Ikvienai sievietei ir G punkts - jeb populārākie mīti par seksu, kuriem cilvēki joprojām tic
Daudzi uzskata, ka sekss palīdz ātrāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Ai, ja vien tā būtu taisnība!
Attiecības
2016. gada 19. marts, 07:02

Ikvienai sievietei ir G punkts - jeb populārākie mīti par seksu, kuriem cilvēki joprojām tic

Jauns.lv

Šis ir laikmets, kad par seksu varam runāt pavisam atklāti. Taču par spīti tam, ka sekss un attiecības ir populārākās tēmas sieviešu žurnālos, mēs joprojām ticam daudziem mītiem, pat nezinot, ka zinātne tos jau sen apgāzusi.

Amerikāņu pediatri Reičela Rīmena un Ārons Kerols izdevuši grāmatu „Don’t Put That In There! And 69 Other Sex Myths Debunked” („Neliec to tur! Apgāžam šo un vēl 69 citus mītus par seksu”), kurā mēģināts mītus nošķirt no patiesības. „Pat pieaugušā vecumā mēs nevienam nepārjautājam šīs lietas un nemēģinām noskaidrot to zinātnisko pamatojumu,” norāda mediķi.

1. Sievietēm ir svarīgs vīrieša dzimumlocekļa lielums

Dažas patiešām uzskata – jo lielāks, jo labāk. Taču zinātnieku veiktās aptaujas parāda, ka kopumā par locekļa izmēru daudz vairāk satraucas vīrieši, nevis sievietes. Aptaujā, kurā piedalījās 50 000 heteroseksuālu cilvēku, 85% sieviešu norādīja, ka viņas pilnībā apmierina partnera dzimumlocekļa izmērs. Savukārt vīriešu vidū ar savu izmēru bija mierā tikai 55%. Ja dzimumloceklis ir mazs, pāris var izvēlēties pozas no aizmugures.

2. Šokolāde un austeres radīs īsto garastāvokli mīlas rotaļām

„Nav nekādu zinātnisku pierādījumu, ka kāds no šiem produktiem atstāj iespaidu uz seksuālo iekāri vai garastāvokli,” uzsver Rīmena. Taču tie var spēlēt psiholoģisku lomu. Ja kāds ēdiens tev saistās ar mīlas priekiem, piemēram, zemenes šokolādē, kāpēc gan to neizmantot?

3. Sievietēm nepieciešama klitora stimulācija, lai sasniegtu orgasmu

Patiesībā sievietes var sasniegt kulmināciju dažādos veidos – sākot jau ar krūšu un krūšu galu stimulāciju. Orgasms, kas rodas, kairinot citas ķermeņa vietas bez ģenitālijām, sauc par „zonu orgasmiem”.

4. Tikai vīriešiem ir slapjie sapņi

Slapjie sapņi jeb pollūcijas ir sēklas noplūšana miegā. Pierasts domāt, ka tādus piedzīvo tikai vīrieši, īpaši pubertātes periodā, taču tā nav. 1986.gada pētījumā, kurā piedalījās 245 sievietes, atklājās, ka 37% no viņām kādreiz miegā pieredzējušas orgasmu. Turklāt 30% tas bija noticis pēdējā gada laikā, kas parāda, ka tā ir bieži sastopama parādība.

5. Sekss palīdzēs tev ātrāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

Ai, ja vien tā būtu taisnība! Sekss patiešām sadedzina kalorijas, taču tas ir ļoti neliels daudzums – 35 minūšu garās mīlas rotaļās „sadeg” nieka 150 kalorijas. Lai atbrīvotos no puskilograma ķermeņa tauku, jāsadedzina vidēji 3500 kalorijas. Ņem vērā, ka lielākā daļa dzimumaktu nemaz nav tik ilgi.

6. Spermas norīšana nav neveselīga

Daži cilvēki domā, ka tajā ir daudz kaloriju, bet citi uzskata to par nehigiēnisku. Neviens no šiem aizspriedumiem nav patiess. Cilvēka mutē ir daudz vairāk baktēriju nekā ejakulātā, tāpēc par to nav jāuztraucas.

7. Vīrieši ir seksuāli aktīvākie vēlajos pusaudža gados, bet sievietes – ap 30 gadiem

Nav tiesa! Nav atrasti pierādījumi, ka būtu kādi konkrēti cilvēka dzīves gadi, kad viens vai otrs dzimums sasniedz seksuālās apetītes augstāko punktu. Tas ir ļoti individuāli. Taču tamlīdzīgu mītu dēļ sievietei nevajadzētu justies vainīgai, ka viņai negribas seksu tikpat bieži kā partnerim, vai uzskatīt, ka viņas labākie gadi ir jau aiz muguras. „Seksuālā iekāre ir process, kas atrodas pastāvīgā mainībā, un tā ir atkarīga no ļoti daudziem citiem faktoriem, ne tikai vecuma,” teikusi Rīmena.

8. Ikvienai sievietei ir G punkts

Mīklainais G punkts tiek uzskatīts par atslēgu uz visspēcīgākajiem orgasmiem sievietes mūžā. Taču zinātnieki joprojām nav līdz galam pārliecināti, ka tas vispār  pastāv. „Nav tāda fiziska punkta, ko varētu saskatīt skenerī, bet ir vietas, kurās ir nervi un asinsvadi, ko nevaram redzēt,” stāsta ārste. „Ja sievietei šāda punkta nav, viņai nevajadzētu censties to par visām varītēm atrast. Vienkārši koncentrējies uz citām lietām, kas sagādā tev baudu.”

9. Orālais sekss ir drošāks par vaginālo seksu

Tad, ja tevi uztrauc tikai nevēlamas grūtniecības iestāšanās, - jā. Taču arī orālā seksa laikā iespējams inficēties ar seksuāli transmisīvajām slimībām neatkarīgi no tā, vai tu sniedz orālo seksu vai saņem to. Orālā veidā izplatās tādas slimības kā ģenitālās herpes, gonoreja un hlamīdijas, kā arī cilvēka papilomas vīruss un HIV. Ja neesi pārliecināta par partneri, šai nodarbei izmanto prezervatīvus vai šim nolūkam paredzētas mutes uzlika. Taču paturi prātā, ka pilnīgi pārliecināta par savu partneri nevari būt, kamēr viņš nav uzrādījis analīžu rezultātus vai arī ja neesi viņam pirmā seksa partnere.

Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock