foto: Mārtiņš Ziders
Dejotāja Liene Stepena pēc vīra nāves ir kopā ar būvnieku Māri Saukānu
Horeogrāfe Liene Stepena šajā dzīves posmā ļaujas attiecībām un bauda kopābūšanu ar būvuzņēmēju Māri Saukānu.
Attiecības
2018. gada 15. februāris, 06:03

Dejotāja Liene Stepena pēc vīra nāves ir kopā ar būvnieku Māri Saukānu

Žurnāls "Kas Jauns"

Dejotāja, horeogrāfe Liene Stepena (36) un viens no Latvijas slavenākajiem būvuzņēmējiem Māris Saukāns (49) iziet kopā sabiedrībā kā pāris – vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Liene Stepena un Māris Saukāns

Horeogrāfe Liene Stepena ļaujas attiecībām un bauda kopābūšanu ar būvuzņēmēju Māri Saukānu.

gallery icon
8

Pusotru gadu pēc smagā trieciena, kad smaga slimība pāragri aizsaulē aizsauca Lienes Stepenas vīru gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu, kādreizējā raidījuma “Superbingo” vadītāja ļaujas jaunām attiecībām. Zīmīgi, ka īsi pirms nāves Igors Lienei bija novēlējis atkal iemīlēties un būt laimīgai. „Tu jau skaista sieviete, tad pēc gadiņa tev noteikti būs kādas attiecības,” skatīdamies nāvei acīs, Lienei bija teicis Igors, ar šiem vārdiem viņai it kā dodams atļauju dzīvot tālāk.

Aizgājušo vīru palaiž ar gaišām izjūtām

Sērošanas laikā Liene sevi stiprināja ar gaišām domām un pateicību par piedzīvoto pilnīgo mīlestību desmit gados, kas bija aizvadīti kopā ar Igoru. Pusgadu pēc vīra pelnu izkaisīšanas jūrā viņa sacīja, ka Igoru ik dienu piemin ar gaišām izjūtām, ar prieku. „Negribas sevī ielaist skumjas un grūtumu. Tāda nav... Varbūt tāpēc manī nav grūtuma, jo mēs paspējām tik daudz kopā izdzīvot un izrunāties.

Lienes Stepenas un Igora Kapustina laimīgie ģimenes mirkļi

gallery icon
26


Mēs vienmēr runājām atklāti, tā pa īstam. Lai gan kopā bijām desmit gadus un pēc sajūtām šķiet, ka tas ir neilgs laiks, no otras puses – ļoti daudz piedzīvots. Neteikšu, ka pietiekami, bet ļoti, ļoti daudz un dažādi. Viss ir bijis, daudz esam paspējuši izdarīt ļoti īsā laika posmā. Citi to neizdzīvo visa mūža garumā. Ir pat sajūta, ka nekas nav palaists garām, nekāds rūgtums nav palicis, viss ir pateikts un izdarīts. Varbūt tāpēc nav trauksmes,” mierpilnās pašsajūtas iemeslus savulaik skaidroja Liene.

Abi izbauda kopābūšanu

foto: Mārtiņš Ziders
1. februārī Liene Stepena un Māris Saukāns ieradās sveikt Indru Sproģi un Renāru Kauperu ar grāmatas Awesome Beetle’s Colors klajā laišanu. Lienei bija līdzi arī meita Darja.

Šoziem Liene Stepena kopš laulātā drauga nāves pirmoreiz sabiedrībā izgāja kopā ar jauno draugu – biznesa un autosportistu aprindās labi zināmo uzņēmēju Māri Saukānu.
31. janvārī pāris roku rokā ieradās mūzikas namā “Daile” uz ģitārista Kaspara Zemīša jaunā albuma “Vētra klusumā” prezentācijas koncertu, bet 1. februārī piedalījās turpat notiekošajā Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmatas “Awesome Beetle’s Colors” atvēršanas ballītē, uz kuru Liene līdzi bija paņēmusi arī meitu Darju.
Pāris kopā izskatījās priekā starojošs un žurnālam “Kas Jauns” atzina – šīs attiecības abiem ir jauns pavērsiens dzīvē. „Esmu piefiksējusi, ka man nozīmīgas lietas un pārmaiņas notikušas pavisam negaidīti. Tā ir arī šoreiz, satiekot Māri. Katrs dzīves posms nes sev līdzi jaunus izaicinājumus, pārbaudījumus un arī cilvēkus. Māris man ir ļoti svarīgs un tuvs cilvēks. Mēs vienkārši baudām kopābūšanu, tas tiešām tā arī ir. Esam satikušies katrs jau ar savu dzīves pieredzi, tāpēc visupirms ir liela cieņa vienam pret otru,” par jaunajām attiecībām saka Liene.

Kopā jau pabijuši otrpus okeānam

 Arī Māris Saukāns atklāj, ka pret Lieni lolo siltas jūtas un kopīgajos pasākumos nav viņai līdzās tikai kā nejaušs pavadonis. Nesen Stepena un Saukāns atgriezušies no Dienvidamerikas, kur Māris piedalījās Dakāras rallijreidā, savukārt Liene ne tikai izbaudīja sacensību gaisotni, bet arī rada iespēju apceļot tālo kontinentu. „Prieks, ka ar šo ceļojumu Liene varēja ieraudzīt pasauli plašākā mērogā, iepazīt diezgan kardināli atšķirīgas valstis, tautas, ieradumus, dabu. Viņai bija iespēja ne tikai redzēt jaunus horizontus, bet arī atrast tiem dziļumu. Un tas katram cilvēkam daudz dod gan privāti, gan profesionāli. Tā ir jauna, brīnišķīga pieredze. Instruments, ko lietot tālāk,” domā Saukāns.

Dambis un Saukāns "Dakaras" rallijreidā startēs ar elektropiedziņas automobili

gallery icon
6


Uzņēmējs atzīst, ka ar Lieni paziņu līmenī viens otram bija zināmi jau agrāk, taču nu attiecības izvērtušās ciešākas. „Tagad domāju, ka te būtu vietā teiciens – ja gribi sasmīdināt Dievu, izstāsti par saviem plāniem. Ne man, ne Lienei šīs attiecības nebija nodomā! Manuprāt, tas, ka mēs viens otru esam atraduši, ir kādā debesu grāmatā rakstīts. Ir izjūta, ka tam vienkārši tā bija jānotiek. Un lai tā notiek – to katram novēlu piedzīvot. Sajust ko vairāk, nekā vārdiem pasakāms... Man ir liels prieks, un nez kāpēc daudziem par mums ir prieks.
Vārdos varbūt runājam maz, bet mēs ātri līdzīgi atpazīstam lietas, situācijas. Domāju, ka šobrīd varam ļoti daudz viens otram palīdzēt gan privātā, gan profesionālā lietā un kopā izveidot kaut ko vienu lielu,” atzīstas Māris Saukāns.
Viņš uzsver, ka Liene viņam šajā dzīves posmā ir līdzās ne tikai kā labs cilvēks, stipra sieviete, bet arī nozīmīgs atbalsts. „Šobrīd man ir lielu pārmaiņu laiks kā dzīvē, tā arī ģimenē un biznesā,” teic Saukāns, kura uzņēmumu grupai atzīta maksātnespēja un priekšā tiesāšanās ar Latvijas valsti par līdzekļu piedzīšanu saistībā ar pilnībā nesaņemto apmaksu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem aptuveni desmit miljonu apmērā.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.