foto: Shutterstock
4 grūtības, kas jāpārvar pārim, lai pēc mazuļa piedzimšanas dzīvē atkal būtu sekss (18+)
Jā, droši vien ik pa laikam būs iespējams „ātrais sekss uz virtuves galda”, bet, visticamāk, pāris seksuālās attiecības vēlēsies dažādas un ne vienmēr tik steidzīgas. 
Attiecības
2018. gada 27. aprīlis, 06:06

4 grūtības, kas jāpārvar pārim, lai pēc mazuļa piedzimšanas dzīvē atkal būtu sekss (18+)

Mammamuntetiem.lv

Topošajiem vecākiem paralēli laimes par gaidāmo mazuli baudīšanai ieteicams jau laikus apzināties, ka pieaugušo dzīve divatā ļoti atšķirsies no pieaugušo dzīves paplašinātā ģimenē. Piemēram, neplānota un spontāna seksuālā dzīve nu pāris gadu būs ekstra. Par mīlēšanos pēc bērna piedzimšanas un tēta lomu šajā procesā stāsta psiholoģe un ģimenes psihoterapeite Vita Kalniņa.

Reizēm, kad vīrietis un sieviete uzzina, ka viņi kļūs par vecākiem brīnišķīgam mazulim, sākas lielais bērna gaidīšanas maratons. Notiek mājokļa piemērošana dzīvei ar mazuli, nepieciešamo aprūpes priekšmetu iegāde, sagatavošanās nodarbību apmeklēšana, dzemdību vietas izvēle un dzemdību plāna rakstīšana. 

Tas viss ir jauki un pareizi, taču ģimenes psihoterapeite Vita Kalniņa norāda uz kādu būtisku problēmu: „Reizēm pāri ir tik ļoti koncentrējušies gaidību laikam un dzemdībām, ka viņiem nav bijis laika padomāt, kas notiks pēc tam. Un te nav runa par dažām dienām, nedēļām vai pat pāris mēnešiem, bet vismaz pusotru gadu uz priekšu.

Patiesībā pusotrs gads ir laiks, kurā jaunie vecāki vēl tikai adaptējas un pierod pie jaunajām lomām un jaunā ģimenes locekļa ienākšanas ģimenē. Kaut kas no tā visa izdodas, bet daudzas lietas arī nesanāk, jo jaunie vecāki iepriekš nav gatavoti un paši pietiekami nav sagatavojušies būšanai par vecākiem. Domājot par intīmajām attiecībām pēc bērna piedzimšanas, valda divi priekšstati – vai nu mēs lielā mērā dzīvosim pa vecam, vai arī viss būs tikai vēl labāk.”

Nākamā lapa: Mīļie vecāki, nekas vairs nebūs, kā agrāk