Kā pasargāt sevi no laimes un enerģijas vampīriem
Enerģētiskie vampīri lieliski prot bojāt nervus. Uzmanies!
Cita pasaule
2016. gada 22. marts, 17:39

Kā pasargāt sevi no laimes un enerģijas vampīriem

Jauns.lv

Mūsu vidū ir daudz, tā saucamo enerģētisko vampīru, kas barojas no citu prieka un laimes. Ja tavā draugu vai paziņu kompānijā ir kāda apātiska, mūždien čīkstoša būtne, labāk no tādas izvairies.

Laimīgi cilvēki parasti ir enerģiski, komunikabli, entuziastiski un optimistiski. Taču  viņi arī lieliska “ēsma” nelaimīgiem pesimistiem. Uzmanies! Enerģētiskie vampīri lieliski prot “sūkt asinis” un bojāt nervus. Portāls woman.ru izcēlis 3 izplatītākos laimes vampīru tipus:

Kurnētājs

Hronisks pesimists, kurš demonstrē patstāvīgu sapīkumu. Viņš ne ar ko nav apmierināts ne savā, ne apkārtējo dzīvē. Šāda persona ir vērsta uz citu aprunāšanu un intrigām. Tā kā negatīvas emocijas pielīp ātrāk un vienkāršāk nekā pozitīvas, viens kurnētājs ātri vien var inficēt visu savu draugu un paziņu kompāniju.

Lecīgais

Šie cilvēki parasti ir dusmīgi, neciena citus, paši uzprasās uz nepatikšanām, pamana citu trūkumus, izturas rupji un ciniski, ļaunprātīgi izmanto citus, mīl ķircināt un kaitināt, komandē apkārtējos, pieprasa privilēģijas un mīl dominēt. Šāda uzvedība pazemo apkārtējos.

Sliņķis

Šāda persona cenšas pārlikt daļu sava darāmā uz citu pleciem. Viņš apzināti demonstrē klaju vienaldzību, izliekas nekompetentāks nekā ir patiesībā, lai izvairītos no pienākumiem. Viņš ilgi vilcinās, cerībā, ka kāds izdarīs visu viņa vietā. Ir arī otrs sliņķu tips – tāds, kurš nepārtraukti pieprasa uzmanību un palīdzību, mēģinot centrēt uz sevi visu uzmanību, tādejādi ekspluatējot citus.

Laimes vampīri ne tikai paši uzvedas nepieņemami, bet arī panāk, ka apkārtējie sāk līdzināties viņiem. Šāda tipa uzvedība sāk kļūt par normu. Psiholoģiski pētījumi liecina, ka tieši persona ar zemāko pašvērtējumu ietekmē visas grupas stabilitāti un uzvedību. Tāpēc no šādiem cilvēkiem jācenšas izvairīties gan attiecībā uz draugiem, gan dzīves biedru. Ja tu apprecēsies ar cilvēku, kurš ir pilns ar negatīvām emocijām, esi gatava, ka nākotnē arī tu kļūsi negatīva un nepatīkama persona.

Kā aizsargāties no laimes vampīriem?

• Nepaliec ar šādu personu divatā. Citu cilvēku klātbūtne mazina vampīra negatīvo ietekmi.

• Centies ar šādiem cilvēkiem komunicēt  virtuāli. Personiska kontakta laikā kontrolēt emocionālas reakcijas ir daudz grūtāk, savukārt sarakstoties internetā ir vieglāk saglabāt mieru.

• Saglabā humora izjūtu. Tā palīdz atrisināt jebkuru sarežģītu situāciju.

• Nekad nestrīdies pret pesimistisku un negatīvu apgalvojumu. Vampīrs zaudē interesi par to, kurš atbalsta viņu viedokli, savukārt strīdi un diskusijas viņu baro.

• Esi dabiska un uzvedies kā jūties. Neaprunā citus tikai tādēļ, ka to dara tavā kompānijā esošais vampīrs.

• Pēc iespējas retāk un īsāku laiku uzturies vampīru kompānijā. Pat ja tie ir tavi ģimenes locekļi. Saglabā mieru, izdari savu pienākumu un dzīvo savu dzīvi, neļaujot tajā ielauzties negatīvismam.

Tev nav jāpakļaujas vampīru ietekmei, lai arī šķiet – no tā nav iespējams izvairīties. Ja saglabāsi mieru un nezaudēsi savu personisko “ES”, neviena vampīra enerģija tevi neuzvarēs. Nekādā gadījumā neej pret savu intuīciju. Ja jūti, ka šis cilvēks ir vampīrs - ne komunikācija, ne kopīgs bizness ar šādu personu neizdosies. Ja komunikācijā ar šādu personu jūties iztukšota – saņemies un pārcērt saikni, kas jūs vieno. Tu jutīsies patiesi atvieglota.

Kasjauns.lv, Foto: Shutterstock

Tēmas