foto: Shutterstock
Kā saudzīgi likvidēt veidojumus intīmajā zonā
Arī intīmās zonas kopšana ar vienkāršo skūšanas metodi, vaksāciju vai lāzerepilāciju var radīt problēmas.
2018. gada 26. aprīlis, 09:17

Kā saudzīgi likvidēt veidojumus intīmajā zonā

"100 Labi Padomi"

Atbild Medicīnas centra ARS ginekoloģe Daiga Baranovska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sievietēm uz ādas mēdz būt dažādi labdabīgi veidojumi, un tādi nereti uzrodas arī uz ādas intīmajā zonā. Ja šādi veidojumi, kas laika gaitā kļūst lielāki, saskaras ar apakšveļu, higiēniskajiem ieliktnīšiem, paketēm, otra ķermeni intīmās dzīves brīžos, tie var tikt traumēti: aizķerties, ieplīst, asiņot un radīt diskomfortu. Arī intīmās zonas kopšana ar vienkāršo skūšanas metodi, vaksāciju vai lāzerepilāciju var radīt problēmas.

Ko darīt? Jādodas pie ginekologa, kurš ginekoloģiskās apskates laikā pārliecināsies, vai veidojumi atrodas vietās, kas ikdienā ir/varētu būt pakļautas intensīvai mehāniskai slodzei, un ieteikt tos likvidēt. To var darīt ķirurģiski, tomēr daudz saudzīgāk un efektīvāk veidojumu noņemšana paveicama ar lāzeru.

Procedūra notiek lokālajā anestēzijā un ilgst tikai pāris minūtes. Lāzerstars gan griež, gan vienlaikus piededzina, tāpēc nav asiņošanas un vajadzības pēc šuvēm. Dzīšana pēc lāzerterapijas ir laba, brūcīte jau pēc dažām dienām ir savilkusies, un pat nevar manīt, ka šajā vietā ir kaut kas darīts.

Noņemtie veidojumi vienmēr tiek pārbaudīti laboratorijā. Pēc procedūras tūdaļ var doties ikdienas gaitās. Vienīgais ierobežojums – apmēram nedēļu ieteicams atturēties no pirts, karstas vannas un intīmās dzīves.