foto: Scanpix/LETA
Kāpēc princim Harijam un Meganai uz bērniņu jāgaida, līdz princis Čārlzs kļūs par karali?
Prinča Harija un jaunās Saseksas hercogienes Meganas nākamie bērni varētu iegūt prinča vai princeses titulu tikai pie viena nosacījuma...
Bērni
2018. gada 1. jūnijs, 07:30

Kāpēc princim Harijam un Meganai uz bērniņu jāgaida, līdz princis Čārlzs kļūs par karali?

Kasjauns.lv

47 miljoni cilvēku visā pasaulē sekoja līdzi, kā princis Harijs un Megana Mārkla saka viens otram jāvārdu. Tagad daudzi ar nepacietību gaida, kad jaunais pāris paziņos, ka viņiem gaidāms ģimenes pieaugums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāzu svinības Svētā Džordža kapelā Vindzorā apmeklēja 600 lūgto viesu, kuru skaitā bija visa karaliskā ģimene, aristokrāti un daudz jo daudz slavenību.

Lai gan preses kuluāros parādās arvien jaunas ziņas par svinībām un jautro ballīti, kas sekoja oficiālajai daļai, karaliskās ģimenes fani jau tuvākajā laikā cer sagaidīt priecīgu vēsti par gaidāmu karalisko bēbīti. Jaunais vīrs jau agrāk intervijās izteicies, ka drīzumā vēlas kļūt par tēti. Bet, vai zinājāt – ja jaunie Saseksas hercogs un hercogiene kļūs par vecākiem, viņu dēls vai meita karalisku titulu nemantos?

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Pie tā vainojams britu karaliskās ģimenes „zelta likums”, kas nosaka, ka „prinča”, „princeses” un „viņa/viņas karaliskās augstības” titulus manto tikai valdošā monarha bērni un mazbērni.

Vienīgais izņēmums ir princis Džordžs, viņa māsa princese Šarlote un brālis princis Luiss. Šāds izņēmums izdarīts tikai tāpēc, ka viņu tēvs princis Viljams ir nākamais rindā uz troni aiz sava tēva Velsas prinča Čārlza, kuram paredzēts pārņemt varu pēc viņa mātes, šobrīd valdošās karalienes Elizabetes II.

2013. gadā karaliene parakstīja jaunu dokumentu, kas stājās spēkā divus mēnešus pirms Šarlotes nākšanas pasaulē 2015. gadā. Pateicoties tam, arī Šarlote varēja saņemt karalisku titulu, līdzīgi kā vecākais brālis Džordžs. Ja šāda likuma papildinājuma nebūtu, trīs gadus vecā meitene turpmāk būtu zināma kā lēdija Šarlote Mauntbatena-Vindzora.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu oficiālie foto

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu oficiālie foto.

gallery icon
3

Vienīgais, kā Harija un Meganas nākamie bērni varētu saņemt „prinča” vai „princeses” titulu, būtu, ka Čārlzs kāptu tronī, pirms Megana laiž pasaulē bērnu. Ja tā notiktu, bērns pilntiesīgi saņemtu karalisko titulu, jo vectēvs būtu monarhs. Taču, ja tagad abi jaunlaulātie kļūs par vecākiem, viņu atvase saņems "tikai" lēdijas vai lorda titulu.

Jaunlaulātie princis Harijs un Megana Mārkla ceļā uz kāzu banketu

gallery icon
13

Saseksas hercogiene Megana apmeklē dārza svētkus

Princis Harijs un viņa jaunā sieva Saseksas hercogiene Megana pārcēla medusmēnesi uz vēlāku laiku, lai varētu apmeklēt Bekingemas pils pagalmā ...

gallery icon
37
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās