsirdīgas draudzenes meli, kuru dēļ jaunais klarnetists palaida garām milzīgu karjeras iespēju. Vīrietis, kurš tika ierauts filmu cienīgā stāstā, no savas bijušās draudzenes attiesāja 350 tūkstošu Kanādas dolāru (228 431 eiro).

Notikumu pirmssākumi meklējami 2014. gadā, kad kāds kanādiešu klarnetists devās uz Kolburnas mūzikas skolu Losandželosā, kur pasniedz viens no pasaulē labākajiem klarnetistiem Jehuda Gilads, cerībā dabūt stipendiju mācību maksai. 

Tobrīd 20 gadus vecais jaunietis, kurš klarneti spēlēja jau no septiņu gadu vecuma un dzīves laikā bija sapelnījis daudz prestižu balvu, ļoti vēlējās iekļūt skolas kursā, kur pasniedz Gilads, taču viņa mīļotā meitene un skolas biedrene saprata - tas nozīmētu šķiršanos. 

Pēc noklausīšanās Abramoviča e-pastā iekrita vēstule ar labu vēsti - viņš ir uzņemts un tiek pie stipendijas, taču šī ziņa līdz īstajam adresātam tā arī nekad nenonāca, to pārtvēra Dženifera Lī, puiša mīļotā meitene, kurai viņš uzticējās un neliedza pieeju savam portatīvajam datoram. 

Dženifera, cerot saglābt attiecības, Ērika vārdā atbildēja ar atteikumu pievienoties kursam, kas paredzēja 50 tūkstošu dolāru stipendiju gadā, aizbildinoties, ka "Ēriks" būs citur, vēlāk viņa saraksti izdzēsa. 

Tad draudzene uztaisīja e-pasta adresi "giladyehuda09@gmail" un profesora vārdā uzrakstīja Ērikam, ka noklausīšana bijusi neveiksmīga, vienlaikus piedāvājot studiju vietu Dienvidkalifornijā, kur Gilads arī pasniedz, tomēr tur būtu pieejama krietni mazāka stipendija. Ēriks tiesā paziņoja, ka Dženifera saprata - viņš nevarētu pieņemt šo piedāvājumu, jo viņa zināja, ka Ēriks tādas mācības nevarētu atļauties. 

"Es kļuvu mēms, kad izlasīju vēstuli. Man nācās to pārlasīt vēl un vēl. Samierināties ar neveiksmi bija ļoti grūti. Es daudz par to esmu skumis un dusmojies," žurnālistiem stāstījis Ēriks, kurš palika Monreālā, lai pabeigtu iesāktās mācības. Neilgi pēc tam izirušas arī abu attiecības ar Dženiferu. 

Patiesība agri vai vēlu nāk gaismā 

Patiesība nejauši nāca gaismā pēc dažiem gadiem, kad puisis un pasniedzējs satikās kādā koncertā Dienvidkalifornijā. Tur dzima pirmās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā. 

Gilads vaicāja viņam, kāpēc viņš atkal grib pie viņa mācīties, ja jau reiz vienreiz attiecās kļūt par viņa studentu. Sākumā puisis nesaprata, par ko vispār ir runa, taču tad kāds cits students vēlreiz vaicāja, kāpēc viņš atteicās no piedāvātās stipendijas, tāpēc Ēriks nolēma pārbaudīt savu e-pastu. 

Tur viņš atrada vēstules no viltus profesora un pārsūtīja tās viņam. Gilads atzina, ka nekad nav tās nav redzējis un tā nav viņa e-pasta adrese, tāpēc Abramovičs drīz vien sāka nojaust, no kurienes pūš vēji. Viņa aizdomas apstiprināja tas, ka viltus profesora e-pasta kastītē viņam izdevās ieiet, ievadot bijušās draudzenes biežāk lietoto paroli. 

Saprotot, ka draudzene laupīja viņa karjeras iespēju, vīrietis vērsās Ontārio tiesā, kur uzvarēja. 

Tikmēr profesors, liecinot tiesā, norādīja: "Mani ļoti apbēdina tas, ka visaugstākajā mērā talantīgs mūziķis kļuva par amorālas un neiedomājamas rīcības upuri, kas noveda pie viņa muzikālās karjeras bremzēšanas, lai gan tā būtu varējusi izvērsties spīdoša."

Tiesnesis tikmēr nolēma, ka Dženiferai Lī jākompensē radītie zaudējumi 350 tūkstošu dolāru apmērā. Pati sieviete tiesā nepiedalījās un neizmantoja iespēju sevi aizstāvēt. Arī uz žurnālistu lūgumiem komentēt situāciju viņa nereaģēja. 

Cietušais tikmēr nesen saņēma piedāvājumu pievienoties Toronto simfoniskajam orķestrim.