foto: Pexels.com
Sešas sievietes atklāti par to, kā ir būt vienai. Ruta: “Es cerēju, ka 40 gados nebūšu gražīga vientuļa kundzīte"
Četrdesmitgadnieces dzīve bez vīra, bērniem un oficiāla laulības statusa - kāda tā ir?
Attiecības
2017. gada 23. novembris, 07:36

Sešas sievietes atklāti par to, kā ir būt vienai. Ruta: “Es cerēju, ka 40 gados nebūšu gražīga vientuļa kundzīte"

Kasjauns.lv

Milzu ažiotāžu izdevies radīt rakstniecei Rebekai Treisterei (Rebecca Traister), kura savā jaunākajā grāmatā “All the Single Ladies: Unmarried Women and the Rise of an Independent Nation” atklāj iemeslus, kuru dēļ sievietes biežāk nekā jebkad agrāk izvēlas būt vienas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sabiedrības spiediena dēļ vientuļie cilvēki spiesti justies nepilnvērtīgi

“Sievietes dzīvo brīvu seksuālo dzīvi, kā arī dziļu un sarežģītu sociālo dzīvi,” intervijā “Uninterrupted” saka Rebeka. “Taču mēs bieži joprojām vadāmies pēc aizspriedumainā kritērija, ka laulība ir vienīgais kritērijs, kas vispār attaisno tavu eksistenci zemes virsū. Visi, kuri nedzīvo laulībā (vai arī, būdami precējušies, tomēr nebauda visas laulības priekšrocības), tiek piespiesti justies nepilnvērtīgi,” raksta womenshealthmag.com.

Pēc “Pew Reasearch Center” datiem, ļoti daudz cilvēku tomēr nav oficiālā laulībā. Patiesībā tikai apmēram puse no pieaugušajiem, kas vecāki par 18 gadiem, ir precējušies, turklāt 4 no 10 amerikāņiem uzskata, ka laulība ir vecmodīga. Tomēr, neraugoties uz šiem skaitļiem, Rebeka uzskata, ka sabiedrības spiediens tomēr pastāv. Piedāvājam sešu četrdesmitgadnieču stāstus, kā partnera neesamība ir ietekmējusi viņu dzīvi.

Lūk, ko viņas pastāstīja:

Nākamā lapa: Veiksmīga karjera un daudz vīriešu. Taču atzīstos: nekad neesmu satikusi piemērotu cilvēku