foto: REUTERS
Kara veterāne ratiņkrēslā 50 gadu vecumā kļūs par pirmo ASV senatori, kurai dzims mazulis
Tamija Dakvorta ar meitu Abigeilu.
Bērni
2018. gada 25. janvāris, 06:25

Kara veterāne ratiņkrēslā 50 gadu vecumā kļūs par pirmo ASV senatori, kurai dzims mazulis

Jauns.lv

ASV Ilinoisas štata senatore Tamija Dakvorte paziņojusi, ka gaida otro bērnu. Tādējādi viņa kļūs par pirmo senatori, kura savas darbošanās laikā ASV senātā kļūs par māmiņu. Dakvorte ir kara veterāne un pārvietojas ratiņkrēslā.

ASV Ilinoisas štata senatore Tamija Dakvorte

ASV Ilinoisas štata senatore Tamija Dakvorte paziņojusi, ka gaida otro bērnu. Tādējādi viņa kļūs par pirmo senatori, kura savas darbošanās ...

gallery icon
43

"Vēlējos dalīties ar patīkamiem privāta rakstura jaunumiem," sociālajā tīklā "Twitter" paziņoja 49 gadus vecā demokrāte, pievienojot foto, kurā redzamas divas pieaugušas pīles, pīlēns un vēl viens, mazāks pīlēns.

Laikrakstam "Chicago Sun-Times" Dakvorta apstiprinājusi, ka gaida otru bērnu - vēl vienu meitu. Mazajai ir jānāk pasaulē aprīlī - dažas nedēļas pēc savas mammas 50. dzimšanas dienas.

"Mēs ar Braienu ļoti priecājamies, ka mūsu ģimene kļūs mazliet kuplāka, un Abigeila priecājas, ka šopavasar mājās parādīsies viņas mazā māsiņa," senatore piebilda, ar to domājot vīru un 3 gadus veco meitu.

Savas darbošanās laikā jau ir 10 ASV Kongresa locekles ir kļuvušas par māmiņām, taču tās visas ir bijušas Pārstāvju palātas (apakšpalātas) deputātes. No Senāta (augšpalātas) Dakvorte būs pirmā.

"Kaut arī ir grūti apvienot māmiņas pienākumus un darbošanos ASV Kongresā, es tagad vēl vairāk nododos šim darbam," viņa atklājusi Čikāgas laikrakstam.

Tamija Dakvorte ir Irākas kara veterāne, ASV Sauszemes spēku rezerves pulkvede. Abas kājas viņa zaudēja, kad 2004. gadā nemiernieki notrieca helikopteru, kurā viņa bija otrā pilote.

2012. gadā Dakvorte tika ievēlēta Pārstāvju palātā, bet 2016. gadā - Senātā, kur ir viena no 22 sievietēm. ASV Senātā pavisam ir 100 vietas.

Tamija Dakvorte, kuras tēvs ir amerikānis, bet māte taizemiete, ir dzimusi Taizemē. Viņa ir tikai otrā Āzijas izcelsmes amerikāniete ASV Senātā. Otra Āzijas izcelsmes ir Kamala Harisa, kuras māte ir tamilu izcelsmes.