Valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs trūkst 513 speciālistu
Šobrīd valsts apmaksātā rezidentūrā tiek tikai daļa jauno speciālistu.
2016. gada 30. marts, 22:39

Valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs trūkst 513 speciālistu

Jauns.lv

Valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs pašlaik nepieciešami vēl 513 ārsti, šodien žurnālistiem pastāstīja Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietniece Egita Pole.

Viņa stāstīja, ka VM ir saņēmusi informāciju no visām ārstniecības iestādēm un šobrīd valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs trūkst 513 speciālistu.

Savukārt, kā žurnālistiem sacīja Latvijas Slimnīcu biedrības valdes locekle Alīda Vāne, vienīgais veids, kā uzlabot situāciju valstī šajā jomā, ir papildu rezidentūras vietas, kurās mācīties pamatstudijas pabeigušajiem ārstiem. Viņa skaidroja, ka šobrīd valsts apmaksātā rezidentūrā tiek tikai daļa jauno speciālistu, tāpēc vietu skaits ir jāpalielina.

Vāne gan atzina, ka tas pagaidām nav paredzēts. Viņa piebilda, ka kopumā papildu 80 rezidentūras vietu izveidei nepieciešami aptuveni 300 000 līdz 400 000 eiro.

Kā stāstīja Pole, rezidentūras papildu vietu skaits ir viena no VM prioritātēm. Ministrija šo ieceri plāno virzīt kā jaunās politikas iniciatīvas. Kā atzīmēja Pole, VM uzskata, ka papildus 200 esošajām rezidentūras vietām nepieciešamas vēl 50, lai lielākajai daļai pamatstudiju beidzēju nodrošinātu rezidentūras vietu.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA