foto: Shutterstock
Moderno sieviešu bieds – celulīts. Ko darīt? 
Celulītu ar vingrošanu var samazināt, bet ne dabūt nost, uzskata masieris.
2017. gada 20. oktobris, 07:44

Moderno sieviešu bieds – celulīts. Ko darīt? 

"Patiesā Dzīve"

Par celulītu stāsta "Nordeks" salona īpašnieks, masieris Normunds Zariņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Speciālisti celulītu ir iedalījuši četrās pakāpēs. Pirmā pakāpe – celulīts vispār nav redzams. Tas ieraugāms, paņemot pirkstos ādu un saspiežot to. Otra pakāpe – ādu neaiztiekot un nespaidot, celulīts tāpat ir labi pamanāms. Trešā pakāpe – celulīts ir labi redzams, un, saspiežot celulīta skarto vietu, tā ir jutīga un sāp. Ceturtā pakāpe – celulīts ir labi redzams, āda ir jutīga, sāpīga, diskomfortu rada pat apģērbs, kas cieši apņem miesu. 

Celulīts ir tauku uzkrājumi (ūdens, vielmaiņas atkritumvielu un tauku sajukums) zemādas slānī, un vizuāli tas līdzinās apelsīna miziņai. Tauku šūnas piepildās nevienmērīgi, līdz ar to viena šūna var būt piepildīta ļoti daudz, bet blakus esošā var būt tukša.

Tādējādi veidojas kunkuļi un bedres. Pieblīdušās tauku šūnas traucē pilnvērtīgu asinsriti ādā, āda kļūst neveselīga un neelastīga, tā uzgulstas uz šīm pieblīdušajām tauku šūnām un kopē to reljefu. Celulītu ar vingrošanu var samazināt, bet ne dabūt nost. Ļoti efektīvs veids, kā cīnīties ar celulītu, ir masāža.

Esmu izstrādājis masāžu ar īpašām palīgierīcēm, ar kuras palīdzību praktiski vienmēr izdodas atbrīvoties no celulīta. Šī masāža piemērota sievietēm (īpaši pēc grūtniecības) un vīriešiem, kas ierobežotā laika sprīdī vēlas iegūt labu fizisko formu, nomest lieko svaru, samazināt ķermeņa apjomu, uzlabot vielmaiņu un limfas plūsmu.

Pretcelulīta masāža pastiprina mikrocirkulāciju zemādas tauku slānī, stimulē elastīna un kalogēna attīstību, nodrošinot limfas drenāžu, tādējādi mazinot celulītu un padarot ādu tvirtāku.
Masāža veicina organisma detoksikāciju, līdzsvaro ūdens un sāļu balansu, tauku šķīdināšanu un izvadīšanu.
Masāža tiek veikta ar rokām ātrā tempā, lietojot spēcīgu un efektīvu masāžas tehniku.

Dziļā limfas drenāžas masāža tiek veikta visam ķermenim, ne tikai problemātiskajām vietām. Lai iegūtu labāku efektu, tiek lietots pretcelulīta gels, vakuummasāža un citas palīgierīces, kas nodrošina izcilu rezultātu.

Rezultāts jūtams jau pēc pirmās reizes, vizuāli redzams – pēc ceturtās, vēlamais kursa ilgums 10 reizes, masāžas vēlams veikt ik pēc 2­–3 dienām, kaut gan rezultāts novērots arī situācijās, ja nāk reizi nedēļā. Šī masāža ir kā pasīvā fizkultūra, kad klients guļ, bet masieris strādā. Pēc masāžas nākamajās dienās var sāpēt muskuļi kā pēc treniņa. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās