foto: Shutterstock
Kā tas ir - sadzīvot ar psihisku saslimšanu? Pašmāju psihiatrs iesaka 5 mākslas filmas par šo tēmu
Filmas iesaka bērnu psihiatrs Gunārs Trimda.
Bērni
2018. gada 11. februāris, 07:26

Kā tas ir - sadzīvot ar psihisku saslimšanu? Pašmāju psihiatrs iesaka 5 mākslas filmas par šo tēmu

Jauns.lv

Pēdējo nedēļu notikumu dēļ gan sabiedrības, gan valsts varasiestāžu līmenī ir aktualizējušies jautājumi par to, kā Latvijā attiecas pret personām ar psihiskām saslimšanām – īpaši bērniem – un kādā līmenī ir sabiedrības izpratne par šo tēmu. Pēc Jauns.lv lūguma bērnu psihiatrs Gunārs Trimda padalījās ar piecām filmām, kuras ir vērts noskatīties, lai gūtu vismaz nelielu priekšstatu par to, kā pasauli redz bērni ar garīga rakstura traucējumiem un ar ko jāsaskaras vecākiem, kuri šos bērnus audzina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Psihiskas saslimšanas laiku pa laikam kļūst par galveno tēmu dažādos kino projektos, kuru pamata vēstījums parasti ir –  cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi un vietu sabiedrībā.

Tiem, kuriem ikdienā nav reālas saskarsmes ar personām, kuras cieš no šāda veida problēmām, dažādu kinorežisoru veikumi (filmas, kuru pamatā bieži vien ir nopietna tēmas izpēte un analīze) ir viens no veidiem, kā gūt priekšstatu par šo sensitīvo tematu un saprast, kam dienu no dienas iet cauri cilvēki, kuri sirgst ar psihiska rakstura saslimšanām. 

Nākamā lapa: L'enfant Sauvage (1970., Francija)