foto: Shutterstock
Cilvēki biežāk fotografē savu suni, nevis mīļoto, atklāts pētījumā
Mēs tik ļoti pieķeramies saviem mājdzīvniekiem, ka pat puse aptaujas dalībnieku ir atzinuši: ja uz nedēļu dodies prom no mājām, daudz grūtāk ir šķirties no suņa, nevis vīra vai sievas.
Attiecības
2017. gada 2. oktobris, 07:36

Cilvēki biežāk fotografē savu suni, nevis mīļoto, atklāts pētījumā

Kasjauns.lv

Šis secinājums patiešām izklausās ticams – jo suņi, kaķi un citi mājdzīvnieki sociālajos tīklos ir ļoti populāri. Mīluļiem tiek izveidoti pat savi profili, un reizēm Instagramā sunim ir vairāk sekotāju nekā viņa saimniekam.

Viņiem tiek tik daudz uzmanības, uzslavu un mīļu vārdu, par kādu parasts mirstīgais var tikai pasapņot. Un tas vēl nav viss. Kā vietnē goodhousekeeping.com vēstī Mišela Profisa, rover.com publicētajā pētījumā atklāts, ka cilvēki mēdz izrādīt daudz vairāk uzmanības savam mājdzīvniekam nekā otrajai pusei.

Izrādās, pat 65% pētījuma dalībnieku - suņu saimnieku, atzinušies, ka biežāk fotografē savu suņuku, nevis partneri. Un tas ir tikai sākums. Mēs tik ļoti pieķeramies saviem mājdzīvniekiem, ka pat puse aptaujas dalībnieku ir atzinuši: ja uz nedēļu dodies prom no mājām, daudz grūtāk ir šķirties no suņa, nevis vīra vai sievas.

Vēl mazliet statistikas: 94% respondentu uzskata, ka suns viņiem ir ģimenes loceklis (un kurš gan šeit uzdrošinātos iebilst?), savukārt 56% pēc atgriešanās mājās vispirms steidz apsveicināties ar savu mīluli, bet tikai pēc tam – ar pārējiem ģimenes locekļiem. 

Secinājums viens: mīlestības nekad nebūs par daudz. Un, ja to tik nesavtīgi dāvā tavs mīlulis, gluži loģiski šķiet iemūžināt viņu vēl vienā burvīgā fotogrāfijā.