Par spīti vecāku vēlmei kontrolēt multfilmu saturu, 40% bērnu tās izvēlas paši
95% Latvijas vecāku ir pārliecināti, ka viņiem būtu jākontrolē bērnu skatīto multfilmu saturu.
Bērni
2016. gada 16. aprīlis, 11:42

Par spīti vecāku vēlmei kontrolēt multfilmu saturu, 40% bērnu tās izvēlas paši

Jauns.lv

95% Latvijas vecāku ir pārliecināti, ka viņiem būtu jākontrolē bērnu skatīto multfilmu saturs, taču realitātē 40% gadījumu bērni multfilmu izvēli nosaka paši, liecina telekomunikāciju operatora "Lattelecom" veiktā aptauja.

Kā rāda aptaujas dati, kopumā multfilmas bērni skatās gandrīz visās Latvijas ģimenēs. Visbiežāk - 44% gadījumu - bērni multfilmas skatās no vienas līdz divām stundām dienā, gandrīz 25% no divām līdz četrām stundām, savukārt mazāk nekā stundu ik dienas to dara 21% no aptaujāto ģimenēm.

Pieaugušie norāda, ka bērnu skatīšanās paradumus ietekmē vecāku laika trūkums, bērnu pieradums skatīties TV, kā arī ideju trūkums - ar kādām aktivitātēm aizvietot multfilmu skatīšanās paradumus.

Aptauja apliecina, ka visbiežāk bērni televīziju skatās pēc skolas vai bērnudārza apmeklējuma, tāpat no rīta, kā arī vakarā pirms gulētiešanas. Tikai brīvdienās multfilmas skatās 16% bērnu.

Pieaugušie atzīst, ka viens no svarīgākajiem televīzijas skatīšanās nosacījumiem ir fiziskā vide - bērna attālums no televizora vai pareiza sēdēšana, kam seko satura un laika ierobežojums.

Aptauja veikta 2016.gada februārī, portālā "draugiem.lv" aptaujājot 1034 respondentus.

LETA/Foto: Vida Press