Bērni
2018. gada 16. marts, 06:50

Katrīne Sauliete par bērnu veselību: " Mums ir paveicies, ka meitenēm ļoti garšo sīpoli, ķiploki un citroni"

Žurnāls "OK!"

Kā stiprināt bērnu imunitāti aukstajos mēnešos un ko darīt, ja gadās saslimt? Pieredzē dalās divu meitu māmiņa Katrīne Sauliete, skaistumkonkursu dalībniece un laureāte. Katrīne ir Kerijas (9) un Kortnijas (5) mamma.

Ikdienā īpašu uzsvaru nelieku uz bērnu imunitātes stiprināšanu, bet mums ir paveicies, ka meitenēm ļoti garšo sīpoli, ķiploki un citroni, kurus viņas ēd daudz, tādējādi uzņemot vērtīgās vielas veselības stiprināšanai. Katru rītu un vakaru meitas lieto vitamīnus – tas jau ir kā rituāls, ko viņas pašas atceras bez atgādinājuma. Šobrīd lietojam vitamīnus, kurus rudenī atvedu no Amerikas, taču tikpat labi strādā arī Latvijā pirktie. Galvenais kritērijs – lai tie garšotu bērniem, jo ir bijuši arī gadījumi, kad vitamīni tā arī paliek burciņās.

Uzskatu, ka katrai mātei piemīt instinkts, kas pasaka priekšā, ko darīt un ko ne, kas būs labākais bērnam. Speciāli pēc padomiem nevēršos, bet, runājoties ar draudzenēm, katra dalās savā pieredzē, un es izmantoju padomus, kas šķiet atbilstošākie manam bērnam konkrētā saslimšanas gadījumā. Parasti pie ārstiem dodamies tikai tad, ja pati netieku galā, un, paldies Dievam, tādu reižu bijis maz.

Katrīne iesaka:

“Pie parastām kakla sāpēm un iesnām taisu tēju “vitamīnu bomba”: daudz citrona, ingvera, medus. Dodu šo tēju meitenēm lielos daudzumos, kā arī parastu ūdeni. Ja tas nelīdz, lietojam suspensiju pret augstu temperatūru un iekaisumu.”