9 biežākie iemesli, kāpēc cilvēki šķiras
Ja, veidojot jaunas attiecības, kāds no partneris emocionāli jūtas tā, it kā joprojām būtu precējies ar savu bijušo, tas var radīt nopietnu spriedzi.
Attiecības
2016. gada 15. aprīlis, 16:25

9 biežākie iemesli, kāpēc cilvēki šķiras

Jauns.lv

Šķiršanās statistika nav diezko iepriecinoša – četras no 10 noslēgtajām laulībām piedzīvo fiasko. Attiecību eksperts Pīters Sadingtons (Peter Saddington) atklāj izplatītākos iemeslus, kāpēc tā notiek, raksta independent.co.uk.

Kāpēc attiecības tomēr tik bieži izjūk, ja, pēc kāda pētījuma datiem, 87 procenti no pāriem apgalvo, ka viņiem ir ļoti labas attiecības, savukārt puse no aptaujātajiem stāsta, ka nekad nestrīdas? Statistika gan rāda, ka lielākā daļa pāru, kuriem iepriekš ir bijušas labas attiecības, savu kāzu 20. jubileju kopā tomēr nesagaida. Attiecību eksperts un seksologs Pīters Sadingtons nosauc deviņus biežākos iemeslus, kāpēc viņa konsultējamie pāri izšķiras.

1. Finanšu problēmas

Finansiālajā ziņā problēmas var rasties, ja vīram un sievai ir atšķirīga attieksme pret naudu. Piemēram, vienam patīk tērēties un dzīvot ar plašu krūti, bet otrs taupa katru centu un jūtas slikti, ja nav atlicis pietiekami daudz “nebaltai dienai”.

2. Neuzticība

Ja vienam no pāra ir ārlaulības sakari, ir liela iespējamība, ka tas uz visiem laikiem sagraus uzticēšanos abu starpā. Līdz ar to radīsies problēmas, pēc kurām attiecības saglabāt būs ļoti grūti.

3. Bijušo partneru iejaukšanās

Ja, veidojot jaunas attiecības, tava partnera uzmanību prasa arī viņa iepriekšējā mīla, tas var radīt spriedzi. Galu galā pēc tam var arī izrādīties, ka partneris emocionāli jūtas tā, it kā joprojām būtu precējies ar savu bijušo, vai arī – ka bijušais partneris tavai otrajai pusei ir svarīgāks par tevi.

4. Atšķirīgas seksuālās vajadzības

Kaut arī tas ir stereotips, taču pietiekami patiess. Lielākā daļa vīriešu seksu vēlas biežāk nekā sievietes, un, ja pāra seksuālo vajadzību līmenis ir krasi atšķirīgs, tas attiecībās var radīt nopietnas problēmas.

 

5. Bērni no iepriekšējām attiecībām

Tas, kā cilvēki reaģē uz savām atvasēm un kā uz tiem bērniem, kurus viņiem nākas audzināt, - tās var būt divas ļoti atšķirīgas attieksmes. Saviem bērniem vecāki daudz ko piedod. Ja tie ir citu bērni, tādas pašas attiecības izveidot ir ļoti grūti.

6. Vecāku iejaukšanās

Ja vecāki iejaucas pāra savstarpējās attiecībās vai arī kādam no partneriem šķiet, ka viņi iejaucas, tas var kļūt par nopietnu problēmu. Piemēram, ja kāds no abiem veltī ilgas laika stundas sarunām ar māti, tas var kaitēt pāra intimitātei.

7. Atšķirīgi veidi, kā risināt konfliktus

Ja viens no partneriem ir audzis ģimenē, kur kašķi notiek par mazāko sīkumu, bet otram strīdēties nepatīk un viņu šāda dzīve dzen diskomfortā, tas var radīt problēmas attiecībās. Ja izpratne par problēmu risināšanas veidiem katram partnerim ir krasi atšķirīga, kaut kādā brīdī var notikt, ka šīs problēmas jau tiešām kļūst par neatrisināmām.

8. Komunikācijas atšķirības

Ja viens no partneriem ir pieradis dalīties ar mīļoto visās intīmajās domās, bet otram tas nav pieņemami – arī tas var radīt vairākas problēmas. Ja viens no partneriem ir noslēgtāks un nespēj ar otru nemitīgi apspriest katru dvēseles vibrāciju, otrs to var saprast kā: “Viņš mani nemīl. Viņš par mani neinteresējas.”

9. Privātuma problēmas

Arī tā ir attiecību problēma – atšķirīga izpratne par to, kam vajadzētu iziet aiz attiecību robežām, bet kam palikt tikai abu starpā. Ja viens no abiem dalās ar draugiem/draudzenēm katrā intīmākajā attiecību sīkumā un vēl publicē feisbukā bildes no medusmēneša un ik svētdienas brokastīm gultā (ar parakstu “Re, kā mīļotais mani lutina”), bet otram gribas šādus mirkļus paturēt tikai pašu starpā, tas var kļūt par nopietnu problēmu.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock