foto: AP
Japānas princese atliek kāzas ar mīļoto puisi "no vienkāršās tautas"
Japānas princese Mako.
2018. gada 9. februāris, 05:44

Japānas princese atliek kāzas ar mīļoto puisi "no vienkāršās tautas"

Kasjauns.lv

Pērnā gada septembrī Japānas princese Mako paziņoja, ka ir gatava atteikties no karaliskā titula, un precēsies ar pusi no „parastās tautas”, savu koledžas laika draugu Kei Komuro, ar kuru draudzējas jau piecus gadus. Nu princese paziņojusi, ka pārceļ kāzas uz vēlāku laiku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Scanpix/LETA
Japānas princese Mako ar savu mīļoto puisi no vienkāršās tautas Kei Komuro.

Japānas princese Mako plānoja šā gada martā oficiāli izsludināt saderināšanos ar savu koledžas draugu Kei Komuro un jau novembrī svinēt kāzas. Tā kā puisis nav aristokrāts, apprecoties princese zaudētu savu karalisko titulu. Mako bija tam gatava, taču tagad pēkšņi nākusi klajā ar paziņojumu, ka pārceļ kāzas vismaz par diviem gadiem, pamatojot to ar „brieduma trūkumu”.

„Tas ir mūsu brieduma trūkuma dēļ, un mēs to nožēlojam,” abi norādījuši paziņojumā telekanālam CNN.

Japānas princese Mako

Japānas princese Mako.

gallery icon
22

26 gadus vecā princese, kura tagad ilgāk saglabās savu karalisko titulu, atzinusi, ka abi „esot daudz ko sasteiguši”, kā arī norādījusi, ka vēlas dot sev vairāk laika, lai „padomātu par laulībām padziļinātāk un konkrētāk, un dotu pietiekami daudz laika, lai sagatavotos laulībām un dzīvei pēc kāzām”.

„Mēs ļoti atvainojamies, ka radījām raizes un apgrūtinājumu tiem, kas mūs atbalstīja,” norāda princese.

Pāris, kurš ir kopā jau piecus gadus, tagad kāzas noteicis ne ātrāk kā 2010. gadā.

foto: Vida Press
Princese Mako (otrā no kreisās) ar māsu princesi Kako un vecākiem – princi Akišino un princesi Kiko.

Princese Mako ir imperatora Akihito mazmeita. Viņa nav vienīgā no Japānas karaliskās ģimenes, kura mīlestības dēļ bijusi gatava atteikties no titula.

2005. gadā ar vīrieti no vienkāršo ļaužu vidus apprecējās princeses Mako tante princese Sajako, kura ir pašreiz valdošā imperatora vienīgā meita. Sajako nācies pārcelties uz vienistabas dzīvokli, kā arī pašai iemācīties iepirkties veikalā un vadīt auto.

foto: Scanpix/LETA
Princese Mako ar māsu princesi Kako un brāli princi Hisahito.

Japānā likumdošana nav mainīta un tā nosaka, ka troni var mantot tikai vīriešu kārtas pēcnācēji. Imperatoram Akihito šobrīd ir 84 gadi. Japānas 125. imperators pie varas ir kopš 1990. gada.

Kā nākamie rindā uz troni ir Akihito dēli kroņprincis Naruhito, princis Fumihito, Fumihito dēls princis Hisahito un Akihito jaunākais brālis princis Masahito.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās