Nepareizie vīrieši, uz kuriem iekrītam. 4 populārākās attiecību lamatas
Varbūt tev piemērotāks ir vīrietis, kura pašapziņa nav atkarīga tikai un vienīgi no bankas konta lieluma un uzvarām mīlas frontē?
Attiecības
2016. gada 30. marts, 20:48

Nepareizie vīrieši, uz kuriem iekrītam. 4 populārākās attiecību lamatas

Jauns.lv

Tev taču ir kādreiz sanācis satikties ar nepareizo vīrieti? Un ik pa laikam tu mēdz savas kļūdas atkārtot? Woman.ru atklāj, kādas ir raksturīgākās "lamatas", kurās mēs mēdzam iekrist atkal un atkal.

Veids, kā sieviete izvēlas vīrieti, ir kaut kas netverams un ļoti grūti saprotams. Mums ir izveidojušies kādi zināmi stereotipi, standarti un kritēriji, kādiem mūsuprāt jāatbilst ideālajam vīrietim. Diemžēl, tie ierobežo to vīriešu loku, ar kuriem mēs satiekamies, jo kritērijiem neatbilstošus vīriešus mēs gluži vienkārši neredzam. Lai arī mēs nepārtraukti viļamies savos idealizētajos vīriešos, tik un tā spītīgi pieturamies pie "tumšmataina, muskuļota skaistuļa ar brūnām acīm". Patiesībā, nemainot savu attieksmi pret vīriešiem un iedalot tās kādos konkrētos tipos, pastāv liela varbūtība tā arī palikt vienai, jo tādā veidā mēs iestrēgstam sava veida psiholoģiskajās lamatās. Pārbaudi, vai neesi iekritusi kādā no tām.

Kritērijs – izskatīgs un bagāts

Kāpēc tas ir bīstami. Tādi vīrieši bieži vien sievieti uztver kā trofeju – tiklīdz tā ir rokās, tā interese par to zūd un viņš jau koncentrējas un nākamo mērķi. Jums tikai atliek pacietīgi gaidīt viņu mājās vai dziedēt salauzto sirdi pēc tam, kad viņš tevi ir pametis. Vīrieši, kas guvuši panākumus biznesā, līdzīgi mēdz uzvesties arī privātajā dzīvē. Viņam nepārtraukti ir vajadzīgi jauni izaicinājumi, kas sniedz  nepieciešamo adrenalīna devu. Tikpat lielā mērā viņš alkst pēc jaunām trofejām privātajā dzīvē, kas sniedz plašu emociju gammu un ceļ viņa pašapziņu.

Ko iesākt.

Šādu vīrieti ir ļoti grūti pakļaut un noturēt. Tu vari to mēģināt, taču nez vai jutīsies laimīga. Varbūt tev piemērotāks ir vīrietis, kura pašapziņa nav atkarīga tikai un vienīgi no bankas konta lieluma un uzvarām mīlas frontē.

Kritērijs – seksuāla saderība

Kāpēc tas ir bīstami. Satiekot šo vīrieti, jūsu starpā burtiski uzšķīlās dzirkstele. Tev ir sajūta, ka esi satikusi sev radniecīgo dvēseli un ar visu sirdi meties iekšā vētrainā romānā. Protams, svēti ticot, ka šis patiešām ir tas īstais un vienīgais. Diemžēl, vīrieti bieži vien vada tikai tīri seksuāla dziņa. Viņam piemīt īsts talants radīt pārliecību, ka arī tu viņam  esi vienīgā. Taču tad, kad kaisle pāriet, šāds vīrietis var sākt attālināties. Tā kā sieviete ļoti baidās pazaudēt savu, viņasprāt, ideālo otro pusi, viņa sāk kļūt aizdomīga, greizsirdīga, kas neizbēgami noved pie konfliktiem.

Ko iesākt.

Šādās attiecībās jau pašā sākumā sievietei nevajadzētu pilnībā pakļauties vīrieša iegribām, bet izteikt savu viedokli, it īpaši, ja tevi kaut kas neapmierina. Kad seksuālā kaisle noplaks, vīrietis turpinās attiecības ar pašpārliecinātu sievieti, nevis tādu, kas ar visu samierinājās, bet pēkšņi sāk rīkot greizsirdības scēnas.

Kritērijs: vīrietis, kurš mani uzreiz precēs

Kāpēc tas ir bīstami. Jau pašā attiecību sākumā tu centies noskaidrot, vai viņš ir gatavs nopietnām attiecībām. Tev šķiet, ka nav laika tērēt nenobriedušiem puišiem, bet jāķeras uzreiz «vērsim pie ragiem», jo tik ļoti gribas satabilitāti, vīru un bērnus. Tu no vīrieša aplinkus ceļiem centies noskaidrot viņa nodomus, piemēram, pastāstot, cik veiksmīgi apprecējusies draudzene. Tā tu ne tikai izdari spiedienu uz vīrieti, bet arī uz sevi, skrienot pa priekšu vilcienam. Iespējams, vīrietis pat tevi bildinās, bet tad tu sāksi domām – nez vai šis patiešām ir mans īstais?

Ko iesākt:

Nesteidzini notikumus. Dod gan sev, gan vīrietim laiku pārdomām. Jautājumu «Vai mūsu attiecībām ir nākotne» varēsi uzdod pēc aptuveni gada, ja vēl būsu kopā ar savu potenciālo precinieku.

Kritērijs – intuīcija

Kāpēc tas ir bīstami. Lielākā daļa vīriešu attiecību sākumā nerunā par savām jūtām. Tāpēc tev šķiet, ka sievietes intuīcija palīdzēs "atšifrē" - ko tad patiesībā vēlas tavs vīrietis. Taču, ja tu esi pārāk pārņemta ar domām, kā ciešāk piesaistīt sev vīrieti, ko viņš domā par tevi un vai tu viņam esi īsti piemērota, tev nesanāk laika padomāt par to - vai vispār viņš ir piemērots tev?

Ko iesākt?

Pajautā sev – kāpēc tu tērē tik daudz laika un enerģijas, lai saprastu vīrieti. Vienkārši paraugies uz situāciju no malas un vispirms mēģini izprast sevi un savas jūtas.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock